Kako gledate na ljudi, ki ne skrbijo za ustno higieno?
Jaz si dneva brez umitih zob ne predstavljam. To pomeni zobna ščetka, medzobna ščetka, nitka in še strgalo za jezik + pasta. Brez tega ne grem čez dan.
Res ne razumem ljudi, ki hodijo naokrog s pol cm nagnite hrane na zobeh. Bljak. Meni to dosti pove o človeku. Meni je to še bolj nagnusno kot prešvican folk.
tko drugače nimajo samo slovenci “če imajo” gnilih zob… ko gledam naše od doLe… jih je kar dosti z propadlim zobovjem…
drugače pa vem kaj misliš za usto higieno… je meni tudi pomembno. nitke sicer ne uporabljam mam pa ščetko in strgalo za jezik.
preko zob lahko vidiš higieno človeka pa tudi pokazatelj zdravja naj bi bili
tako da zobke čuvat in prat dragi moji
slovenci in zobje, 24.05.2021 ob 19:33
Jaz si dneva brez umitih zob ne predstavljam. To pomeni zobna ščetka, medzobna ščetka, nitka in še strgalo za jezik + pasta. Brez tega ne grem čez dan.
Res ne razumem ljudi, ki hodijo naokrog s pol cm nagnite hrane na zobeh. Bljak. Meni to dosti pove o človeku. Meni je to še bolj nagnusno kot prešvican folk.
Daj mi povej, koliko časa porabiš, da opraviš celotno ustno higieno? Meni ga gre ogromno, umivanje in nitkanje, si sploh ne upam napisati, koliko.
take teme so men vedno ble bedne in neumne. Točno vem,kakšen folk za njimi stoji-tup,pa tak k se full bojijo kaj bodo drugi rekli,pa vse skrivajo kar je pri njih narobe.
zobovje sploh ni in nikoli ni bil samo znak skrbi za higieno. Poznam ljudi,k so si vsak dan zobe umivali,pa so že pri 35ih ostali brez. Poznam jih tudi nekaj s paradontozo. In še kar nekaj primerov,ko redno hodijo k zobozdravniku pa so škrbavi,ker pač nimajo dnarja za drage impalntante. ker en umeten zob je 800 eur. Kdo ma tak dnar?
Ne,ni mi pomembno zobovje. Imela sem tipa brez zob. Ja,ja vsi se zgražajo.. trofneš 5 jurjev pa si zrihtaš pa maš nasmeh kot iz Hoolywooda-to se vse da danes.
je pa seveda pomembno,si zobe redno čistit in nitkat-jaz zaradi svoje bolezni imam zelo velike težave z voljo in motivacijo in so dnevi ko si jih ne umijem. In ogromno shizofrenikov si jih ne,ko so dnevi poslabšanja,grem spat kar v trenirki. Tko pač je. Uporabljam pa poleg zobne paste in nitke še klorohiksedin-draga stvar,ampak to je za nas ki si ne peremo redno. imam lep nasmeh in svoje zobe. ne noben ne bi rekel,kar sem zdaj napisala o sebi ko em vidi ko se nasmejim.
Nehajte obsojat. Pri tipu mi zobje niso pomembni. End of story.
zajčki in črvi, 24.05.2021 ob 19:48
Daj mi povej, koliko časa porabiš, da opraviš celotno ustno higieno? Meni ga gre ogromno, umivanje in nitkanje, si sploh ne upam napisati, koliko.
zjutraj 3 min (samo ščetkam), zvečer pa dobrih 10 min. odvisno kaj jem, si jih tudi sredi dneva..
Zvečer s ščetko in nitko za pod mostiček pa s tistimi malimi krtačkami , vse skupaj ne vem če je 5 min. Zjutraj pa samo ščetka, saj ko si zvečer umijem zobe več ne jem, tako da zjutraj je bolj zaradi svežega zadaha in mal ustne vodice za razkužit, mogoce 2min.vse skupaj.
Ne vem zakaj eni komplicirate? Če vam že umivanje zob vzame ogromno časa, kako se potem lahko sploh organizirate za življenje? Ni vse v umivanju zob in rihtanju cele dneve in umetnih nohtih, lasnih podaljških itd. Eni imate res čudne obsesije.
Forum je zaprt za komentiranje.