Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Scary izkušnja na FB

Scary izkušnja na FB

na FB sem si odprl račun, ko so se afnali in blokirali Trumpa in zahtevali, da moraš biti tudi za gledanje jedilnikov gostiln registriran. OK, sem se registriral – ne, da bi se s kom povezal – OK dva sem frcnil, ki pa me nista povezala
potem pa so mi začeli na FB in mail leteti predlogi za povezovanje z ljudmi, ki jih sicer poznam in smo kontaktirali preko službenih mailov ..

Skratka – tale omrežje je treba ne sao zaustaviti – treba jim je prepovedai parčkanje po njihovih algoritmih

Odgovor na objavo uporabnika
To je pa preveč, 12.06.2021 ob 21:07

na FB sem si odprl račun, ko so se afnali in blokirali Trumpa in zahtevali, da moraš biti tudi za gledanje jedilnikov gostiln registriran. OK, sem se registriral – ne, da bi se s kom povezal – OK dva sem frcnil, ki pa me nista povezala
potem pa so mi začeli na FB in mail leteti predlogi za povezovanje z ljudmi, ki jih sicer poznam in smo kontaktirali preko službenih mailov ..

Skratka – tale omrežje je treba ne sao zaustaviti – treba jim je prepovedai parčkanje po njihovih algoritmih

Pa kdo te pa sploh sili na net, če nisi sposobno niti tega.

Fb algoritem deluje med drugim tako, da ti priporoča frende, katerih profil si ogleduješ – in obratno. Njim priporoča tebe, če gledaš njihov profil. To je samo en del tega, kako deluje.

Problem je, ker te povezuje s FB profili ljudi, katerih maile imaš npr. v Outlooku. Tega tudi jaz nisem pričakovala. Zato sem zbrisala profil in briga me …

samo povem, 12.06.2021 ob 21:25

Fb algoritem deluje med drugim tako, da ti priporoča frende, katerih profil si ogleduješ – in obratno. Njim priporoča tebe, če gledaš njihov profil. To je samo en del tega, kako deluje.

A res?  Veš, tega pa ostali nismo opazili.

Tudi meni se je nekaj podobnega pred leti zgodilo. Nekdo, ki sem ga srečala na eventu (za katerega sem kasneje izvedela, da je bil tam) mi je predlagalo kot prijatelja na fb. Dejansko deluje tudi tako, da te poveže z drugimi telefoni glede na lokacijo, čeprav jo imaš v nastavitvah izklopljeno. Dvomim da si je dotični ogledoval moj profil takrat, zato je ta možnost izključena apriori.

Špijuni so prav povsod. Da se odjaviš z vseh družbenih omrežij ti ne pomaga, če imaš “kamere” na dveh nogah prav povsod.

nope … morajo delati še mnogo več ☺
dobivam obvestila oseb/profilov, ki jih NIKJER!! (razen na službenem mailu) in NIKDAR  nisem kontaktiral !!
Nekaj je hudo narobe s tem internetnim svetom !!!
To je kot, da mi v okna moje hišem mečejo kamne moji znanci!!!

To je pa preveč, 12.06.2021 ob 21:35

nope … morajo delati še mnogo več ☺
dobivam obvestila oseb/profilov, ki jih NIKJER!! (razen na službenem mailu) in NIKDAR  nisem kontaktiral !!
Nekaj je hudo narobe s tem internetnim svetom !!!
To je kot, da mi v okna moje hišem mečejo kamne moji znanci!!!

Samo block block block … pa ti jih ne bo več predlagalo?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close