Polzi
xrobe, 06.06.2021 ob 08:31
Ti rdečerjavi polži so hud problem kdor jih ima na vrtu. Kadarkoli sem zasadil bučke okrog komposta, pa da sadike nisem zaščitil so bile te sadike naslednji dan požrte dobesedno v nulo. Samo še polcentimeterski štrclji stebel so štrleli iz zemlje.
zate povsem dovolj, da se nasadiš nanj.
tista pregrešno draga modra zrnca so blažev žegen, znebiš se jih edino s pobiranjem. jaz jih vsako jutro poberem vsaj sto, danes, po dežju sva jih z ženo nabrala tri litrske kozarce od kumaric in jih stresla na sosednji pokošen travnik ter pokrila z napol suhim senom.
pa še milijon komarjev mi je letalo okrog glave…
hhm, 06.06.2021 ob 08:59
tista pregrešno draga modra zrnca so blažev žegen, znebiš se jih edino s pobiranjem. jaz jih vsako jutro poberem vsaj sto, danes, po dežju sva jih z ženo nabrala tri litrske kozarce od kumaric in jih stresla na sosednji pokošen travnik ter pokrila z napol suhim senom.
pa še milijon komarjev mi je letalo okrog glave…
Zakaj??? To je invazivna vrsta, to je treba uničevat! Jaz jih prerežem s škarjami in pustim tam kjer so, v svarilo drugim.
Okrog sadik sem na začetku potresel ponavadi nekaj živega apna, čez katerega polži niso šli. Potem sem pa mlade sadike zaščitil tudi z odrezanimi plastenkami. Problem je ponavadi na začetku ko so sadike še majhne. Solato sem pa zaščitil z desetcentimeterskimi konci od razrezane stare bakrene cevi za žlebove.
xrobe, 06.06.2021 ob 14:26
Okrog sadik sem na začetku potresel ponavadi nekaj živega apna, čez katerega polži niso šli. Potem sem pa mlade sadike zaščitil tudi z odrezanimi plastenkami. Problem je ponavadi na začetku ko so sadike še majhne. Solato sem pa zaščitil z desetcentimeterskimi konci od razrezane stare bakrene cevi za žlebove.
Tole je verjetno najboljši nasvet. Marsikje berem, da bakra ne marajo.
Moram poiskat kaj starih bakrenih kablov in jih v krogu položiti okoli rastlin.
Radovedni tacek, 05.06.2021 ob 08:02
Gledam sosedo kako vsako jutro pobira polze na svoji parceli. Pa se sprasujem, ali jih mogoce pripravlja za kosilo. Morda veste kaj vse se lahko pocne znjimi. Mislim da gre za polza Lazarja. Nisem pa siguren.
Pri nas se ustavijo čaplje ali kaj so, štorklje, včasih sosedova raca, tudi kura je že zašla in se namalicajo…. Vem pa, po obilnem kupčku, ki ga taki veliki ptiči pustijo za seboj.
Forum je zaprt za komentiranje.