Danes je bila
Na sodiscu glede dediscine. Nisem sla zaradi bolezni, bila je oseba ki me je zagovarjala. Bil je brat in foter. Predvidela sem ze par mesecev da bodo scene. Brat mi ni verjel, mislil da pretiravam. V oproki smo vsi trije navedeni. Foter je prikrito zleht. Bratu sem velikokrat rekla, “bos videl da se bo sodnica zgrazala, ker takega primera ni imela”.
Foter je doma sveto trdil da bo dediscino kot v oporoki sprejel, potem da dal nama dvema. Brat mu je verjel, jaz mu nisem in sem mu to tudi ostro povedala.
Danes pride brat do mene in rece, pismo si imela prav. Sodnica ga je sprasevala ali sprejme dedescino. On pa je odgovarjal “ne vem” in afne guncal. Poslala ga je ven.
Ko je odhajala iz dvorane je brat slisal, da je rekla “takega primera glede dediscine in da noce dat otroku, ki je za pokojnega skrbel veliko let” se nisem videla, ne imela.
Namrec, poslala sem ji napisano in slike glede skrbi za pokojnega. Pohvalila je mimogrede vzorno delo v izobilju.
Kaj bi naredili s takim fotrom?
Ce ne bi bila hudo in resno bolna, bi bil danes sesut.
Henoh, 27.05.2021 ob 15:08
Odgovarjal je z ne vem.
Sodnica je rekla, da ni videla primera da nekdo tako velike dediscine noce sprejet.
Narocila ga je naslednji teden.
Mislim da bo nespremenjeno, delal se bo neumnega.
Takih primerov je veliko.
Zgodbica je sicer ok, a s sodnicino izjavo si jo zafurala.
To sploh ni zgodbica.
Foter je kaliber svoje sorte. Sem mu prva diagnosticirala osebmostna motnja in se dela norca.
V oporoki smo vsi tri navedeni. Pa naj vse zase vzame. Pa niti to noce.
Sodnica ga je poslala ven. Pravnica ki ga je zagovarja se je tudi pobrala proc, ko je rekel, da on ni nic narobe naredil.
Naredil je zahrbtno. Do brata, mene in pravnice. Edina sem predvidela, ostali niso. Ceprav sem jih opozorila veckrat z razlago.
Danes so popadali na rit. Meni to nic ne pomeni, ker bodo se velikokrat razocarani.
Henoh, 27.05.2021 ob 14:27
Na sodiscu glede dediscine. Nisem sla zaradi bolezni, bila je oseba ki me je zagovarjala. Bil je brat in foter. Predvidela sem ze par mesecev da bodo scene. Brat mi ni verjel, mislil da pretiravam. V oproki smo vsi trije navedeni. Foter je prikrito zleht. Bratu sem velikokrat rekla, “bos videl da se bo sodnica zgrazala, ker takega primera ni imela”.
Foter je doma sveto trdil da bo dediscino kot v oporoki sprejel, potem da dal nama dvema. Brat mu je verjel, jaz mu nisem in sem mu to tudi ostro povedala.
Danes pride brat do mene in rece, pismo si imela prav. Sodnica ga je sprasevala ali sprejme dedescino. On pa je odgovarjal “ne vem” in afne guncal. Poslala ga je ven.
Ko je odhajala iz dvorane je brat slisal, da je rekla “takega primera glede dediscine in da noce dat otroku, ki je za pokojnega skrbel veliko let” se nisem videla, ne imela.
Namrec, poslala sem ji napisano in slike glede skrbi za pokojnega. Pohvalila je mimogrede vzorno delo v izobilju.
Kaj bi naredili s takim fotrom?
Ce ne bi bila hudo in resno bolna, bi bil danes sesut.
S takim fotrom se prekine stike – z bratom pa tudi skupaj stopita in odidita.
Prevečkrat se smatra “starše” za kaj več kot osebe, ki so s spolnim odnosom spočele otroka.
Si že na dobri poti samo s tem, da te ni šokiralo.
Meni je sodnica preko osebe ki je sla namesto mene sporocila da ce bi zahtevala svoj delez ki sem ga v hiso vlagala in za pokojno osebo, da bi mogla vse preucit in preverjat vse racune, ter da bi to znalo trajat do 2 leti, pa zaradi ponovnih narokov.
Pa kateri drek sem potem vlagala da vsaj to ne dobim nazaj, to ni malo denarja je enih 65 000 v teh letih.
Nepravicno za znoret.
Premalo je za samo prekinit stike z njim. Mora drago placat. Tako da se bo tresel ko se name spomne in da je fajn pohabljen.
@Henoh
Saj to si želi – ne bi grdo delal s teboj in tvojim bratom, če si ne bi želel nasilja izvajati. Pusti ga v lastni hudobiji zgiti. On te potrebuje za nasilje, ti njegovega nasilja ne. Zmagala boš, ko bo crknil, pa še potem boš izgubila. Ljudem se sirote smilijo, ker ne vedo kakšni so nekateri starši, ali pa se lažejo, da se njih ne razkrije.
