Zakaj pisarniški del JU ne sme delat od doma
Veliko nas dela v Ju ma področjih kjer nimamo rednega dnevnega stika s strankami. Vse se ureja preko emailov, telefonov in posebnih programov. Delo od doma se je izkazalo za dobro in večina si želi hibridni delavnik, večino od doma, po potrebi v pisarni.
S tem načinom tudi davkoplačevalcem privarčujemo veliko denarja saj ni dnevnih potnih stroškov. Še nikoli do sedaj nismo imeli tako nizko število koriščenih bolniških!
Ker pa imamo nesposobno pravnico\kadrovnico bomo od srede dalje vsi redno v pisarnah!
Se ne čudim, pač mentaliteta vodilnih v državnem sektorju. Ljudi je “treba imet pod kontrolo”, a ne.
Če delaš od doma, šefi ne vidijo, koliko časa delaš in koliko časa gledaš v luft. To, da je glavno, da je delo sproti in učinkovito narejeno, zanje ni noben argument. Slovenija je tudi na tem področju 100 let za leseno žlico in se z razvitimi državami ne more primerjati.
Naši šefi so rekli, da je odzivnost zaposlenih boljša od doma. Jasno, saj ti je bedno, da se ne bi odzval meilom, klicom, šefom .. Moje delo je veliko čakanja, potem pa naenkrat kup dela, torej ne morem delati na zalogo, kar pomeni, da vmes dobesedno izgubljam čas v službi, ko čakam. 1-2x na teden, ko sem.od doma, si vmes umijem glavo, skuham, dam prat, ob 16ih sem frej in doma. Delo je narejeno, vsi smo na boljšem, ne zapravljam za malico in kavice, oblek rabim manj, delodajalec prihrani za prevoz. Sami plusi. Odnos do dela v kolektivu je enak v pisarni ali doma -pridni delamo, manj pridni ali glumci pa bolj malo, a na daljavo je delo težje prevaliti na ostale, “glumiti”, nabirati informacije po pisarnah, izkoriščati mlajše. Lenuhi in glumci so potegnili “ta kratko” malo še poskušajo težiti z videokonferenčnimi sestanki, pa jih nihče ne upošteva. :))
Še kje drugje je tako. Smo pač 100 let za leseno žlico. Ko smo svojega direktorja vprašali, zakaj se moramo vrniti, je bil menda edini argument vodstva: ker je konec epidemije. Resnici na ljubo, nekateri lahko še vedno delamo od doma, a manj kot bi radi. Produktivnost ne more biti razlog, ker je vse merljivo.
Forum je zaprt za komentiranje.