Dobili Vrhunske aparature v UKC LJ
Prebral sem novico, da so v Lj so s pomočjo donacij dobili vrhunske naprave za zdravljenje rakavih krvnih bolezni (levkemije):
https://www.rtvslo.si/4d/arhiv/174777360?s=mmc&t=1
Žalostno je le to da se morajo zbirati donacije. Enako je z drugimi aparaturami. Veliko koncesionarjev, ki tudi dobiva denar od ZZZS in zavarovalnic ima boljše diagnostične aparature kot so magnet, ct in ostalo.
Bo politika kaj naredila za državljane in javne bolnice, ali bodo še naprej po tihem privatizirali zdravstvo? Jaz menim da si vsak državljan ne glede na to ali je brezdomec ali direktor zasluži v javni bolnici najboljše kar obstaja.
Pa še čisto ena stvar za konec, eno so za časa covid prejeli po 3 plače kot pred covidem, šlo je na miljone evrov za provizije, nikoli se pa ne najde denarja za nove aparature. Če že bolnice ne obnavljajo, naj se vsak aparature obnavljajo. V Celju je tisti Magnet, ko sem enkrat bil glasen kot hudir v primerjavi z magneti ki jih imajo koncesionarji. Predvidevam da je starejši kot marsikater 30 letnik…
Vesela novica ampak po drugi strani pa žalostna da država ne poskrbi aparature brez da se dajejo donacije.
“eni* so za časa covid prejeli po 3x plače kot pred covidem…”
“šlo je na miljone evrov za provizije”- to pišem nasplošno, kjer je občutek da se določene stvari preplačujejo.
V enih bolnicah niti čistilk več ne zaposlujejo ampak služijo privatniki… Če se privatniku splača zaposliti čistilko in jo plačati, se splača tudi bolnici, saj privatnik sigurno ni v zgubi, ko jo plača in izstavi račun…
Je kdo izračunal koliko bi se morda prihranilo, če bi bil namesto 70% dodatek npr 30% dodatek? To je sicer malenkost in so še druge stvari.
Marsikatero stvar bi tudi lahko v javnem sektorju delali in zaračunavali, ker so zaposleni strokovnjaki svetovnega kova, tako se pa pogosto počne obratno, po drugi strani se pa govori o pomanjkanju denarja…
Ne, ne moreš imeti javnega. Vidim doma. Eden si bo vse prisvojil zase, košček za koščkom, boli njega kuuu** za drugega, ki ima enako pravico. Prej niti ne razmišljaš, potem pa se en dan zbudiš, pa ugotoviš, da nič več ne moreš nikjer uporabljati, kot si lahko včasih, ker si je en vse zase prisvojil. In ko si, ni več tvoje in ne moreš več uporabljati.
Isto je pa povsod kjer je javno. To je človek, pa nikoli ne bo drugače. Nikoli.
Pa še potem če ostane čas lahko bolnica zaračuna zasebnem sektorju. Mogoče se motim ampak mislim da je bolje če ima 100 ljudi 3x povprečja kot en človek 100x povprečja.
Nick Hanauer on inequality – YouTube
Ko sem na iskalniku iskal ta video napisal sem truth about rich people mi je pod zavihke video ven vrglo žensko spolovilo napisano v ruščini. Nekdo se očitno ne strinja z mano. Ne pravim da imam prav kar sem napisal, tisti ki mi to počne z rezultati iskanja je pa idiot prve klase. Pa še na telefonskem klicu mi je zvočnik skoraj ven vrglo pa je bila 100% povezava v redu… Ja Amerika je super, ko potem cele gruče ljudi hodi v telovadnice da jim zastonj prostovoljci popravijo zobe. To je predvajala neka francoska oddaja, bilo je na rtv slo par mesecev nazaj.
v brskalnik sem vpisal “truth about rich people” in ko je na iskalniku opcija da se klikne tam ko se vpiše spodaj “slike” “video” sem kliknil “video” in pod tretji video je blo žensko spoolovilo v ruščini… Tako da nekdo provocira… Demokracija 21. stoletja, kjer še niti mnenja ne smeš napisat. Včasih vpišem npr “kolo” pa mi ven meče “sadje” ali pa čisto nekaj xy ipd…
Ta človek je drugače miljarder:
Nick Hanauer – Wikipedia
domnevam da to počenjo na nekem računalniškem oddelku ali na našem ali tujem ne vem. Vem pa da to ni navadno hekanje, ker vsakič ko karkoli političnega objavim na forumu imam potem velike težave z računalnikom in telefonom. Očitno je res kar je snovden govoril da se spremlja vsak nanometer spleta in da ni več svobode na spletu, shizoidni računalničarji si pa dajejo duška. Enkrat bo tudi tega konec.
Pa če je bil kot rezultat iskanja prikazan video v ruščini vsekakor nima nobene povezave z Rusijo, ker nihče ne bo dajal svoje sledi.
Včasih sem kaj napisal o množičnem priseljevanju v Evropo, da je treba pomagat ampak neka meja tudi mora biti, sem vpisal v brskalnik npr. “Marjan Novak” pa sem kot prvi in drugi zadetek dobival arabske strani, skratka popolnoma irelevantno. Grem na fb preberem zasebno sporočilo grem ven, in nazaj notri in mi spet kaže kot da je neprebrano in podobno.
Brecl in še marsikdo drug je včasih kakšno kritiko/mnenje povedal. Nato so vsi utihnili. Mogoče so po pisanju ravno tako imeli težave z računalnikom in telefonom. Mogoče to delajo na stegnah.
Po vsakem političnem komentarju sem imel težave z računalnikom. To traja že več kot 5 let plus še podtikajoč pregon. Pa je nekaj narobe z računalnikom, kupiš novega, pa je isto. Računalnik delal normalno, se je pisal preko spleta kolokvij in se mi je brskalnik celo dopoldan sam od sebe zapiral. Samo tisto dopoldan… Sem napisal politični komentar, pa signal 4/5, pri sogovorniku 4/5 pa hruščalo prekinjalo povezavo. Samo če sem napisal “politični” komentar. Včasih sem čakal po 10 minut da sem dobil potrditveni sms od banke in podobno…
Če v brskalnik vtipkaš hiša, pritisneš slike, zakaj bi ti brskalnik prikazoval osla kot rezultat. Verjetno prikazuje kot rezultat tiste, ki to počnejo. Ljudje brez hrbtenice in morale. Ena precej izobražena sorodnica mi je enkrat rekla, na določena mesta dajo takšne, ki so pametni vendar ne preveč, da strogo sledijo ukazom. Prav ima. Tisti ki to počnejo jim bo pa že življenje vrnilo kar počnejo.
Te aparature so lep dokaz koliko je danes vredno življenje. Če bi kaj bilo, donacije ne bi bilo potrebne ali pa bi bolj obdavčili tiste ki imajo več miljonske dobičke ali kaj podobnega in tudi navadni ljudem se ne bi nagajalo.
Da povišajo plače zdravstvenim delavcem za 3x to imajo, aparate se pa kupuje z donacijami… Če bi bili covid dodatki namesto 70% bili 30% bi ga država z razliko lahko sama kupila, pa še ostalo bi za katerega drugega. Če bi pa še manjše marže za dobavo potrošnega materiala dajali, bi bilo pa denarja za nove aparature še več. Tako je moje mnenje.
Forum je zaprt za komentiranje.