Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Koriščenje bonov staršev

Koriščenje bonov staršev

Svoj turistični bon sem že izkoristila lani, zdaj pa sta mi starša podarila svoja bona. Ni mi povsem jasno, kako se jih izkoristi ob plačilu računa. Imam njuni izjavi (na obrazcu, ki ga dobiš na spletu). Je to dovolj? Potrebujem še kopije njunih osebnih izkaznic? Ali moram izpolniti tudi tisti obrazec za koriščenje bonov, napisati, da koristim 400 evrov ali ne? Mi zna kdo povedati, kako se to izpelje?

Glede na moje izkušnje lani je dovolj samo tisti obrazec, kjer se navede, kdo in komu ga prenaša ter sorodstveno razmerje. Obrazec moraš izpolniti že doma, tisti, ki prenaša bon, ga mora še podpisati in to je to. Ta obrazec samo daš v recepciji, oni pretipkajo EMŠOje in FURS, ki handla te bone, takoj ve, kdo je s kom v pravem sorodstvenem razmerju. Pogoj pa je, da staršu ostane še vseh 200€ in da se da prenešeni bon za razliko od tvojega porabiti le v enem kosu. Če torej plačaš za manj kot 200€, bo razlika dokončno propadla.

Super, hvala!

Pri nas je ponudnik lani zahteval tudi kopijo osebne izkaznice darovalca. Raje naredite kopijo, da ne boste na vrat na nos reševali zapleta kot mi lani ?

Odgovor na objavo uporabnika
Depends, 21.06.2021 ob 08:49

Pri nas je ponudnik lani zahteval tudi kopijo osebne izkaznice darovalca. Raje naredite kopijo, da ne boste na vrat na nos reševali zapleta kot mi lani ?

Letos koristila na morju in je bil dovolj izpolnjen in podpisan obrazec brez kakršnihkoli kopij.

P

Odgovor na objavo uporabnika
samo en obrazec, 20.06.2021 ob 21:13

Glede na moje izkušnje lani je dovolj samo tisti obrazec, kjer se navede, kdo in komu ga prenaša ter sorodstveno razmerje. Obrazec moraš izpolniti že doma, tisti, ki prenaša bon, ga mora še podpisati in to je to. Ta obrazec samo daš v recepciji, oni pretipkajo EMŠOje in FURS, ki handla te bone, takoj ve, kdo je s kom v pravem sorodstvenem razmerju. Pogoj pa je, da staršu ostane še vseh 200€ in da se da prenešeni bon za razliko od tvojega porabiti le v enem kosu. Če torej plačaš za manj kot 200€, bo razlika dokončno propadla.

Propade? Torej samo v enem kosu?

A svojega tudi samo v enem kosu?

Odkupi kak hotelir ali lastnik penziona moj bon?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close