Slovenci postajamo debeli kot američani
Toliko debelih slovencev kot vidiš dandanes zunaj, jih ni bilo nikoli prej. Dobro vem, kako je bilo 20 let nazaj, ko je bil en debel in je cel okoliš vedel za njega. Danes je pa najbolj žalostno videt že mlade, ki so debeli. Potem pa diete, fitnessi in ostalo delujejo na polno, čisti biznis, pri 40 pa tablete za diabetes in srce..
Še bolj žalostno je pa videt, kako se naša kultura spreminja v popolno junk fast food ameriško. McDonaldsi nabito polni, zdaj ko so odprli, drive in je itak vedno kolona. No če bi bil samo McDonalds naj še bo. Problem je ker se je v zadnjih letih odprlo na stotine McDonalds slovenskih kopij, seveda s “premium” junk foodom.
V supermarketih imaš vsepovsod že predpripravljen junk, tega 20 let nazaj ni bilo. Danes dobiš burger v Sparu poleg kruha.
Si res želimo postati tako napihnjen in debel narod, kot so američani?
Kako pa drugače, če imaš celo generacijo staršev, ki se ne ukvarja z otroci, se ne giba in ne zna kuhat. Niti nima interesa kaj premaknit v tej smeri. Otroci bodo pa še 3x hujši. In potem so taki, kot je moj, tarča posmeha na raznih izletih, kjer jih filajo s Solo in čokoladnim pecivom, moj pa ima malico s sabo.
prenos kulture, 17.06.2021 ob 11:39
Toliko debelih slovencev kot vidiš dandanes zunaj, jih ni bilo nikoli prej. Dobro vem, kako je bilo 20 let nazaj, ko je bil en debel in je cel okoliš vedel za njega. Danes je pa najbolj žalostno videt že mlade, ki so debeli. Potem pa diete, fitnessi in ostalo delujejo na polno, čisti biznis, pri 40 pa tablete za diabetes in srce..
Še bolj žalostno je pa videt, kako se naša kultura spreminja v popolno junk fast food ameriško. McDonaldsi nabito polni, zdaj ko so odprli, drive in je itak vedno kolona. No če bi bil samo McDonalds naj še bo. Problem je ker se je v zadnjih letih odprlo na stotine McDonalds slovenskih kopij, seveda s “premium” junk foodom.
V supermarketih imaš vsepovsod že predpripravljen junk, tega 20 let nazaj ni bilo. Danes dobiš burger v Sparu poleg kruha.
Si res želimo postati tako napihnjen in debel narod, kot so američani?
korporacije predvsem pa odvisnost od junk fooda je premočna. mcdonaldsov burger meni s kokakolo lahko primerjaš s šusom heroina v žilo…
ewg, 17.06.2021 ob 11:45
Kako pa drugače, če imaš celo generacijo staršev, ki se ne ukvarja z otroci, se ne giba in ne zna kuhat. Niti nima interesa kaj premaknit v tej smeri. Otroci bodo pa še 3x hujši. In potem so taki, kot je moj, tarča posmeha na raznih izletih, kjer jih filajo s Solo in čokoladnim pecivom, moj pa ima malico s sabo.
kater mlad starš pa sploh še zna dandanes kuhat, vse pokupijo nekaj 3/4 narejeno v štacuni potem pa samo pogrejejo doma in to jedo..
američani so vsi zaliti s prekomerno težo, nekam more it ves tist cuker in maščobe, ki jo požrejo
pred 100 leti ni bil noben debel, pa ni potreboval ne diete ne fitnesa ne nič. najbolj me pa dvigne da so eni debeli zaradi bolezenskih težav, ja seveda, če celo življenje žreš, potem pridejo tudi zdravstvene težave zaradi katerih si še bolj debel
nehajte toliko žret kot prašiči, pa ne bo noben debel, kampir in zelje in solato vsak dan, tako kot včasih
Otroci so debeli predvsem zaradi tega, ker so premalo aktivni in pojejo absolutno preveč sladkorja.
Sosedov otrok je daleč najbolj debel v ulici, sicer cele dneve zunaj, predvsem poseda na igralih. Mati ga vsako uro vpraša, če bo to ali ono (liziko, lučko, bonbone,…), vmes mu čez balkon vrže kak čips ali smoki, ob 21-ih pa ga kliče za večerjo. Star je približno šest let.
Meni je že to, da je otrok ob taki uri še zunaj, precej nenavadno, kaj šele, da takrat je šele večerjo. Kje je še umivanje in spanje. In takšen slog se potem nadaljuje v odraslo dobo.
Pri normalno prehranjenih otrokih redko slišim katerega od staršev, da bi jim toliko hrane ponujali v enem popoldnevu.
Sem zelo postavna, fit. Ne hodim v fitnes, veliko fizično delam. Imam izklesano telo. Jem vse, raznoliko in z užitkom, brez odrekanj, jem veliko in redno, brez kompliciranj, visoka sem 173 in imam 60kg. Sebi sem všeč. Je pa veliko ljudi, ki z zelo obremenimi nogami, pricopajo do mene češ, kaj ti sploh kaj ješ? Srečnica nič se te ne prime. Ob vabilu grema skupaj en krog, ne, kje ne ljubi se mi. Jaz pa nimam pravice pristopit lahnotno kot Smrketina češ, prasica si pa okrogla, bi malo bremzala na futru? Ne, to pa je žaljenje. Važno, da debeli lahko gobec sučete, dokler vam čeljustna mišica ne odpove od iz trošenja. Pa saj niste kot krokodil, ki uporabi za odpiranje ust 1 mišico, za zapiranje pa kar 6, da bi se ne mogli odreči bedrci. Oink oink.
Mene bolj skrbi, da so otroci v osnovnih solah vedno bolj gibalno nesposobni. Sredi devetletke ne znajo teci, ujeti zoge, narediti prevala ali stoje, kaj sele sele bolj zahtevnega. Pa v povprecju pretezki seveda, odvisni od telefonckov. Niti hodijo ne, vsaj ne vec kot 100 metrov.
Totalno zakrnela generacija.
Replika541, 17.06.2021 ob 15:36
Mene bolj skrbi, da so otroci v osnovnih solah vedno bolj gibalno nesposobni. Sredi devetletke ne znajo teci, ujeti zoge, narediti prevala ali stoje, kaj sele sele bolj zahtevnega. Pa v povprecju pretezki seveda, odvisni od telefonckov. Niti hodijo ne, vsaj ne vec kot 100 metrov.
Totalno zakrnela generacija.
Tako. Zakaj? Ker imajo starše, ki niso kos svoji nalogi. Zakaj? Ker so ti starši bili tako lepo ujčkani s strani svojih staršev, kdo pa so ti starši? Generacija, ki najbolj nerga o splošni klimi družbe.
Govorimo o povprečju. Seveda ste izjeme.
Forum je zaprt za komentiranje.