Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Vneti sinusi – kaj naredit da popusti pritisk?

Vneti sinusi – kaj naredit da popusti pritisk?

Ne me pošiljat k zdravniku. 🙂 Tam sem “v obdelavi” in trenutno čakam.

Imam vnete sinuse. Če odmislim, da mi proti glavobolu noben tablet ne pomaga me moti pritisk. Nekje na vrhu nosu med očmi mi stalno poka in takrat, ko zapoka strašno zaboli glava.

Delam si že 4 dni inhalacije, jemljem sinupret. Ponavadi je pomagalo, tokrat pa ne. A ima kdo kakšno idejo kaj drugega še lahko naredim??

Meni pomaga samo to, da že takoj, ob prvih znakih navadnega prehlada, začnem spirati s fiziološko trikrat ali štirikrat dnevno. V tem primeru mi prehlad poteka normalno in sem po kakšnem tednu ok. Če pa tega ne počnem (včasih nisem), sem dobila vnetje sinusov. In takrat mi je pomagal samo antibiotik. Torej, odkar dosledno uporabljam fiziološko, nimam več problemov s sinusi. Je pa zoprno, priznam, še sedaj po toliko letih mi je povsem odveč (ampak še vedno bolje kot boleči sinusi, pritisk v glavi in podobno).

Breda hvala. Meni se vnamejo “kar tako”. Nosa nimam nič zamašenega in prej nobenih znakov prehlada. Začnem nosljat, potem glavobol in pritisk. Brez vmesnih znakov.
Lansko leto sem bila ene 4 x na pregledu pa mi ni nikoli napisal antibiotika. Bom pa šla po vsej verjetnosti poleti na operacijo pa upam, da bo potem vsaj malo bolje.

Hmm, kaj pa naj bi se s to operacijo doseglo ? Lahko razložiš ? Če ni kakšen obsežen poseg, bi mogoče tudi mene zanimalo. Namreč, meni so zdravniki povedali, so sinusi obnosne (in nad očmi) votline, ki se zabasajo z gnojem, ki je gojišče za bakterije. To je vnetje. Zato pomagajo antibiotiki. Menda naj ne bi bilo neke trajne rešitve, razen s preventivo (fiziološka, inhalacije in podobno že pred nastankom vnetja).

Meni je bilo rečeno, da imam izrazito zadebeljeno sluznico in nealergijski rinitis. Čaka me mukotomija spodnjih nosnih školjk pri čemer stanjšajo sluznico, če prav vem. Posledično naj bi bile nosne školjke bolj prehodne in naj bi imela manj vnetij.

Si kdaj poskusila Justovimi izdelki? Krema Materine dušice topi sluz in ko je te manj je manj pritiska … Namažeš si čelo, nos in predel okoli nosu in ponoviš večkrat na dan, če so se sinusi že razboleli. Jaz kanem v to kremo še kapljico dve evkaliptovega eteričnega olja, ki tudi pomaga pri težavah s sinusi, prostor in svoja oblačila na prsih pa posprejam z Eucasolom (učinkovina je pritlikavi bor in evkalipt), ki izredno učinkovito odpira vse dihalne poti. Poznaš?

Če se ne motim imam to Justovo iz materine dušice doma. Jo uporabljam pri hčerini astmi. Bom poskusila. Ostalih stvari ne poznam. Hvala za nasvet. Bom poskusla še s tistim.

Sinusek, razumem in hvala za informacijo.

Če se ne motim imam to Justovo iz materine dušice doma. Jo uporabljam pri hčerini astmi. Bom poskusila. Ostalih stvari ne poznam. Hvala za nasvet. Bom poskusla še s tistim.[/quote]

Eucasol kupim v lekarni? Hvala

Ni za kaj Breda. 🙂

Ne, tudi Eucasol je Justov izdelek, ti pa niso v prosti prodaji. Če že nimaš svoje Justove svetovalke, pri kateri bi Eucasol lahko dobila, ti lahko jaz pomagam, da ga dobiš.

jaz inhaliam justove kapljice 31, spiram s fiziološko, zdravnica pa mi je predpisala nasonex kapljice za nos in aerus tablete za alergijo, tako nisem bila na AB že leto in pol

obstaja tudi forum http://med.over.net/forum5/list.php?361

O sinus+ hvala za link. Nisem vedla, da ta forum tudi obstaja.

