Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kolo za najstnika

Kolo za najstnika

Kupujemo kolo za najstnik, starega 11 let. Velik je nekaj več kot 140 cm. Ne rabi nekega fancy kolesa, pač nekaj za vozit po vasi in po okoliških makadamskih poteh. Slučajno smo bili v eni trgovini in se je zagledal v eno kolo 27.5 colsko, velikost okvirja S. Ko ga je poskusil, je pri najnižji nastavitvi sedeža prišel do tal. Sicer ne s celim stopalom, nekje polovičnim. Zdaj pa ne vem. Mogoče mu je zdaj še malenkost veliko. Kako pa sploh vedeti, da mu je v redu. Preveliko mu ne bi rada kupila. Da ga prerase v enem letu mi je spet škoda denarja.

Kakšna kolesa, s tem mislim velikosti, imajo vaši najstniki?

Jaz sem mojemu kupil 2 na tak način. Komaj je segel do tal. Ampak to se je hitro spremenilo in oba je v 2 letih prerastel.

Jaz bi na tvojem mestu še rabljena pogledal. Sploh 26 col je za tako višino bolj primerno, je kolo lažje vodljivo, bolj igrivo

Kar se velikosti tiče – če je bilo to gorsko kolo – je čisto OK. Odvisno koliko bo vaš fant še rasel, lahko tudi da bo kmalu premajhno.

A vsekakor poglej rabljena kolesa. Niso nujno slabša, so pa bistveno ceneje. Ali pa za enako ceno dobiš bistveno boljše.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close