Podnapisi na oddajah
Pozdravljeni,
že kar nekaj časa nazaj se je zgodilo da sem redno gledal na enem ponudniku telekomunikacijskih storitev v manjšem kraju kjer ni možnosti izbire ponudnika en kanal, mislim da je bil history channel- ne spomnim se točno. Oddaje so bile o drugi svetovni vojni. In ta kanal sem redno gledal vsak večer.
In čudno se mi je zdelo, da npr v sredo so bili slovenski podnapisi, v četrtek so bili pa samo v hrvaščini in tudi v nastavitvah ni bilo možnosti da bi z daljincem prestavil na slovenske podnapise. In to samo na tistem kanalu, ki sem ga redno spremljal, na ostalih je bilo vse normalno- ne spomnim se točno kateri kanal, mislim da history channel. Sosed, ki ima tudi siol je pa imel v slovenščini podnapise na istem kanalu tudi takrat, ko sem jih jaz imel samo v hrvaščini. Kako je to možno?
Sem sicer razumel, ker je bilo v angleščini in nemščini ampak zakaj ni bilo slovenskih, pri sosedu pa, mi pa tudi ni bilo najbolj jasno. In to se je večkrat doma zgodilo.
Pa tudi čudno se mi je zdelo, da ko sem včasih šel na youtube iz domačega naslova, se mi je včasih zgodilo da so bili VSI video predlogi na youtube samo hrvaški videji. Največkrat mi je prikazovalo neke čudne videje iz hrvaške vojne, ki jih nikoli nisem gledal, ker 99% gledam angleške videje, pa neko oddajo lud zbunjen normalan, pa še neke prav čudne video predloge, izdajica al nekaj takega in podobno. Še celo mislim da je bil jezik hrvaščina pod samimi videi. Kako je pa to možno?
Se mi je pa to na youtube zgodilo na vsake toliko, ne vedno. Torej včasih je yt normalno slovensko prikazoval, različne slovenske in internacionalne in mešane videje, včasih je pa prikazoval samo hrvaške video predloge iz njihove vojne in še besedilo pod videji je bilo v hrvaščini kot da bi imel nastavljen jezik v hrvaščino pa nisem imel, včasih se ja zgodilo, da so bili prikazani samo hrvaški video predlogi, besedilo pod videji pa v slovenščini.
Sem dobil občutek kot da nekdo zafrkava, ker sem kar slovensko narodno zaveden. Sicer pa ne vem zakaj bi to kdorkoli počel ker državi imata prijateljske odnose.
Forum je zaprt za komentiranje.