Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kakšen kredit se vzame za obnovo stanovanja?

Kakšen kredit se vzame za obnovo stanovanja?

Po babici sem podedovala 1 in pol sobno stanovanje, vendar je potrebno poštene prenove! Nekaj denarja imam sicer prihranjenega, vseeno pa ne dovolj.

Ker imam kar v redu in sigurno službo, čeprav z neko povprečno plačo (1300 – 1500), mi nekateri svetujejo, naj se grem zmenit za kredit v banko. In da je kredit za obnovo stanovanja bolj ugoden kot potrošniški kredit ali npr. kredit za nov avto.

Kaj menite? Na kredite se ne spoznam kaj dosti, ker do sedaj še nikoli nisem imela kakšnega. Kaj mi svetujete? Je res, da je bančni kredit za namen obnove stanovanja cenejši oz. ugodnejši? Če me bo prenova stala kakšnih 15 do 20 tisoč, bi za pol zneska vzela kredit.

Ima kdo kakšen nasvet zame? Hvala že v naprej!

20 tisoč nimaš prišparanga?

Odgovor na objavo uporabnika
kva, 19.06.2021 ob 15:50

20 tisoč nimaš prišparanga?

a si ti imel/a npr. pri 20ih našparanih 20.ooo EUR?

Na katero banko naj grem? Moje teme ni nikjer. Katera je najbolj ugodna banka?

vnukinja od babice, 19.06.2021 ob 15:59

a si ti imel/a npr. pri 20ih našparanih 20.ooo EUR?

Saj ji bo očka prispeval polovico, polovico pa jaz, polovico ima pa sama prišparano. S tremi polovicami se pa že nekaj naredi.

Kakšni bedni odgovori!

Stanovanjski krediti so ugodnejši. Pojdi na več bank,  vsaka ima kaj drugače in izberi najugodnejšega.

Jaz sem koristil kredit na kredo. Ta je se najbolj ugoden.

Stanovanjski kredit imajo sedaj navadno blizu 1.5-2% obrestno mero. Potrošniški krediti imajo obrestno mero okrog 6%-7%.

Ponudbe različnih bank bodo bolj ali manj podobne. Razlike so predvsem v pogojih,… najbolje, da začnete na svoji matični banki.

Drugo vprašanje pa je, če res potrebujete kredit. S kreditom pridejo tudi doloceni potencialni stroski(notar, cenilec, zivljensko zavarovanje, poroki…  ni nujno, da bi imeli vse te stroske). Ce potrebujete zelo malo denarja, se vam mogoce bolj splaca sposoditi pri domacih ali pa pocakati s obnovo leto ali dve.

Hvala vam za nasvete!

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx12, 19.06.2021 ob 17:29

Stanovanjski kredit imajo sedaj navadno blizu 1.5-2% obrestno mero. Potrošniški krediti imajo obrestno mero okrog 6%-7%.

Ponudbe različnih bank bodo bolj ali manj podobne. Razlike so predvsem v pogojih,… najbolje, da začnete na svoji matični banki.

Drugo vprašanje pa je, če res potrebujete kredit. S kreditom pridejo tudi doloceni potencialni stroski(notar, cenilec, zivljensko zavarovanje, poroki…  ni nujno, da bi imeli vse te stroske). Ce potrebujete zelo malo denarja, se vam mogoce bolj splaca sposoditi pri domacih ali pa pocakati s obnovo leto ali dve.

Pa ne za 10.000 evrov…lepo te prosim…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close