Če nima tebe za izživljanje, bo prej kot slej šel nase. Naj zginje v svoji zlobi.
Hvala za besede, modre besede. Anonimni4811, zelo so resnicne, dobronamerne.?
Sem ze pisala, ko je bil star forum. Da je za 5000 vselil tri druzine v to hiso. Kot predvideni dedic. Zdaj zivijo notri.
Sele ena od teh zensk ga bo fejst nalomila, ce bo morala ven. Ker ima 120kg in je zivc.
Najprej mu moram vrnit porcijo. Potem umik.
Meni je naredil toliko fizicnih in custvenih bolecin v zivljenju, da srce pece in glava.
Danes se zadrzujem, drugace me ima da uletim direkt v njega in se pobijeva. :((
Stara zgodbica, o tem si že pisala.
Oče ne more zahtevati več, kot mu je zapisano v oporoki in ti imaš pravico zahtevati, da po računih priznajo vlaganja v tvojo hišo.
Pika, Konec debate.
In ker praviš, da bi mu rada vrnila z avse, mu boš vrnila točno s tem, da zahtevaš to, kar imaš zapisano v oporoki, pred tem pa še izločitev tvojih stroškov. Pa naj traja (čeprav ne traja 2 leti!).
Pravi, da dediscine ne bo sprejel. Ker noce davka placat na hiso.
Norc, kje si videl da se kdo brani hise npr 400 000, pa cetudi placas 60 000+ davka, ti ostane veliko podarjenega denarja.
Tako da ga je treba dat ob rob.
Zjutraj sem mamo klicala ob 7h. Pa je tezila da jo zbujam. ( navajena da jo pred 9 ne klicarim)Pa sem ji rekla da sem zaradi njihovih nepravicnost/nepostenosti zbujena od 4.30. Da me 7 ura ne zanima.
Sem ji dala po tel ultimat. Naj ga preprica da hiso sprejme in naj se pobere v to hiso in ona z njim. Jaz pa v njihovo stanova je. Brat pa v moje zivet.
Je odvrgla tel. Klicem nazaj in ji povem, da je to ultimat. Drugace ju bom grdo spravila na cesto. Naj raje pakira cez vikend kufre, kot pa da nerge.
Ker tu ne bom motencem popuscala. Oni rabijo red in mejo, cetudi znorijo in gre vse v luft.
Vedno so bili navajeni, da je pri meni vse zastonj in da se me lahko izkorisca, cetudi s tlacenjem v grob.
Moja vlaganja v hiso so bila odrekanja hrane meni in v skodo zdravja, ko placujem drag davek.
Cetudi ni vzela resno mojega ultimata, jo bo cesta in zmetane stvari iz stanovanja v naslednjih tednih zelo streznilo. In bo gorje, ce bom primorana tako bolna jih selit ven.
takole, 28.05.2021 ob 10:15
Sorry, ampak edina motena (in to hudo) oseba tu si ti.
S takimi moras na ostro.
Ti nisi vlagala v hiso in niti nisi delala desteletja zastonj.
Motencev pa ocitno ne poznas. Ker bi fajn driskala da imas take starse, ali moza ali otroke.
Meni ne rabi ne da se sodnica, ne odvetnica zgraza, ne kdorkoli. Moja dejanja stetejo.
Imam cisto vest do pokojne osebe in hise. On pa je ne more imet, ker je osebo sovrazil, in gledal kako bi ga po stopnicah sunil.
Prvic in zadnjic je to pokojno osebo foter za vrat davil, pa sem edina preprecila. In ne dovolila vec stikov. Pokojni se ga je bal in ni upal oporoke spreminjat.
Foter je nevreden dedic!!!
Ne vem kaj mu bodo te 3 druzine v hisi naredile, ce se nanjga spravijo, ker se bodo morale ven selit. 120kg zenska ga bo dala v palacinko. Ona ne bo sla tako lahko ven, pa se njen oce ki zivi z njo je na invalidskem vozicku. Tako da se mu ne pise dobra.
res si pritisnjena, 28.05.2021 ob 12:06
ti sploh veš, kaj pišeš? zdaj si napisala, da dediščine ne bo sprejel. kje je torej problem?
Ce on ne sprejme, tudi midva z bratom je po njegovi smrti ne moreva dobit.
Midva sva v oporoki navedena.
On se je vedno sam izjasnjeval, da bo dediscino sprejel in dal nama za casa zivljenja, da se izogne visokemu davku in da midva to placava.
On nepremicnin ne rabi, jih ima veliko zgrajenih in kupljenih.
Kaj od tega se vedno ne razumes in te matra?
