Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek REGRES V JS

REGRES V JS

KAJ SE IZMIŠLJUJEJO DOVOLJ IMAM IZMIŠLJAVANJA

NAJPREJ DA BO 1.050 SEDAJ KAR NAENRAT 1.024 eUR…..

NI MI ZA DENAR MI GRE PA GRE KREPKO NAŽIVCE TO IZMIŠLJAVANJE IN NEJASNOST!

ISTO PLAČE ŠE DANES NISO 100% DA BO PREMAKNJENA NA 10 DELOVNI DAN V MESECU

Odgovor na objavo uporabnika
KATASTROFA JS, 27.05.2021 ob 11:09

KAJ SE IZMIŠLJUJEJO DOVOLJ IMAM IZMIŠLJAVANJA

NAJPREJ DA BO 1.050 SEDAJ KAR NAENRAT 1.024 eUR…..

NI MI ZA DENAR MI GRE PA GRE KREPKO NAŽIVCE TO IZMIŠLJAVANJE IN NEJASNOST!

ISTO PLAČE ŠE DANES NISO 100% DA BO PREMAKNJENA NA 10 DELOVNI DAN V MESECU

Moje zadnje informacije (ta ponedeljek) iz pristojnega ministrstva so, da gre vse po starem.

Jaz pa vsem v službi že težila, da so verjetno o prestavitvi že slišali, naj si prestavijo trajnike, sama obveščala kreditojemalce za pogodbe, kjer zaposlenim mi odtegujemo od plače.

Se bojim, da bomo računovodkinje nesposobne, ker bomo popravljale…

katastrofa vlada, 27.05.2021 ob 11:27

Moje zadnje informacije (ta ponedeljek) iz pristojnega ministrstva so, da gre vse po starem.

Jaz pa vsem v službi že težila, da so verjetno o prestavitvi že slišali, naj si prestavijo trajnike, sama obveščala kreditojemalce za pogodbe, kjer zaposlenim mi odtegujemo od plače.

Se bojim, da bomo računovodkinje nesposobne, ker bomo popravljale…

a to še res obstaja, da delodajalec trga od plače zaposlenemu za nek njegov kredit?

ja bo treba prestaviti datum anuitete

Saj ne velja to za cel JS, ampak samo za tiste pri proračunskih uporabnikih (ministrstva npr., ne pa tudi za občine. Kolikor vem, pa ministrstva že sedaj nič več ne trgajo kreditov (že kar nekaj let ne več). Regres pa je višina minimalne plače, čeprav so se kao s sindikati dogovorili za višjega. Vlada je odločila po svoje, kasneje pa se bo že popravljalo….

Pojdi delat v zasebni sektor če ti kaj ni prav.

Par dni razlike v izplačilu in že cela panika.

kdo mora urediti kredite tistim, ki se jim kredit trga od plače npr. 4ega v mesecu potem bo 14ga? Delodajalec ali kreditojemalec?

jaoo, 27.05.2021 ob 12:11

Pojdi delat v zasebni sektor če ti kaj ni prav.

Par dni razlike v izplačilu in že cela panika.

ne gre se za par dni zamude!!!!

Gre se, da računovodje nimajo informacij ali bo plača drug teden ali čez 14 dni.

Ali vsi mislite da se obračune naredi v 5ih minutah?

kdo, 27.05.2021 ob 12:19

ne gre se za par dni zamude!!!!

Gre se, da računovodje nimajo informacij ali bo plača drug teden ali čez 14 dni.

Ali vsi mislite da se obračune naredi v 5ih minutah?

Pa ne samo plača oz.datum izplačila, po dogovoru naj bi bil nov način (in vrednosti) prevoza na delo ter nove vrednosti prehrane.

Pa drugačna vrednost regresa.

a to še obstaja, 27.05.2021 ob 11:36

a to še res obstaja, da delodajalec trga od plače zaposlenemu za nek njegov kredit?

ja bo treba prestaviti datum anuitete

Seveda obstaja – kaj misliš, kaj naj naredim s par let starim kreditom?

Pa za PZZ ima tudi kar precejšen del zaposlenih pogodbo prek delodajalca.

katastrofa vlada, 27.05.2021 ob 12:26

Pa ne samo plača oz.datum izplačila, po dogovoru naj bi bil nov način (in vrednosti) prevoza na delo ter nove vrednosti prehrane.

Pa drugačna vrednost regresa.

kako pa naj se bi po nove oz kakšen je predlog za prevoz?

jazsem, 27.05.2021 ob 12:31

kako pa naj se bi po nove oz kakšen je predlog za prevoz?

kakšne imate to šefe, da vam nič ne povedo. Plača za maj bo zunaj 14.6.

Predlog je kilometrina – 10% cene bencina (trenutno je 8), vendar ne manj kot 30 EUR. Izračun razdalje pa po google maps. Pa spet je tisto, da če kupiš poimensko mesečno, dobiš povrnjen ta znesek.

plača bo 14, 27.05.2021 ob 12:37

kakšne imate to šefe, da vam nič ne povedo. Plača za maj bo zunaj 14.6.

kje delaš da veš?

30 min nazaj  opravila klicala na ministrstvo za šolstvo in nimajo nobenega potrdila vlade, da bo plača 14.

Odgovor je lahko bo 4. ali 14. pripravljeni bodite na 4. potem pa bomo videli kaj se bo vlada odločila…..

lalalalaaa, 27.05.2021 ob 12:44

kje delaš da veš?

30 min nazaj  opravila klicala na ministrstvo za šolstvo in nimajo nobenega potrdila vlade, da bo plača 14.

Odgovor je lahko bo 4. ali 14. pripravljeni bodite na 4. potem pa bomo videli kaj se bo vlada odločila…..

pri nas so že vse dali ven, pač eno drugo ministrstvo, pojasnila vsem zaposlenim.

Šolstvo pa kot šolstvo, ubogi otroci

Sklep vlade 19.5.2021 (76. redna seja vlade, na strani 34). Obstaja dokument sklep, samo ga ne najdem.

https://www.gov.si/novice/2021-05-19-76-redna-seja-vlade-republike-slovenije/

Bo kar 14. za vse proračunske uporabnike, razen občin.

Pa saj šole niso neposredni proračunski uporabnik. Torej za njih ta sklep ne velja.

Aja, ne piše neposrednih, ampak kar pri proračunskih uporabnikih. Vseeno pa šole ne spadajo sem, po moje. Naj me kdo popravi.

pa saj, 27.05.2021 ob 13:08

Aja, ne piše neposrednih, ampak kar pri proračunskih uporabnikih. Vseeno pa šole ne spadajo sem, po moje. Naj me kdo popravi.

Šole so posredni uporabniki, tako kot ostali javni zavodi.

Ne, tak sklep še ne pomeni nič, niti še ni podpisan sporazum, tako da …

https://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/spremembe-pri-placi-ki-cakajo-vec-tisoc-slovencev/

Jaz na stara leta ne mislim delat. Če je šlo do zdaj tako, naj gre še teh nekaj let!

O to pa že ne, 28.05.2021 ob 10:55

Jaz na stara leta ne mislim delat. Če je šlo do zdaj tako, naj gre še teh nekaj let!

Računovodkinje imajo delo povsod, tako v gospodarstvu kot v javnem sektorju, ne kofetkajo.

In povsod so preslabo plačane (so daleč proč od bajnih JS plač, brez napredovanj se računovodkinji na sistematiziranem DM, ki zahteva VI.stopnjo, obračunava dodatek do minimalne osnove za prispevke!).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close