Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ortodontski aparat (zvezdice)

Ortodontski aparat (zvezdice)

Pozdravljeni!
Že skoraj 4 leta imam fiksni zobni aparat (zvezdice) in zdaj so mi šli zobje končno skupaj po večih zapletih in je zato čas za snetje.
Problem nastane ko mi ortodont pravi da je naslednji prosti termin za snetje čez skoraj 4 mesece. Nikakor ni bil pripravljen na mojo prošnjo če bi bilo pa enkrat prej mogoče malo podaljšati čez uradni delovni čas da to uredimo.
Skrbi me, da če čakamo toliko časa se lahko spet kaj razmakne, ali gre karkoli narobe (kot je že šlo med zdravljenjem) pa tudi neumno se mi zdi da toliko časa čakamo, če so zobje pripravljeni na snetje.
In neskončno lažje bi mi bilo aparat sneti pred poletjem ker imam za poletje veliko projektov.
Skratka vse to ga ni ganilo, da on tud rabi dopust in da že zdaj ogromno dela……
Zanima me torej ali je možno zamenjati ortodonta, ali je morda imel kdo podobno situacijo pa se je dalo kaj urediti…
Pozna kdo ortodonta s katerim se da kaj zmeniti in mu je mar za paciente in je razumljiv do njih (star sem 20 let)?
Skratka kakršna koli pomoč in nasvet bosta dobrodošla
Hvala, vsem vse dobro!

Samoplačniško?

Kako pa je s samoplacnisko, se da normalno it iz tega da placa drzava v samoplacnisko za zadnji poseg?

Al bom moral placat se za nazaj kaj potem?

Ce ma kdo izkusnje s samoplacnistvom, ce lahko malo objasne (sem student, in so moja financna sredstva temu primerna)

Ce ma kdo izkusnje s prehodom iz drzavnega na samoplacnisko, kako je s stroski?

Tudi ta informacija bo koristna

kaj jaz vem

Odgovor na objavo uporabnika
Pacient!, 20.05.2021 ob 17:45

Pozdravljeni!
Že skoraj 4 leta imam fiksni zobni aparat (zvezdice) in zdaj so mi šli zobje končno skupaj po večih zapletih in je zato čas za snetje.
Problem nastane ko mi ortodont pravi da je naslednji prosti termin za snetje čez skoraj 4 mesece. Nikakor ni bil pripravljen na mojo prošnjo če bi bilo pa enkrat prej mogoče malo podaljšati čez uradni delovni čas da to uredimo.
Skrbi me, da če čakamo toliko časa se lahko spet kaj razmakne, ali gre karkoli narobe (kot je že šlo med zdravljenjem) pa tudi neumno se mi zdi da toliko časa čakamo, če so zobje pripravljeni na snetje.
In neskončno lažje bi mi bilo aparat sneti pred poletjem ker imam za poletje veliko projektov.
Skratka vse to ga ni ganilo, da on tud rabi dopust in da že zdaj ogromno dela……
Zanima me torej ali je možno zamenjati ortodonta, ali je morda imel kdo podobno situacijo pa se je dalo kaj urediti…
Pozna kdo ortodonta s katerim se da kaj zmeniti in mu je mar za paciente in je razumljiv do njih (star sem 20 let)?
Skratka kakršna koli pomoč in nasvet bosta dobrodošla
Hvala, vsem vse dobro!

Meni se je zgodilo podobno star sem 19let in aparat imam že malo več kot 4 leta ko so mi ga dali gor so rekli da ga bom imel največ 2 leti imel pa sem zamaknjene samo 3 zobe. Potem pa se je začelo naročanje in za vsak pregled čakalna doba po 4 mesece in več in sem imel vsega zadost sem že mislil zamenjat ortodonta in it na hrvaško prek ortodonta takoj, kjer bi mi povrnil vse stroške zdravjenja, pa so mi k sreči na naslednem pregledu rekli da mi ga bodo končno sneli itak spet čakalna doba 5 mesecev in 2 teden v juniju naj bi mi ga sneli, če nebo prišlo kej vmes.

Skratka razumevajočih ortodontov pomoje v sloveniji ni razen če greš na samoplačniško. Če imaš še samo nekaj mesecev do snemitve aparata, kolikor sem se jaz pozanimal je bolje da ostaneš ker pravijo da moraš imeti vsaj 3 preglede preden ti sploh začnejo kaj delat pa prenesti je potrebno vse papirje od trenutnega ortodonta, če te sploh pusti h drugemu.

Če pa resnično želiš zamenjat je pa najbolje v kakšno sosedno državo samoplačniško in če si dobil aparat pred 16letom ti vse stroške povrnejo, tukaj je spet odvisno iz katerega kraja si.

