Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › SkupinskI Šport za nešportne ljudi

SkupinskI Šport za nešportne ljudi

Nazadnje sem uživala v skupinskem športu v začetnih razredih osnovne šole, kasneje je postalo pomembno “profesionalno” treniranje in so se tisti, ki so bili športno nadarjeni, v glavnem pogrupirali. V kakršnokoli amatersko zadevo se lahko po mojem priključiš samo, če res znaš igrati določen šport, nešportnih prijateljev, ki bi se z mano želeli igrati, pa žal nimam (dovolj). Obstaja kakšna RES začetniška zadeva v Lj, kar tako, za zabavo, za gibanje in da ne bi bila edina nerodna?

Tudi mene zanima, česa bi se lahko lotila kot nekdo, ki ima zelo slabe motorične sposobnosti. Športno vzgojo sem vedno lahko naredila le zato, ker sem bila pri ostalih predmetih tako dobra in na splošno pridna, če ne, bi verjetno imela popravni izpit. Bi pa rada nekaj počela v skupini ali paru.

Najprej vsaj povej kaj si želiš. Drugače je polno skupin, ki kaj počnejo. Značilnosti športa pa so skoraj povsod, da je vsaj malo tekmovanja, saj drugače že ni zabavno.

Lahko tečeš, samo če nekdo teče 5 ali 6 minut na kilometer ti pa 10 minut potem nista za skupaj. Bo potrebno razmisliti in postaviti omejitve.

Mogoče za začetek- nordijska hoja v skupini…skupine pa obstajajo in jih poišči, ena se dobiva pri Koseškem bajerju, če si iz Ljubljane, so tudi skupine mlajše- starejše….to je fajn za začetno kondicijo pol pa mogoče tek- tudi skupine- se dobivajo v Tivoliju…zunaj telovadijo tudi upokojenke v skupini v Štepanjcu in v Polju na igrišču , vsak dan naredijo vaje…tako, da nekaj idej je..za notri pa joga začetna, aerobika, pilates ali ples mogoče tudi fajn- salsa….

Taki ponavadi dvigujejo utezi v kakem lokalu. Njihova utez je pivo, eno za drugo, saj je le polna flasa utez.?

Pa se trenirajo ves dan in zmatrani pridejo domov.??

Odgovor na objavo uporabnika
Kamal, 13.02.2022 ob 13:53

Najprej vsaj povej kaj si želiš. Drugače je polno skupin, ki kaj počnejo. Značilnosti športa pa so skoraj povsod, da je vsaj malo tekmovanja, saj drugače že ni zabavno.

Lahko tečeš, samo če nekdo teče 5 ali 6 minut na kilometer ti pa 10 minut potem nista za skupaj. Bo potrebno razmisliti in postaviti omejitve.

Ne tekmujem. Nimam T od tekmovalnosti v sebi.

Vsaj ne do drugih, do same sebe pa znam bit neizprosna.

Tek zame ni skupinska vadba, ce ne zmores tudi sam teci.

Druga stvar, starejsi kot si, tek slabse vpliva na tvoje teli, kolena, kolki, krcne zile, je bolje izbrati kolo, vesla, plavanje, nekaj, kar je manj obremenjujoce.

Ja ali pa plavanje- so tudi skupine na bazenu Kodeljevo in Tivoli .

Šah je krasen šport. Igraš v paru, lahko tudi z botom.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close