Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek nosečniške UZ SLIKE ploda

nosečniške UZ SLIKE ploda

Ok, svet je šel itak v tri krasne s temi socialnimi omrežji in polovici mam se je zameglil razum in nenehno objavljajo slike svojih otrok, od dneva ko se prvič polulajo, do prve petke v redovalnici in še dlje.

Ampak slike ultrazvoka še nerojenega otroka v javnih, public objavah, ne za ožjo skupino ljudi ali sorodnike?? In to v prvih mesecih?  A ni to že rahlo too much? Sploh, če pomisliš, da gre pri nosečnosti lahko vedno kaj narobe. Tudi če pomislim na svoje otroke, še posebej, ko jih nosiš še pod srcem in jih želiš obvarovati vsega… se mi to zdi naravnost agresiven poseg v bit tega otročka.

Meni je to grozno.  Mogoče sem pa za luno, kaj pa vem.

Tudi taki pacienti obstajajo, ki to objavljajo.

Meni je to tudi malo mimo.

Odgovor na objavo uporabnika
Men je to creEpy, 02.06.2021 ob 10:43

Ok, svet je šel itak v tri krasne s temi socialnimi omrežji in polovici mam se je zameglil razum in nenehno objavljajo slike svojih otrok, od dneva ko se prvič polulajo, do prve petke v redovalnici in še dlje.

Ampak slike ultrazvoka še nerojenega otroka v javnih, public objavah, ne za ožjo skupino ljudi ali sorodnike?? In to v prvih mesecih?  A ni to že rahlo too much? Sploh, če pomisliš, da gre pri nosečnosti lahko vedno kaj narobe. Tudi če pomislim na svoje otroke, še posebej, ko jih nosiš še pod srcem in jih želiš obvarovati vsega… se mi to zdi naravnost agresiven poseg v bit tega otročka.

Meni je to grozno.  Mogoče sem pa za luno, kaj pa vem.

Nekje se je treba pač ven metat.Če nimaš v  šoli ali karieri nobenih posebnih rezultatov, ti potem vsaka novička pride prav….Ala Slovenske novice…Ista raven…

Se zelo strinjam z gornjo objavo. Tistim brez posebnih dosežkov in s praznimi lajfi je tudi kofe v kafiču na vogalu in vsak prdec dogodek, ki ga je nujno treba ovekovečiti v širši javnosti.

Nosečnost je sicer pomemben dogodek, a intimne narave in zanimiv za ožji krog. So stvari, ki razvodenijo, če se jih preveč obeša na veliki zvon. Enako kot preveč zlajnane reklame.

Takih ljudi nimam med fb prijatelji.

Če se najde kaka taka, jo takoj pobrišem. Meni osebno to ni normalno početje in s takimi ljudmi nočem imet opravka.

Pač bedniki, ki imajo prazno življenje.

Kakšni starši bodo to, če že na začetku še nerojenega otroka dojemajo kot instagram trofejo, samo še en dodatek za fotkanje, za metanje ven. Ubogi otrok.

To je neumno početje. Pri otrocih je tako, da je to za starša, ki sta ga spočela, čudež. Ne moreta verjet, da  se to zares dogaja, vse, kar otrok naredi, je en mali čudež, ni jim težko o tem govoriti 24/7, vprašanje pa, kdo hoče to poslušati. 🙂

Isto je z nosečnostmi. To je v prvi vrsti intimna stvar para, potem njunih staršev, bratov, sester  in morda še kakšnega redkega iskrenega prijatelja, ki se še lahko zares iskreno veseli tega, mu ni vseeno. Vsem ostalim pa, verjemite mi, dol visi, pa tudi če to lajkajo, čestitajo, pišejo, kako je lep otrok in ne vem kaj. Za večino ljudi je to samo še en otrok več na svetu.

Zato ne počnite tega, ne razvrednotite zaradi  brezveznih lajkov nekaj, kar vam osebno zares pomeni vse  na tem svetu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close