Nic koristnega in uporabnega zame nisi napisala. 😉
Henoh, 28.05.2021 ob 13:03
Ce on ne sprejme, tudi midva z bratom je po njegovi smrti ne moreva dobit.
Midva sva v oporoki navedena.
On se je vedno sam izjasnjeval, da bo dediscino sprejel in dal nama za casa zivljenja, da se izogne visokemu davku in da midva to placava.
On nepremicnin ne rabi, jih ima veliko zgrajenih in kupljenih.
Kaj od tega se vedno ne razumes in te matra?
Nic koristnega in uporabnega zame nisi napisala. 😉
Hiša je v oporoki zapisana na 3.
Če se foter odpove, torej ne sprejme, sta še vedno 2 dediča in se hiša pač deli na 2.
Sploh ne rabiš čakat, da bo umrl, takoj je 1/2 njegovega dela tvojega!
Drugace pa cetudi bi se odpovedal, bi mu dala svoj delez in da si kupi nov avto, nekaj pa mami za prenovo stanovanja. To sem jim veckrat rekla, pa se niso strinjali oz kot ni potrebno. Moj brat mu centa ne bi dal.
Pri meni je posteno in pravicno.
-
Zdaj ko pa dela scene in tezave, pa mu jih mislim tudi jaz. Ker nekje je meja moje DOBROTE in TOLERANCE.
Sam izbira al bo nagrajen ali kaznovan.?
Mlogo sereš, 28.05.2021 ob 13:13
Oče ima ful nepremičnin, a ti bi njega z mamo selila iz stanovanja v to podedovano hišo, sebe v njuno stanovanje, brata pa v svoje?
Koji qrc se ti greš?
Ce sprejme to dediscino in nam ne da. Potem naj gre tudi tam zivet in davek placat.
Mene pa naj izplaca za toliko let dela in vlaganja v to hiso s svojim stanovanjem.
Ampak tudi to ne bo sprejel.
Nemogoc je, kar je ugotovila sodnica in pravnica ki ga je zagovarjala. Vem da se je komaj odlocila da pride na sodisce, saj se je razjezila ker se je na njo drl in jo zalil. Ona se ga boji, ne upa se ga v nic nagovarjat, da je ne bi udaril. Povedala mi je svoje strahove in pomisleke. Pa je drugace zelo sposobna in ostra zenska.
Sama pravi, z njim se ne da.
Nekako skrajsano, ker sem res zmatrana od vseh njihovih scen.
Upam, da so se z danasnjim dnem zakljucili njihovi udarci nepravicnosti, nepostenosti…
Njihove zalitve, prerekanja sem mimogrede uspela utisat, ko sem izjavila v tistem trenutku sprejeto odlocitev, glede na to da mene ne upostevajo, ne slisijo, ne znajo normalno komunicirat. Da naj oce sprejme dediscino in jaz se ji odpovem in dam vse bratu.
( ceprav v sebi vem da si ne zasluzi skoraj nic, kaj sele moj delez)
Mami so se sline pocedile.
Ocetu sem dejala, naj napise da je njegova hci nevredna dediscine, njegov zlati sin pa dobi se njen delez. Tu je vskocil brat da ga zalim.
Halo, kako ga zalim ko mu dajem delez svoj in stroskov 65000 ne zahtevam vec??
Potem sem sama napisala to izjavo in jo dala fotru za podpisat. Ni mogel podpisat. Okamenel je, ni pricakoval te reakcije in kaj mu z nevredna sporocam. Izjavil mi je dejansko sem nevreden clovek sam in ti delam veliko tezav.Cakala sem samo njegov podpis in ne razprav.
Mati pa je znorela, da sem nesramna, zaljiv da je njen sin zlati sin. In da bi oni mene rabili na dediscini, ker bi z mojimi deli v hiso se zmanjsal davek.( to sem ves cas vedela zakaj bi bila dedic, le za malo manjsi davek, foter bi denar pobral od hise in bi se obrisala pod nosom, zato nisem v to pristajala)
Se je pa spontano izdala. In sedaj je jezna ker njemu bo premalo 400 000 za dvostanovanjsko hiso. Ona bo morala poslovni prostor se prodat za davek in njemu za nov avto in opremo/ pohistvo v hiso.
Pa sem ji rekla, imas nevzgojenega sina in skromnega. Lahko bi si kupil stanovanje, pa dal kaj tebi in ocetu ali vezat denar…
Tako da, ja. Upam da je reseno. Ni mi vseeno, a to je ena tezja pot, kjer nisi vec v njihovih obratih.
Oceta je prizadelo, ni mogel in ni mogel podpisat. Zaveda se da je izgubil hci. Ko sem ga pozdravila in zazelela je imel solzne oci in je vprasal ali se se kaj vidimo, ali mi bos prisla na pogreb. ( vidim se se kdaj, na pogreb pa ne pridem nikomur od vas in obratno)
Forum je zaprt za komentiranje.