Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek znaki zastrupitve krvi – rana – rja

znaki zastrupitve krvi – rana – rja

Ranila sem se v prst z rjavečim žebljem….3 ure nazaj…. zdej mi je kar fajn oteklo, močno boli ko prst premaknem in prst je vroč. Rana je zelo mala. Ne paničarim, malo me skrbi le zaradi tega ker vem da je bila na žeblju rja. Cepljena nisem za ničesar v zadnjih 25 letih….. na kaj bi morala biti pozorna? hvala!

Na tetanus najbrž

Dobro bi bilo, da stopiš do zdravnika, da te cepijo proti tetanusu.

lp

**************************************** Prijatelji ne živijo samo v harmoniji, kot pravijo nekateri, temveč v melodiji. (Henry David Thoreau)

hvala. Če oteklina ne bo izginila, bom šla jutri.

Če boš od rane proti zapestju opazila rdečo črto, je to že zastrupitev.
Vsekakor ti svetujem pregled in cepljenje proti tetanusu.
In razkuži rano s Spitadermom!

Lahko je tetanus, lahko zastrupitev, mogoče celo nič.

Na tvojem mestu bi se šla cepit proti tetanusu.Jaz ne bi čakala na znake zastrupitve, ker je takrat itak že prepozno.

Ma, ej rane skor ni. Je kot bi se z malo širšim kemičnim narisala piko. In ravno zaradi tega mi je čudno da mi prst kar oteka in tko boli…barva kože je čist normalna. Je pa zakrvavelo ko se je zgodilo.

Jaz sem se pičila z šivalno iglo pa moram povedati,da je bilo grdo in boleče.Hvalabogu sem bila cepljena proti tetanusu.

Ej, da fašeš tetanus, ne potrebuješ globoke in velike rane. Mnogo jih dobi tetanus z vbodom v trn, pa rane še vidijo ne. In tetanus NI nedolžna bolezen, lahko je tudi smrtna.

A cepljenje po poskodbi tudi pomaga?
Na koliko let bi se pa morali cepit?

http://www.ivz.si/index.php?akcija=novica&n=1125

pojdi se cepit in to takoj

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close