Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek razgovori za službo

razgovori za službo

jst ne razumem zakaj tej kadrovniki postavljajo vprašanja, kot da kandidiram za managerja, vodjo, me sprašujejo kateri je bil moj največji izziv in kako sem to osvojila, kake novosti sem predlagala direktorju, kaj je zame stres, kako ga obvladujem, s kakšnimi ljudmi ne želim delat, ali se čez 5 let vidim na kakem vodstvenem položaju, … potem pa rečem 1500 eur pričakujem, pa mi prbijejo da se gre za neko osnovno delo za nižjo plačo… pa koj kurac me pol sprašuješ o tem kok sm sodelovala pr razvoju nekega podjetja in s kakšnimi delovnimi izzivi sem se spopadala???

Ha zato ker je velika večina teh kadrovic prekopirala že pred 20 leti en kadrovski vprašalnik iz ZDA na netu in ga gonijo ever since. Ker se niso sposobne spomnit kaj originalnega, bognedaj kaj kar bi bilo res pomembno za samo delo v podjetju ali bi dejansko kaj povedalo o človeku,  ki sedi pred njimi. Tu se pa odgovori točkujejo in voila, dobiš na koncu rezultat. In če vzameš v službo kretena in krivinohvatača potem je lagal na tipskih vprašanjih, kao.

Kje se vidite čez 5 let? Ta vsakič zmaga. Najraj bi ji rekla v penziji ali pa na rajskem otoku. Pismo ne vem kje bom drug teden kaj šele čez 5 let

In zakaj tukaj zdaj razsajate “močne ženske”? Povejte tistim kadrovnicam na razgovorih, kar jim gre, a ne? A tega pa ne upate, “močne ženske”? S tem, ko samo kimate in jecljate na razgovorih, vzdržujete tako stanje, kakršno je. Sodelujete v farsi, “močne ženske”. Potem greste pa domov vse živčne napizdevat svoje beta, gama, delta samce, ker niso dovolj temeljito posode pomili. Se počutite kot “močne ženske”.

Hm, tole, kar si tukaj napisala, bi jim morala povedati.

Na razgovoru se sprašuje vse sorte, ker iz odgovorov vidiš značaj in potencial prosilca. Vidiš, iz tvojega kratkega posta jaz razberem, da si neki nergač, ki ne bo z veseljem hodil v službo, se bo izogibal vsakemu delu, si veliko časa vzel predvsem za iskanje pravic, in verjetno “hvatal krivine”, kjer bo le šlo.

Hvala ne. Naslednji razgovor.

Kaj še niso nehali s tem?

Odgovor na objavo uporabnika
A si za naš kolektiv?, 02.06.2021 ob 16:36

Hm, tole, kar si tukaj napisala, bi jim morala povedati.

Na razgovoru se sprašuje vse sorte, ker iz odgovorov vidiš značaj in potencial prosilca. Vidiš, iz tvojega kratkega posta jaz razberem, da si neki nergač, ki ne bo z veseljem hodil v službo, se bo izogibal vsakemu delu, si veliko časa vzel predvsem za iskanje pravic, in verjetno “hvatal krivine”, kjer bo le šlo.

Hvala ne. Naslednji razgovor.

Razgovor za delo preko javnih del, za minimalca, delo predstavijo kot sanjsko sluzbo, kandidate pa mrcvarijo, kot dakandidirajo za top managerja v mednarodni firmi!

Lepo prosim, minimalna placa = minimalno delo + minimalna odgovornost!

jaz pa iz tega razberem, da v bistvu rabite samo nekoga ki bo z veseljem hodil v službo. Na žalost je tako da če razgover traja pol ure v tem času izveš kok so dobra firma, kok dajo veliko na zadovoljstvo zaposlenih. Pol ti postavijo enih 10 vprašanj tipa kje se vidite, kako bi rešili svet in podobne. Pol pa enih 5 min o preteklih izkušnjah. Pol pa vprašanje o plači in takoj ko rečeš neko cifro ki je mal nad minimalno, pa utihnejo. Takih razgovor sem dala čez še pa še. Pa ne mislit da sem zdaj brez službe. Ne delam in delam za tako plačo kot sva se jo v štartu dogovorila in to je to. Razgovor je trajal 5 minut. Vprašanja so bila kaj si delala kaj znaš in to kar znam mu odgovarja. Kje se vidim čez 5 let ni vprašal. Ampak če me danes vpaša mu lahko povem še vedno na tem delovnem mestu.

kaj pa vidi prosilec iz vašega skrivanja, da je delo za minimalca, da jebe…. te folk za ta denar v glavo?

A eni resnično verjamete, da so odgovori tipa, da so navdušeni nad raznovrstnim delom z neplačanimi nadurami in dosegljivostjo 24h na dan za minimalca, čisto malo iskreni?

Test test

Poletni utrip, 06.06.2021 ob 20:41

Test test

Anonimnež,

Anonimnež,

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close