preživinina -nima nič
Pozdravljeni!
Še sem postavim vprašanje, ker ste super punce in vem, da bom dobila nekaj nasvetov.
Oče otroka se izogiba plačilu preživnine in pri postopku izvršbe smo ugotovili, da nima nobenega TTR niti premičnin niti nepremičnin.
Vem, da ima, vendar je zabrisal sledi. Ima tudi račun v tujini(Avstrija), tja je vse prenesel, tja bi lahko naredili izvršbo, vendar ne poznam postopka kako to tega računa.
Kakšen nasvet bi bil dobrodošel.
Kazensko ovadbo bom podala v teh dneh, sedaj pa me zanima kaj tej ovadbi sledi.
Ali morda kakšen drug nasvet kako mu priti na sled?
Hvala za odgovore!
Ali ta oče ni zaposlen?Izvršba na plačo.
Drugače je pa tako, jaz grem drug teden v Avstrijo k odvetniku, ker je oče mojega otroka sedaj zaposlen v Avstriji. Tako, da bom dala izvršbo na plačo v Avstriji.
Pri kazenski ovadbi pa je tako, da bo on kaznovan in sicer z denarno kaznijo ali zaporom.
Če želiš še kakšno informacijo mi lahko pišeš na Veronika_p33@email.si
Veronika
“Ali ima kasneje oče otroka zahtevati za vikende, čeprav je tako kot je?”
mamka, ne vem če ima oče pravico….
ampak ali imaš ti pravico PREPOVEDATI OTROKU STIKE Z OČETOM?
ne glej očeta; misli na otroka.
(ti povem z lastnega primera – moj oče je bil prepovedana tema v naši hiši;
še nikoli ga nisem videla. A veš kako takšno življenje boli?
In ne glede na leta, ne upam mami povedati, da sva tri mesece nazaj uspela najti stik s “pol”bratom in ta mi je posredoval očetov naslov.
malo glej na otroka in na življenje iz te perspektive.
k.
Jaz pa mislim, da se motita. Ko se piše izvršba ti napišeš na kaj daješ izvršbo ne glede na to ali kaj ima ali ne. Sodišče nato izda sklep o izvršbi in če se on ne pritoži, se prične izvršilni postopek.
Za to, da dobiš sredstva iz preživninskega sklada pa je že dovolj, da pričneš postopek izvršbe in po preteku 3 mesecev kar si začel s postopkom imaš pravico do nadomestila.
Mamka nič nisi napisal ali je oče otroka zaposeln.
Mamka, v enem postu si dobila nasvet: ne glej na očeta, glej na otroka (glede preprečitve stikov). Verjemi mi, podobno kalvarijo sem dala skoz – vem, da ne edina – na srce ti polagam: NE BRANI, tako ali tako, bo samo 1x, 2x, imel otroka, ta bo iz dneva v dan večji,čedalje bolj razumen, in tako bo prišel dan, ko se mu bo lastni otrok zoperstavil.
Mamka, ta čas bo kmalu prišel. Ti pa sedaj lepo skrbi za otroka, kolikor moreš v največji možni meri, kajti to ti bo najboljša investicija svojega življenja.
Srečno!
Tale prežvečena tema iz leta 2005 (17 let stara tema !!!) je dokaz, da ste moški premalo strogi surovi in odločni do vaših bab! Tale avtorica pa je tudi tipični dokaz male sovražne zlobne slovenčice ki se preko svojih pankrtov maščuje bivšemu in je zraven še pohlepna bitch!
Aja, sem ženska. Ne piše moški.
Forum je zaprt za komentiranje.