kako se naredi musaka z mletim mesom?
melto meso prepražiš na čebuli, dodaš česen, peteršllj, sol, poper in začimbe po svojem okusu.
Na kolobraje narežeš krompir, daš eno plast na pomaščen pekač, potem eno plast prepraženega mesa, pa spet eno plast krompirja, ki jo potem poliješ še s stepenim jajcem s kislo spmetano in vse skupaj malo popopraš.
Jaz narežem krompir na tanke rezine in jih malo skuham v slani vodi (eni zložijo na musako kar surove). Mleto meso prepražim na čebuli, dodam začimbe (vegeto, česen v prahu, peteršilj…pač po želji in okusu), vendar ne zaliti preveč kot za omako (bolj na suho).
Potem pa namastim pekač in zlagam: plast krompirja, plast mesa, plast krompirja, itd…. zaključim z plastjo krompirja. Čez prelijem 1 sladko smetano zmešano z dvema razžvkrljanima jajcema.
Jaz pečem 45 min na 180 C.
Jaz naredim takole:
Olupim krompir (surov), ga naribam na tanke kolobarje.
Mleto meso prepražim na čebuli, dodam česen, sol, poper, sušeno mešanico začimb. Zelo je okusno, če imaš kakšno bučko, po navadi dam vsaj ene tri, baje pa je tudi dobro s kakšno cvetačo ali korenčkom.
Potem nalagam: plast krompirja, ki ga posolim, plast mesa. Na koncu zaključim s krompirjem.
Naredim preliv: dve do tri kisli smetani zmešam s pol litra mleka (včasih malce več), dodam dve jajci, peteršilj, sol, poper ter mešanico suhih začimb. Vse skupaj prelijem po musaki tako, da je le ta prekrita s tekočino.
Včasih še po vrhu potresem s parmezanom ter vse skupaj pečem ok. 1,5 – 2 uri.
Moja je precej dobra in sočna.
Najboljša musaka:
jaz nimam pojma kako se tej jedi reče, ampak meni je to nekaj najboljšega sploh:
riž, kislo zelje, omakca iz faširanega mesa
polagaš plasti kuhanega riža, surovega kislega zelja in omakco faširanega (kot za makaronovo meso), na koncu smetano z jajčkom in mlekom, nazadnje plast sira (ni nujno), v pečko in …. njami 🙂
narejeno hitro, dobro še pa še in za 2 dni komot! + zelo poceni.
Forum je zaprt za komentiranje.