Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek a boli odstranjevanje zobnega kamna?

a boli odstranjevanje zobnega kamna?

Imam jutri in me je res strah. Eni pravijo da boli ko hudič??????
Mi je zoboz. povedala ceno in dodala da se lahko še odločim za nek premaz ali nekaj podobnega ali nekaj plinskega???(se ne spomnim točno), ki se lahko da gor. A ve katera o čem govorim? In je vredu zakaj?

Hvala,
prestrašena

Mene ni bolelo,ko sem si dala odstraniti zobni kamen.O premazu pa nic ne vem 🙂

O premazu, ki ga omenjaš ne vem nič, vem pa, da mene odstranjevanje zobnega kamna ni nič bolelo, čeprav mi ga je odstranjeval, ko sem bila noseča in so takrat dlesni še bolj občutljive (mi jih je še malo zmasiral zaradi krvavenja).

Kakšna pa je cena?

Še ena prestrašena, samo da se zobar omeni. Odstranjevanje zobnega kamna ne boli, razen če nimaš kakšen boleč zob. Skomina pa ko sto hudičev. Vsaj sprednji zobi. Meni takrat tudi dlesen zelo krvavi, ker se mi kamen nabira čisto ob dlesni. Če ni skrivnost, a lahko zaupaš ceno odstranjevanja kamna. Mene pride 17.000, pa s mi zdi kar drago. Za tisti drugi del – pojma nimam o čem govoriš.
Dobro je, da boš imela jutri ob taki uri stvar že za sabo. Jaz sem 2x že prestavila in me še vedno čaka.
Veliko poguma!

Na socialo stane kamen 4000 sit.Boli , če je preveč v dlesni, drugače pa ne.Beljenje in ostale zadeve škodijo zobovju..
Lahko pa pri kamnu dobiš injekcijo, pa ne boli potem nič.Moj frend je ravno včeraj šel na kamen in hotel 2 injekciji..da je preživel.
Aja, jaz vedno po kamnu dobim sore in ene 14 dni komaj jem…Nazadnje sem jih imela ene 5 …naenkrat.

6000 je rekla da stane+premaz 3000

pri nas v MB stane 2.500 da ti kamen spuca (ordinacija ob dravi). Za 17.000 ti verjetno še kaj drugega dela, kar ne morem verjet da bi bila takšna cena.

Boli nič tisti premaz je pa imeti dobro, se ti hrana tako ne lima, zobje so gladki in varuje sklenino, pred mrazom-sladoled in vročino-juha. Po prihodu od zobozdravnika tisti dan 2x, 3x, vzamem propolis kapljice da se ti zaprejo žepki. Tudi sok limone lahko razredčen pomaga! Pogum, prej greš prej boš rešena!

Ponavadi stane čiščenje kamna med 4 in 5 jurčkov. Ni boleče, samo en dan so zobje občutljivi (skominasti)

Ne razumem zakaj je potrebno plačilo za čiščenje zobnega kamna. To ni nobena afnarija ali estetski hec, ampak zelo potreben poseg na zobeh, ker sicer lahko vodi v resno paradontozo.

Lp, Ela S

Zaenkrat čiščenja kamna še nisem doplačala. Mi je (samoplačniški) zobozdravnik očistil kamen “spotoma”, ko mi je zamenjal dve plombi. In ne, čiščenje ni bilo skrito v ceni plomb, ker bi plačala ravno toliko, če bi mi samo plombi zamenjal.
Tud prej, ko sem hodila še k “brezplačnemu” zobozdravniku, čiščenja nisem plačala.

Odvisno, kako zobozdravnik to naredi. Če je res temeljit, obdela vse zobe, tudi v globino, zagotovo boli.

Mene je čiščenje kamna 1x tako bolelo, da so mi solze tekle. Pa nimam nizkega praga bolečine. Obenem mi je odstranjevala po njeno odmrlo tkivo med zobmi. Nato mi je dlesen premazala s hladilnim gelom, ki je res pomagal.

Ko mi je naslednjič to delala druga zobozdravnica, pa ni bilo nič hudega. Pa tudi zobe nisem tako spucane…

Natassa

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close