Sem se odločil, da ostanem pri istem ortodontu, samo bom pomojem prešaltal na samoplačniško ambulanto, ki jo tudi vodi on.

Saj to me zdaj najbolj zanima če iz tega državnega preskočiš na samoplačniško kako je s stroški, oz ali je to sploh možno.

Pa tudi kakšne so čakalne dobe na samoplačniškem povprečno? Jaz računam da več kot kak teden ali 2 ne bi smelo trajati, da snamem aparat, če grem v to opcijo? (zadnjič mi je vzel odtis za tisto žičko, ki se jo da po snetju, pa tudi izdelava le te ne bi smela trajati več kot kakšen teden ali 2, ali pač?

Če je kdo že preklopil iz državnega na samoplačniško zdravljenje, kjer koli (ortodont, zobozdravnik ali karkoli podobnega)
Naj prosim deli kako je šel postopek.

Ali pa če ma kdo zgolj izkušnje s samoplačniško ortodontsko ambulanto, koliko časa se kaj čaka na snetje aparata?
Vsaka koristna in čim prejšnja informacija bo dobrodošla

Ne misli, da boš zaključil z obravnavo, ko bos snel aparat – zvezdice. Zavedaj se, da boš hodil še na kontrole in da boš dobil lok na notranjo stran zob (da se zobje ne vrnejo v prejšnje stanje), ki ga boš imel po vsej verjetnosti….dokler ti zobje me popadajo ven …  Vsaj tako je pri večini.

Kako pogoste pa so potem te pregledi?

Ko daš aparat ven, najbrs ne hodis se vse zivljenje k ortodontu na kontrolo ali kako?

Iz kakšnega materiala pa je ta žička, ki naj bi jo imel celo življenje? Ali lahko greš na magnetno resonanco z žičko v ustih?

Sem mu pisal ce bi lahko presaltal na samoplacnisko za snetje pa je rekel da tud tam nima nobenega prostega termina (ma mu ne verjamem glih)

Kaksne moznosti se mam. Nocem kar obupat in se vdat v vsodo da bom mel se vec kot 3 mesece aparat zaradi idiotskega razloga “da ni prostega termina”?

Pa pol ce se mi bo do takrat spet kaj razmaknilo bo pa kaj, naslednji datum spet cez 6 mesecev ali kaj??

Pol mam lahko aparat do upokojitve

Kaksne moznosi se mam, prosim za kakrsno koli pomoc ker me to res razjeda?

Mati moja, telefon v roke in pokliči par ortodontskih ambulant in preveri, ne pa da tukaj histerično napadaš neznance (ki povečini itak ne vedo kako in kaj). Ma če boš s takim odnosom kdaj doštudiral, potem tudi ne vem, kaj naj rečem.

Lahko ti pa povem, da tvoje sage z ortodontijo vsekakor ni konec. Ko boš snel aparat, boš dobil retencijo (bodisi v obliki že omenjene žičke ali prozorne folije). In če ne boš nosil, bodo zobje s časom lepo spet šli po svoje in boš lahko šel od začetka… In to je to.

nesposoben študent si, 27.05.2021 ob 21:29

Mati moja, telefon v roke in pokliči par ortodontskih ambulant in preveri, ne pa da tukaj histerično napadaš neznance (ki povečini itak ne vedo kako in kaj). Ma če boš s takim odnosom kdaj doštudiral, potem tudi ne vem, kaj naj rečem.

Lahko ti pa povem, da tvoje sage z ortodontijo vsekakor ni konec. Ko boš snel aparat, boš dobil retencijo (bodisi v obliki že omenjene žičke ali prozorne folije). In če ne boš nosil, bodo zobje s časom lepo spet šli po svoje in boš lahko šel od začetka… In to je to.

Mi lahko prosim poveš kdaj naj bi se začeli premiki nazaj na staro mesto? pred 20 leti sem končala z aparatom-lok, zaenkrat še vse na svojem mestu. Nikoli ni bilo potrebno priti nazaj, nikoli nositi ničesar dodatno…..in sedaj je moja hči na tem  da bo dobila apart, pri 9 letih zaradi situacije kakršna je……

MILAHKOPOVEŠ, 28.05.2021 ob 10:28

Mi lahko prosim poveš kdaj naj bi se začeli premiki nazaj na staro mesto? pred 20 leti sem končala z aparatom-lok, zaenkrat še vse na svojem mestu. Nikoli ni bilo potrebno priti nazaj, nikoli nositi ničesar dodatno…..in sedaj je moja hči na tem  da bo dobila apart, pri 9 letih zaradi situacije kakršna je……

Odvisno od posameznika. Meni v roku nekaj mesecev. Sem hitro šla nazaj:-(

Tudi moja ortodontkinja je zaradi tega aparat nosila – 3x!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close