nlb zavrnjen nakup, kraja podatkov?
dobil sem sporočilo da je na kartici bil zavrnjen spletni/tel nakup za 1 evro za nek muzej v ZDA. ker s to kartico nisem nikoli opravil nobene transakcije ne nakupa, in vse opravi pooblaščena oseba ki ima drugo številko je nemogoče da bi kdo meni ukradel podatke, da ni bilo nobenih transakcij je potrdil tudi zaposlen ko sem poklical in zahteval menjavo kartice, ki sem jo tudi dobil. Rekel pa je da šlo za neko poskušanje kraje, skratka naj bi naključno prišli do moje številke? Je to običajna praksa ki se dogaja tudi drugod? kaj takega sem zasledil samo pri nlb, nekateri ljudje celo dvomijo v to in verjamejo da je prišlo do kraje podatkov direktno od NLB, kar je tudi edina možnost pri moji kartici, ali pa resnično obstaja to poskušanje na pamet. lahko pove kdo kako je s tem?
Sem tudi sama že dobila tak sms sredi noči, pri drugi banki. Konec koncev greš tudi ti lahko na neko spletno stran, vtipkaš nekaj naključnih cifer in mogoče boš dejansko uganil številko kartice nekoga iz npr. Avstralije. Seveda nimaš vseh drugih podatkov, da bi nakup lahko izvedel, vseeno pa dovolj, da boš nekoga malo prestrašil s kakšnim sms-om.
Forum je zaprt za komentiranje.