Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek gostinci izkoriščajo

gostinci izkoriščajo

Sem misllil, da bo boljše zdaj, ko so gostinci izkusili, kako je biti brez denarja… pa še naprej izkoriščajo svoje zaposlene (kuharje, natakarje)…To je kao normalno v gostinstvu, mi je rekel kolega. Pa se res ne da nič narediti??

primer: kolega dela kot kuhar v gostilni, zaposen redno, dela od 8h zjutraj do 23h, včasih celo do 1h zjutraj.. Šef je ijanec (tudi kuhar po izobrazbi), ko delata sama, je kolega sam za vse,šefe pa se ga že dopoldan nacuka…dela po 5 dni na teden, 1 dan je fraj, ker je gostilna tisti dan pač zaprta. med tednom restavracij dela po 6 dni v tednu. pa nima potem nič več dni fraj… 3 kuharji so zaposleni, očitno jim primanjkuje kadra…pa ne, da bi zaposlili… je pa high end restavracija, ne vem kako imajo lahko slabše pogoje dela kot lokalna picerija (8h/dan se dela, nobenih nadur, dovolj zaaposlenih, večja urna postavka, 2 dni/teden sta fraj…)

in zakaj tale tvoj kolega ne zamenja delodajalca?

Odgovor na objavo uporabnika
tale tvoj kolega, 21.05.2021 ob 18:36

in zakaj tale tvoj kolega ne zamenja delodajalca?

Ker je high end restavracija (kot referenca)?

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

koliko pa zasluži na uro?

btw: lahko gre na svoje … gostilne za oddajo so prazne za vsakim vogalom

Objava čaka odobritev

Verjamem, da gostinci izkoriščajo, vendar bolj primerno bi bilo, če bi bili realni, in rekli slovenski delodajalci izkoriščajo.Zelo malo je dobrih delodajalcev v Sloveniji. Resnica boli, vendar je še vedno resnica!

Jaz imam pa zelo dobre izkušnje tako z gostinci kakor z delodajalci. Resnično ne vem kje najdete take paciente. Srčno verjamem, da so to le izjeme kot pravilo.

Hmmm, kot kuhar ima moznost dodajati strihnin v sefovo jedaco in pijaco in po pogrebu spremeniti delovni urnik.

Potem se ga bo pa on nacukal, da utisa vest (umor), podobno kot to dela trenutno ziv sef…

Vesel oce, ki dobro ve, zakaj nekateri pijejo in kadijo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close