Spreje proti alergiji pa sem tudi jaz dobila pa mi nič ne pomagajo, ker nisem na nič alergična. 🙁
Saj ne vem a je to dobro al slabo v tem primeru.

Meni najbolj pomaga toplota. Imam inferco in si večkrat na dan grejem vneto mesto. Potem bolečina popusti. Tudi likalnik je vredu, si močno ogreješ brisačko in si daješ na boleča mesta.

Želim ti čimprejšnje ozdravitve in lp.

O, sinusi, moja tema. Ko se kaze, da bi lahko prislo do vnetja, jo mahnem v savno. Vcasih se izide, drugic spet ne. Kadar ne gre, pomagajo kaplice Olint. V obicajnih lekarnah ih najdete. Pa srečno

Meni pomaga samo to, da že takoj, ob prvih znakih navadnega prehlada, začnem spirati s fiziološko tr < ikrat ali štirikrat dnevn o. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------zANIMA ME KAKO SE IZPIRA S FIZIOLOŠKO RAZTOPINO? ALI SE SAMO VLIVA V NOS? pROSIM POVEJTE MI KER RES NE VEM-

Ko se meni zamašiji sinusi se vležem, nagnem glavo, da mi visi navzdol, v vsako nosnico dam več kapljic operil, recimo po pet do sedem, počakam nekaj minut, da kapljice delujejo in sinussi so odprti. Če se mi ponavljajo zamašitve in trganje v ušesih več dni pa vzamem antibiotik. Poizkusite in sporočite če vam je pomagalo.

poskušaj kombinacijo Operil in dirka v peto nadstropje kakšnega bloka (peš)…………zanimiva kombinacija, ampak meni je enkrat zelo pomagala……..včasih pomaga že nenadna spremembaa (dvigalo in 10 nadstropje)…….rešitev je sicer začasna, ampak je……..

p.s.: meni so razne inhalacije stanje samo poslabšale…..

p.p.s.: imam srečo, da do popolne zamašitve ne pride istočasno na obeh sinusih zmeraj….včasih pomaga tudi sklaanjanje glave ( sklaanjanje v smislu, da izvedeš neko friki joga pozicijo, kjer je glava nagnjenaa več kot 180 stopinj….varianta, skloni se in poglej med nogami kaj stoji za tvojim hrbtom)……

upaam, da bo kaj pomaagalo od teh mojih nasvetov, vendar vedi, da ima vsak, ki se bojuje s ssinusi neke ssvoje rešitve, ki so mu lastne:)))))))

veliko sreče……in čim maanj vnetij sinusov…….

in še manjši nasvet…preživi dan in v kolikor uporabljaš Operil, ga samo zvečer našpricaj v nos……vsaj zaspala boš lahko brez pritiska v glavi….in ga lahko uporaabljaš kakšne 5 dni (ob uporabi3x na dan pa samo 3 dni)…..

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

Meni pomaga samo to, da že takoj, ob prvih znakih navadnega prehlada, začnem spirati s fiziološko tr < ikrat ali štirikrat dnevn o. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------zANIMA ME KAKO SE IZPIRA S FIZIOLOŠKO RAZTOPINO? ALI SE SAMO VLIVA V NOS? pROSIM POVEJTE MI KER RES NE VEM-[/quote][/quote] To delam kar z brizgo, porabim pa okrog en deci na eno rundo. Tisti sprej (sterimar), ki ga priporočajo zdravniki, je drag in vsaj pri meni neučinkovit.

Fiziološka je tudi v obliki spreja za nos. Jaz potem kupim liter in jo prelivam v sprej. Je pa bolje, če se zlije v nos z brizgo- samo meni je to muka. S sprejem pa lahko večkrat na dan spiram nos.

Drugih rešitev nimam, meni tudi zadnje čase vsak prehlad preide v vnetje sinusov. AB ne jem, samo traja pa kar 10 dni, da se počasi umiri. 🙁

pozdravljeni!
zadnje tri dni občutim pritisk v predelu sinusov, nad nosom, in nad obrvmi? ali je to vnetje?
nimam glavobola, občutim samo pritisk, nisem bila pri zdravniku ker se mi do zdaj še kaj takega ni pojavilo. pritisk se mi pojavi samo v določenem času, potem mine. bila sem tudi prehlajena, vendar več nisem, iz nosa mi tudi ne teče, samo parkrat moram pihniti.
kaj vam najbolj pomaga pri odmaševanju?

hvala

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close