vnetje modrostnega zoba
Imam okužbo, vnetje modrostnega zoba, niso mi ga še izpulili. Včeraj mi je zdravnica predpisala amoksiklav, vzela sem ga do sedaj 3x. Oteklina je še vedno prisotna, boli me še vedno. Usta lahko odprem čisto malo. Kdaj naj bi se zadeva umirila, splahnela oteklina, da bom lahko normalno jedla? Jesti ne morem, razen tekoče pasirano sadje, juhe. Kaj pa sladoled, ga lahko jem? Je že kdo imel podobno izkušnjo?
Sem imela enako. Amoksiklav bi moral počasi prijeti, potem ga jemlješ predpisano do konca. Lahko si zraven večkrat na dan spiraš usta s slano vodo (nasvet oralnega kirurga, ne moj, a res pomaga), čim manj žveči in čim manj govori. Sladoled po moje lahko ješ. Nimajo kaj narediti, dokler je vnetje. Če je prav hudo vnetje, se ti lahko “zaklene” čeljust, tj. čeljustne mišice prime krč, tako da lahko samo še piješ. Potem bodo zob ekstrahirali oz. izrezali, to dela oralni kirurg, ne navaden zobozdravnik. (Ko ga dočakaš, pri nas se čaka vsaj pol leta.) Če gre za spodnji modrostni, še prej naroči na rentgen, da vidi, koliko blizu je obrazni živec, ker ta lahko poteka zelo blizu ali celo med koreninami.
Forum je zaprt za komentiranje.