Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek soor in pekoče bradavice?

soor in pekoče bradavice?

Pozdravljene,
svojega 3 mesečnega fantka samo dojim, nekaj časa pa imam boleče-pekoče bradavice. Po končanem dojenju me še nekaj časa precej pečejo, na površju pa se pojavi nekakšna bela kapica, ki po nekja minutah izgine.
Bojim se, da ne gre za glivice oz. soor, saj opažam tudi bele obloge v ustih dojenčka in pa bele nitke, ki se vlečejo iz ustic pa do bradavice.

zato bi prosila vse, ki imate s tem izkušnje, da poveste, kako je izgledal soor pri vas, hvala, Bilka

Živjo Bilka,

pri moji 3,5 mesečnici se je že 2x pojavil soor in stvar sem zelo hitro rešila z gelom Daktarin. Pediatrinja mi je napisala recept, mogoče se ga dobi tudi brez, vprašaj v lekarni. Namažeš bradavico in pa usteca oz. jezik in to ponoviš večkrat na dan. Pri nas je hitro izginilo.

Lp, I.

Jaz sem pri enem mesecu dobila tako hudo obliko soora na dojke, da več kot 14 dni nisem mogla dojit! Boli kot hudič in nikar ne čakaj. Takoj k zdravniku s tamalim, da mu da tekočino proti sooru, ti pa si prični bradavice po dojenju mazati z Canestenom.
Kako je pri nas izgledal soor – pri tamelim bele obloge po jeziku, dlesnih, nebu… moje dojke pa hudo razjedene v hrastah in krvavih razjedah.

Always look on the bright side of life!!!

Tudi pri nas je zgledalo tako, da skoraj nisem vec mogla dojiti… Najprej preklo ko hudic in bolelo, kasneje pa so me joske tako srbele, da sem imela do krvi razpraskane – cele! Potem sem sele ugotovila, da imam mali soor. Kupila sem Daktarin kremo ( zase ) in Daktarin oralni gel za malega ( oboje je brez recepta ), in v nekaj dneh je bilo vse ok.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close