Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek aparat za peko kruha

aparat za peko kruha

Ker rabim hitro info (in na MONu ponavadi zveš vse), bom vprašala kar vas tukaj:

kateri aparat za peko kruha priporočate in ali se razlikujejo po velikosti – pravzaprav me zanima kako je z uporabo za eno osebo – ce se da narediti take male kruhke.

Hvala!!

Po mojih izkušnjah obstajajo ene dve, tri vrste teh avtomatov, ki so v bistvu enake, samo oznake firm se razlikujejo.
Če potrebuješ za eno osebo, potem vzemi takega s čim manjšo posodo.
Npr. pri nas imamo takega z eno metlico in lahko pečemo tudi samo 1/2 kg kruha (za kar gre cca 350 g moke), pa bi se dalo peči tudi iz manjše količine. Tako velik kruh se v prejšnjem avtomatu (z dvema metlicama in ustrezno večjo posodo) ni bil kaj prida. No, v tem sedanjem, pa večji kruhi niso bohve kaj, so preveč pokončni.

Tako, da glej na napise na škatli, če piše da je za 500 g kruha, bo verjetno OK, če je pa najmanjša količina 750 g (za kar potrebuješ cca 500 g moke), pa glej za manjšim.

Jaz pa ti priporočam, da kruh pregneteš na roke, pustiš vzhajati in spečeš. tako delam jaz že nekaj let. Najprej sem imela kruhomat, pa se je posoda tako obrabila, da ni bila več uporabna, zdelo se mi je škoda denarja za novega in to je to… gnetem sama.
LP
Malči

Se strinjam. Jaz sem ga zabrisala v smeti – tega požiralca elektrike. Raje sem kupila robotka za gnetenje. Vključim. Medtem pijem kavo. In medtem ko vzhaja se pečica ogreje. In že diši po celem stanovanju.Dosti boljši (in cenejši) kruh.

Kakšnega robotka za gnetenje? Kaj je to? Kako deluje? Kje se ga kupi? Koliko stane?

Hvala

mislim ta je dobra, glede požiralca elektrike, ne vem kak kruhomat imate pri vas , ampak pri nas ne porabi več kot 80w na uro, to se pravi , kruh se peče 1 h pa prej za mesenje da porabi ravno tloko je to 160 w ok naj bo 200 w vse skup in koliki porabi elektrika tvoj pečica na uro ?
greješ precej prostora za en hlebec kruha … hmmm..

Se strinjam. Jaz sem ga zabrisala v smeti – tega požiralca elektrike. Raje sem kupila robotka za gnetenje. Vključim. Medtem pijem kavo. In medtem ko vzhaja se pečica ogreje. In že diši po celem stanovanju.Dosti boljši (in cenejši) kruh.[/quote]

Moder je tisti človek, ki ve, kje bo našel tisto, česar ne ve.

Jaz ga pa ne dam. Prav udobno mi je, ko mi kruhomat zamesi za kruh, pa testo za pico, pa testo za hrenovke v testu…., in vzhaja…meni pa ni treba pazit. In najraje potem dam testo v pekač v štiri štručke, še enkrat vzhajam in v pečico. Njami, naši tamali dve od teh zmažejo za malco! Super!

raglja

Sem kupila Panasonicovega, ki je bil izbran kot najboljši na testu revije VIP, potem ko sem dva vrnila nazaj v trgovino, ker sta zažgala pinco, ki sem jo pekla v njih.
Kruh, spečen v Panasonicu, je za tretjino višji od tistega v Clatronicu. Čeprav je aparat precej dražji sem prezadovoljna, da sem imela možnost prebrat test in ga kupit sicer ga verjetno ne bi.

Tudi jaz ga ne dam. Kruha ne kupujemo že več kot eno leto in pol, neprecenljiv za testo za pico, za crostate, testo za krofe in pite pa tudi za potico.

Medo, medo, 80 W je dost za eno žarnico, za peko kruha pa je premalo. Kruhomat porabi za eno peko kruha malo manj kot en KW elektrike, tako je pisalo na strani Vipa, kjer so bili testi kruhomatov, kar je vseeno zelo racionalno. Pečica je precej bolj potratna, kar poglejte, kaj piše na deklaraciji o njeni moči. Najprej traja vsaj četrt ure, da se pogreje, potem pa traja peka tričetrt ure. Res pa je, da se med delovanjem izklaplja, ko doseže zahtevano temperaturo.

aja ok mas prav , malo sem šel prenizko , samo vseno 1 kw je pa preveč
okol 700 w do 800 w imajo moči , kar je še vedno opolovica manj kot pečica 🙂

http://www.supercena.com/I-Aparat_za_peko_kruha__CLATRONIC__BBA_2605?PHPSESSID=05d3591d15eb77887d4ac123e5b0a637

Moder je tisti človek, ki ve, kje bo našel tisto, česar ne ve.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close