IMELA BOM OSEBNO ASISTENCO IN IŠČEM ČIM VEČ UPORABNIH INFORMACIJ
A ima kdo od vas osebno asistentko/asistenta? Meni so v teh dneh odobrili 30 delovnih ur na teden. Za moj primer je to čisto dovolj, to pa je v bistvu itak najmanjša kvota, ki jo lahko dobiš.
Zdaj pa me zanima vse o tem;
Kako izbrati ustrezno osebo, na kaj biti pozoren pri razgovoru, kak urnik določiti že na začetku in ji dat vedet, da je tako samo za enkrat, da se pa lahko tudi spremeni glede na potrebe(recimo ko bi človek rabil pomoč med kakim vikendom in ima potem fraj med tednom), kako je v zvezi s prevozi, ko se pojavi potreba da te nekam odpelje in seveda nazaj(koliko to stane), predvsem pa, kako je z malicami, ki ji glede na število ur na dan pripada(kako se je najboljše dovovorit o tem)….
SKRATKA ZANIMA ME VSE IN ŠE VEČ O VSEM TEM, predvsem kako ste zadovoljni ali pa tisti, ki jih poznate, da to imajo.
Osebno asistentko ima moj oče. Osebo-asistentko je zaposlilo eno podjetje. Oče je namreč že imel osebo, ki bi bila njegova asistentka. Če pa te osebe nimaš, pa je objavljen seznam vseh teh, ki nudijo to storitev, lahko pokličeš in se pozanimaš. Oče je dobil 50 ur na teden, koristi jih 40. Vse se dogovori z asistentko, ki ima plačan tudi dopust, regres, potne stroške … in prihaja k njemu čisto vsak dan. Podrobnosti žal ne vem. Ko je gospa ba dopustu, prihaja druga oseba iz tega podjetja.
Moj primer, 14.06.2021 ob 14:13
A ima kdo od vas osebno asistentko/asistenta? Meni so v teh dneh odobrili 30 delovnih ur na teden. Za moj primer je to čisto dovolj, to pa je v bistvu itak najmanjša kvota, ki jo lahko dobiš.
Zdaj pa me zanima vse o tem;
Kako izbrati ustrezno osebo, na kaj biti pozoren pri razgovoru, kak urnik določiti že na začetku in ji dat vedet, da je tako samo za enkrat, da se pa lahko tudi spremeni glede na potrebe(recimo ko bi človek rabil pomoč med kakim vikendom in ima potem fraj med tednom), kako je v zvezi s prevozi, ko se pojavi potreba da te nekam odpelje in seveda nazaj(koliko to stane), predvsem pa, kako je z malicami, ki ji glede na število ur na dan pripada(kako se je najboljše dovovorit o tem)….
SKRATKA ZANIMA ME VSE IN ŠE VEČ O VSEM TEM, predvsem kako ste zadovoljni ali pa tisti, ki jih poznate, da to imajo.
Obrni se na društvo YHD, boš dobila odgovore na vsa svoja vprašanja iz prve roke.
https://www.yhd-drustvo.si/domov.html
Forum je zaprt za komentiranje.