Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Extreme obesity among Slovenian children reported!!!

Extreme obesity among Slovenian children reported!!!

In 2018 the overall prevalence of overweight (including obesity) among Slovenian youth amounted to almost 26% in boys and 23% in girls what is slightly higher than the average reported in the most recent IOTF cut-off based global estimates for developed countries25

In 2020s, that number rose’ to 31% in boys and 28% in girls.

ah ne, no,  saj niso debeli, kje pa! Saj jejo samo macketa , pizzo, pohanga piščančka, pa samo cole in sladke natur sokce pijejo. Mal čokoladke in škatlica piškotkov pa tudi nič kalorij nima.

Kako lahko sploh pomisliš, da so sončeca debela?

Kar poglej njihove mamice, se borijo za pravice debeluhov, da se kar kreše. Sicer ne vem, za kake pravice za bajse se borijo, mogoče za to, da lahko nosijo pajkice in kratke hlače pa kikle…ja, morda, res.

Sploh ni bajsov, so samo malo okrogli otročički:):):)

Ja, Slovenija je dežela debeluhov.

Seveda bodo zdaj vse take skočile v luft (no, ja, skočit ne bodo mogle:):) in rekle, da sem šovinističen in celo rasističen:):)

Se mi zdi, da bodo kmalu najbolj fit in šlank 60+. Sem zadnjič nekje stala v vrsti in malo opazovala, pa sem bila edina z normalno težo, čeprav nisem kakšen asket ali celo obsedena s postavo. Vsi mlajši so imeli vsaj nekaj kg preveč.

Med otroki je danes res zelo malo normalnih otrok, po teži in višini. ali so repdebeli ali pa na pol anoreksični, ker jih irtoreksični starši pitajo smao z neko solato.

Normalnih otrok, ki bi se nromalno prehranjevali in bili normalno aktivni, praktično skoraj več ni.

Poznam 11-letnico, ki tehta 30 kilogramov in 11-letnika, ki tehta 90 kilogramov. Višina obeh pod 160cm.

To ni normalno.

Je predvsem zdravstveno škodljivo, estetika je bolj v drugem planu. Ne samo otroci, tudi odrasli trpijo s temi problemi, tako, da menim, da je potrebno debelega človeka obravnavati predvsem v tem smislu. Zato pogresam, v izogib temu, večjo ponudbo zdrave hitre prehrane ( z veliko zelenjave in vode) v bližini šol in služb in s tem omejimo ta problem. Zakaj ne bi bilo dobro, okusno in tudi zdravo? Tudi na e hrani bi lahko izpostavili restavracije, ki ponujajo dobro in zdravo hrano in v to vključili slovenske predelovalce hrane, dobre kuharje,…Zakaj ne bi v najstniških in tračarskih revijah in v najbolj obiskenih spletnih portalih objavljali recepte zdrave, enostavne in hitro pripravljene hrane? Mediji in pozitivna spodbuda lahko tudi zelo pripomorejo k temu, da se zadeve izboljšajo.

Moj otrok hodi v 3 razred. Od 20 je 5 otrok EKSTREMNO debelih. Že v 3! razredu. No pravzaprav so bili že v 1.r.

Ne samo otroci! PREDVSEM SLOVENKE so ZELo,zelo debele. Samo glejte kaj vsega se sprehaja po slo ulicah!!! Mene je sram ko vidim tujce ki to morajo gledat!

Res je, ponudbo junka bi morali strogo omejiti tako kot cigarete in alko. Samo polnoletni, gor bi morale biti fotke gangrene pri sladkorni, zamašene žile…. ne pa vse tako lepo pisano in lušno, da se že embalaži ne moreš upreti, kaj šele okusu, nafilanem z ojačevalci.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close