Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek si LAHKO policaj zapiše tvoje ime ko te vstavijo za osebni dokument?

si LAHKO policaj zapiše tvoje ime ko te vstavijo za osebni dokument?

Delam zvečer v pekarni in po polnoči pešačim mimo bencinske (na javnem pločniku), kjer policija dela patrolo. Potem me vprašajo za osebni dokument, zakon ki ga razumem, kaj pa to da si v zvezek zapišejo moje podatke? Z vrečko kruha in krofov nisem sumljiv ampak ne bi rad da me kasneje obiščejo če si ravno kdo izmisli bencinsko oropat v isti noči…

Odgovor na objavo uporabnika
peeeeeek, 12.06.2021 ob 21:31

Delam zvečer v pekarni in po polnoči pešačim mimo bencinske (na javnem pločniku), kjer policija dela patrolo. Potem me vprašajo za osebni dokument, zakon ki ga razumem, kaj pa to da si v zvezek zapišejo moje podatke? Z vrečko kruha in krofov nisem sumljiv ampak ne bi rad da me kasneje obiščejo če si ravno kdo izmisli bencinsko oropat v isti noči…

Zaupaj policiji. Večina policistov je dobrih in poštenih.

pomiri se, 12.06.2021 ob 21:32

Zaupaj policiji. Večina policistov je dobrih in poštenih.

Itak, da večina pridno dela za našo varnost.

Če je kakšen dober, si lahko zapiše tudi telefonsko 😉

Ja kaj, ti bi raje da ne delajo zapisnikov in poročil? Da ne odgovarjajo za nič.

Anonimno698, 12.06.2021 ob 22:22

Ja kaj, ti bi raje da ne delajo zapisnikov in poročil? Da ne odgovarjajo za nič.

Mene zanima kje je zakonska podlaga da si zapiše osebne podatke. Ne vem kako stvari zdaj tu potekajo ker sem bil do sedaj v tujini kjer je bilo veliko govora o GDPR zakonu in naprimer mi prejšnji šef ni več smel izdajati določenih dokumentov z osebnimi podatki na papirju (vse po emajlu).

peeeeeek, 12.06.2021 ob 22:37

Mene zanima kje je zakonska podlaga da si zapiše osebne podatke. Ne vem kako stvari zdaj tu potekajo ker sem bil do sedaj v tujini kjer je bilo veliko govora o GDPR zakonu in naprimer mi prejšnji šef ni več smel izdajati določenih dokumentov z osebnimi podatki na papirju (vse po emajlu).

Če te je popisal si bil v postopku. Sama logika ti pove da se to beleži. Varstvo osebnih podatkov pomeni da pač ne smejo pripovedovati komurkoli koga so ustavljali.

Iz nekega (samo njim razumljivega) razloga si jim bil sumljiv.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close