Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Spolnost pri odraščujoči mladini

Spolnost pri odraščujoči mladini

Pozdravljeni,

zanima me kaj menite starši oz. vsak ki ima mnenje o spolnosti in odraščujoči mladini. Med prebiranjem sem zasledila:

”Zdi se, da bi odraščujoči osebi morali priznati pravico do spolnega izražanja, spolne vzgoje (do tu sem naklonjena) in spolnih iger. Pravzaprav ne le priznati, ampak tudi omogočiti, dopustiti njeno ”efektivnost”.

Sej vemo da se kar zgodaj začnejo med sovrstniki ”neke igre mami oči, zdravniki…itd” …..malo me je zmotilo tole ” ne le priznati, ampak tudi omogočiti, dopustiti njeno ”efektivnost”. Ne vem malo sem v zadregi.

Gotovo drži, da mlajši otroci ne razmejo (vsaj nekaterih) posledic spolne dejavnosti. Ne more pa to povsem držati za mladostnike v pubetetnem obdobju. Le-ti so na različne načine poučeni, informirani (mediji, šola, sovrstniki…) (čeprav včasih tudi napačno) o spolnosti in njenih posledicah. Komaj čakam vaša mnenja…
Lp
Kje je meja…otrok – odrasli oz. kdaj se lahko šteje da je otrok odrastel?

Če smo mi sexali že v 7.,8. razredu OŠ, zdajšnja mladina za kakšno leto ali dve prehiteva….zdaj pa razmišljaj…se pravi nekatere punce bi morale sexat že pri 11-12-ih letih…
Če začnete starši šele pri teh letih sploh govorit z otrokom o sexu, ste že zdavnaj prepozni…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Vem da je sedaj vse bolj zgodaj kot včasih in da bolj velja ”nikoli ni prezgodaj” kot ”nikoli ni pepozno” in upam da mi bo ratalo pravočasno 🙂 kaj naj rečem drugega. Vprašam se Kaj pa je potem otroštvo danes? glede na to da so v 18stoletju in pred tem mlade posmaeznike šteli za ”odrasle v malih telesih”…..Vsekakor je privolitev v spolnost in sposobnost zavedanja posledic eno, drugo pa je če si v njo prisiljen z grožnjami, manipulacijo, agresijo, prevaro itd. To je že spolno nasilje oz. spolno zlorabljanje če je dugi starejši, močnejši. No sej še masikateri odrasli se ne zaveda posledic…..to pričajo nezaželjene nosečnosti, bolezni…

Kar zmarazilo me je ko sem šla gledat statistiko policije koliko madoletnikov je na tem področju agesivnih in so končali na ”seznamu” policije kot storilci.

Zakaj zdej spreminjaš temo v smeri posilstva? Imaš izkušnjo s tem al kaj?

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Nisem hotela obrat na LE posilstvo….z razmišljanjem je kar naneslo. zanima me kako je zdaj z odraščanjem in spolnostjo….kako vzgojiti da bo prav. Puščati te igrice (kot sem v prvem postu napisala) ….kako se obnašati ko do tega pride? Ne vem kako dugače vprašati 🙂
Vem pa da tudi najstniki znajo biti z spolnostjo vsiljivi…to so bili pimerki še v času mojih najstniških letih. Nimam izkušnje z posilstvom…..z vsiljevanjem spolnosti ja in kot otrok sem 10000x naletela na exbecioniste (sploh ne vem če sem pav napisala :(( pa en tip ki mislim da še danes hodi po BUS postajah in ogovarja deklice pa tudi gre za njimi na BUS grooozaaaaa res) .
Leta za tem sem na to začela gledat seveda drugače….takrat doma nisem povedala pravega razloga zakaj hočem da prihajajo po mene ko je konec tečaja pa čeprav je ura 17 in je še dan….ne vem bilo me je sram al kaj. Ko sem jim dosti let kasneje povedla so bli prav jezni.

Najstniški tipčki so vsiljivi zato, ker jim mlade pičkice to pustijo…ker se jim zdi fajn da jih obletavajo frajerčki…
Ko pa te mlade pičkice dobijo pamet, je pa vsega preveč…

Razvajeni tipčki pa veselo probavajo še naprej na ostalih pičkicah…

Men tle ni nič čudnega….itak ste babe same krive da se take stvari dogajajo…podobna zgodba z alkoholiki naprimer…al pa lenuhi…

Ali pa z bedniki, ki nam govorijo pičkice. Samo nora ženska bi imela opravka s takšnim primerkom.

Ali pa z bedniki, ki nam govorijo pičkice. Samo nora ženska bi imela opravka s takšnim primerkom.[/quote]

No coment Tu se podpišem.
In DRRR…zdaj ne vem na kaj se je to tvoje še vse nanašalo….tudi na tistega zalezovalca k pohaja po BUS postajah??!!

Ali pa z bedniki, ki nam govorijo pičkice. Samo nora ženska bi imela opravka s takšnim primerkom.[/quote]

Saj ste nore….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close