Pogojno obsojen
Ne rečem da ni bil tvit piker in neprimeren ampak, da bi zaradi tega nekdo bil obsojen in da se zaradi tega potikajo po sodiščih? Če bi za vse državljane veljali takšni “standardi” bi bilo 2x premalo sodnikov, tožilcev in odvetnikov, ker takšne in drugačne pikre objave ljudje vsakodnevno preberemo/slišimo. Še veliko bolj resne zadeve kot je ta cinična objava niso bile preganjane. Pa tudi tudi predsedniki držav (ne naš) so že marsikatero rekli čez novinarje in podobno: da so lažnivci, da so butasti, da so to, da so ono,… pa ni bilo prav nič, še manj da bi bil nekdo zaradi tega obsojen.
Malo tudi čudi, da so v zvezi s Trento odprli že 15+ let star primer, ki je že bil zaključen in to naj bi storili prav letos? Pa je to fer? Ne volim in tudi SDS ne bom volil ampak malo človečnosti in pravičnosti bi pa ljudje lahko pokazali, ker tu se sploh ne gre za strankarsko pripradnost. V jezi človek marsikaj reče, napiše, še prej pa če nekdo periodično negativni piše o tebi. Toliko o tem.
Saj ravno zato sem napisal, da v drugih državah so predsedniki držav že dajali komentarje, da so novinarji lažnivci, za ene novinarke so rekli da so butaste… To sicer ni pravi način, ampak bistvo vsega je da se za takšne izjave ni nikogar sodilo. Seveda, v Sloveniji kjer je nevoščljivosti na pretek, se potem delajo ti procesi pred predsedovanjem EU, da se odvrača pozornost od pravih problemov in da se spet nagaja.
Zgleda da so novinarji nekaj več kot navadni ljudje. Meni je v življenju tudi marsikdo marsikaj rekel, še veliko hujšega kot je ta primerjava o odsluženih,… pa se ni zgodilo popolnoma nič…
Jaz mislim da bodo v SDS EU dobro vodili, ker izkušenj imajo veliko in od vsega ne bo nič.
Ta ga. Carl je tudi že kakšno malo neprimerno objavo na fb dala, sploh tista mi je ostala v spominu ko so ugrabili migranti starejšega gospoda, pa se je vse skupaj pozabilo in šlo naprej.
Škoda besed.
dvojni standardi, 01.06.2021 ob 20:14
Saj ravno zato sem napisal, da v drugih državah so predsedniki držav že dajali komentarje, da so novinarji lažnivci, za ene novinarke so rekli da so butaste… To sicer ni pravi način, ampak bistvo vsega je da se za takšne izjave ni nikogar sodilo. Seveda, v Sloveniji kjer je nevoščljivosti na pretek, se potem delajo ti procesi pred predsedovanjem EU, da se odvrača pozornost od pravih problemov in da se spet nagaja.
Zgleda da so novinarji nekaj več kot navadni ljudje. Meni je v življenju tudi marsikdo marsikaj rekel, še veliko hujšega kot je ta primerjava o odsluženih,… pa se ni zgodilo popolnoma nič…
Jaz mislim da bodo v SDS EU dobro vodili, ker izkušenj imajo veliko in od vsega ne bo nič.
Ta ga. Carl je tudi že kakšno malo neprimerno objavo na fb dala, sploh tista mi je ostala v spominu ko so ugrabili migranti starejšega gospoda, pa se je vse skupaj pozabilo in šlo naprej.
Škoda besed.
V katerih državah? Misliš na Trumpa, ki so mu zaradi takih izjav celo ‘zaplenili’ twiter? Ima Janez toliko denarja kot ga ima Trump za kupovanje ‘dobrega imena’? Ali ne bi bilo bolje za Janeza, da mu zaplenijo Twiter?
tako 31414, 02.06.2021 ob 07:41
Se spomnim ko je Štrojmajr dal voščilnico za bo žič, “vesel božič umazane živali”. Ne da bi mu želel pregona (ravno nasprotno) ampak kot primer povem in ga je kdo preganjal…?
Prvič slišim za tega človeka. Kdaj je bil predsednik vlade, predsednik države ali vsaj predsednik kake stranke? Če se želi predsednik vlade, države, stranke itd. primerjati z vaškimi pijančki, naj gre med sebi enake v oštarijo in ne v parlament!
slab spomin, 02.06.2021 ob 07:54
Prvič slišim za tega človeka. Kdaj je bil predsednik vlade, predsednik države ali vsaj predsednik kake stranke? Če se želi predsednik vlade, države, stranke itd. primerjati z vaškimi pijančki, naj gre med sebi enake v oštarijo in ne v parlament!
Ne razumete poante demokracije in poante tvita. Mogoče je bil tvit res malo neprimeren s stališča zbiranja besed, ampak najverjetneje je bilo mišljeno v smislu, ker so toliko čezenj pisale (periodično), da so kot neke vrste novinarske “prostitutke”- tu nima nobene veze s prostitutkami, ki dajejo noge narazen za denar. In to je bistvo tvita, ki je bil le mogoče malenkost preveč nazorno napisan. In da bi zaradi tega kdorkoli dobil pogojno obsodbo ni najbolj pravično, pa ne glede ali je predsednik države ali pa sosedov Tone. To je nepomembno, pri vsaj koliko tolikšno medijski svobodi se tega ne bi smelo preganjati na način kot se. Še veliko hujše stvari so marsikateri politiki ali političarke rekli, pa se jih ni preganjalo. Pa v ustavi piše da smo si pred zakoni enaki. Štromajer je bil politik, sekretar na ministrstvu ampak to je le eden izmed mnogih primerov.
In če bi kdorkoli napisal podoben tvit kot je bilo napisano za novinarke, če bi napisal za navadnega državljana se ne bi zgodilo prav nič. Tako se pa sedaj obeša na velik zvon in izkorišča da so novinarke in njihov status in se dela nek “proces” zato, ker se gre za novinarki, ki sta očitno več kot ostali. Koliko enih stvari je ta ga. Carl napisala, ki niso zvenele nič kaj kulturno. Včasih so na rtv v 4 dnevih objavili po 3 negativne novice o istem politiku s strani istega novinarja oz. novinarke, če želite da smo bolj specifični… To se mi zdi pretiravanje in ravno tako neprimerno- še bolj kot tisti tvit z neprimernimi besedami. Ampak pogojna kazen oziroma obsodba za takšno stvar. Nerazumljivo.
Nekdo, ki želi bit prvi med prvimi, si takih ‘zdrsov’ ne sme privoščiti NIKOLI. Ni, da se je JJ zgodil neprimeren tvit, njemu se to dogaja. Na tvitu obdeluje vsakogar, ki ne deli z njim enakega mnenja, pa najsibodi domača ali evropska poslanka, domača ali tuja novinarka, predsednik ZDA, pripadnik druge stranke ali ta isti protestniki, ki so ga pred 30 leti spravili iz vojaškega zapora. Če ne gre za nevzgojenost, gre za zlobo ali skrajni primitivizem. Taki ne bi smeli imeti vstopa v parlament. Pika.
Forum je zaprt za komentiranje.