harmonija mengeš, savne, kako to izgleda?
prosim povejte mi, kako to sploh izgleda…šla bom prvič tja in kaj zdaj, kaj potrebujem imeti s seboj, kako to sploh izgleda, se slecem in kaj potem, moram imeti s seboj eno veliko brisaco, kaksen barve, je to pomembno, se zavijem in grem v savno in kaj še ali gre to čisto drugače, res ne vem in zato mi povejte…enako nimam pojma za masaže, pridem tja in kaj sledi, kje se slecem, do koliko, kaj moram imeti s seboj…
Res bom vesela vseh vasih izkusenj in sploh me pa najbolj zanima, ali je v harmoniji sploh okej vse to, je čisto, je diskretno, ker sem mal sramežljiva in mi ni vseeno kdo me gleda golo, si sam v savni ali je to odprti tip … če grem z možem, sva potem v savni sama???Hvala.
Še to sem pozabila, tam imajo vec savn, si izberes eno ali kaj ali jih menjaš? in koliko casa si sploh vsega skupaj tam, cena je 20 eurov, kaj to pomeni za eno uro ali kaj? In kako naj sploh se obnašam tam, koliko časa naj bom v savni in koliko zunaj, ja nimam pojma, zato bom res vesela, da mi nekdo, ki je izkusen savnanja, pove lepo kako in kaj, da se tam ne osramotim;)), hvala.
V savnah v harmoniji je luštno, meni osebno veliko boljše, kot v otellu v domžalah, 2 finski savni, ena večja, ena manjša, ena turška, ena infrardeča, če je izklopljena, poveš , pa ti jo osebje priklopi. V sredini prostorov je jakuzzi, dobiš haljo ,brisačo, s seboj je dobro vzeti kakšne japonke ali natikače, da ne hodiš bos izven savn, hladiti se lahko greš na zrak na teraso, občutek nasplošno je skandinavski zaradi temnejšega ambienta. Glede diskretnosti pa, izberi čas, ko ni veliko ljudi, čez teden do popoldanske ure, če je več ljudi, pa počakaš 15 minut, da gredo iz savne, ali izbereš prazno. 20 € je za ful dolgo, mislim da za cel dan, če se ne motim. Preveč, ker je človek že po dveh urah izmeničnega kurjenja in hlajenja kar precej utrujen.
Tako, uživajta, pa nič se sekirat, te nobeden ne pozna in vsak se obremenjuje s sabo :)))
meni je tudi ful všeč v harmoniji. če ti je mal nerodno, se pač takoj po prihodu iz posamezne savne ogrni v brisačo, kaj dosti se pa ne sekiraj, ker so ljudje, ki hodijo v savne, diskretni in nihče v nikogar ne bulji. mi je bilo prav smešno, ko se je zadnjič ena pojavila v kopalkah 🙂 je veliko bolj izstopala, kot če bi bila gola.
mislim pa, da je treba kopalni plašč doplačat, če se prav spomnim …
uživaj
za navadno savnanje ne vem, sva šla pa že dvakrat z možem na romantično razvajanje v dvoje, stane okol 100E, ni mal ampak se splača in paše. Najprej urca (al 45min) v jacuziju, nato pa nežna (sporstitvena) masaža, na veliki blazini pred jacuzijem. Z možem sva ležala en zraven drugega, maserja pa sta sedela ob nama in naju masiral. Plašče, hlačke za enkratno uporabo, brisače sva dobila tam brez doplačila. Meni je tudi zelo všeč v Harmoniji.
– v suhi savni je najbolje, da si naga ležiš/sediš na brisači… v mokri savni pa itak brisačo pustiš zunaj na obešalniku in s šlavfom, ki je v savni splahneš mesto na katerem boš sedela (jaz imam raje svojo prisano, ker sem že ostala brez svoje bele brisače… njihovo imam za nakonec, ko se stuširam).
Ne se obremenjevat z drugimi, ker so oni tudi nagi.
– karta je za neomejeni čas…. jaz grem za cca 4 ure in vmes počivam, berem, dremam, jem sadje, ki je tam na voljo in pijem dober čaj iz limonine trave… se namakam v jakuziju.
– greš najprej v finsko, da se pogreješ, se stuširaš z mrzlo vodo (cca 10 min ali manj) počivaš 15 do 20 min, greš v infra za 20 minut (ta ni vroča in zdržiš dlje) in ses tuširaš z mlačno vodo (ne hladno!!!) potem spet počivaš vsaj 15 minut, greš probat turško in si noter spet 5 do 10 minut, spet tuširanje in počivaš ene 15 minut ali več… in potem še ponoviš, če želiš. Glede na to, da boš prvič ne pretiravaj in poslušaj svoje telo.
– jaz vzamem s sabo natikače in eno svojo brisačo (tam dobiš dve) in kaj za brat.
Pravila savnanja
http://www.harmonija.eu/index.php?location=982
http://www.terme-dobrna.si/osnovna_pravila_uporabnikov_dezele_savn
http://www.siol.net/trendi/zdravje/2008/01/zdravje_savna.aspx
Torej drage moje, hvala vsem! Če sm prav razumela, vzamem s seboj ene natikače, so to lahko croksi recimo in eno veliko brisačo, mora biti res bela ali je lahko v barvah in kaj za brat in mal vode bom imela za prvič. Tam bom gola, kot na nudsiticni plazi in ob meni bo brisaca, ki si jo lahko ovijem okoli telesa ali le rite, če si to zelim. In gre z menoj tudi v savno, da na njej lezim, sedim ali sme ovita… po želji. Sem prav razumela?
In grem probat, hvala vsem;)) zlate ste.
Kot sem napisala je vseeno, če maš barvno brisačo… če boš šla v turško savno je manj možnosti, da jo kdo zamenja za svojo, ker so ponavadi vse bele 😉 Aja vzameš še šampon, milo za telo…. pa saj to veš menda ))).
Natikače imajo že tam… ampak jaz imam raje svoje. Ma ja tudi croksi bodo o.k.
Vodo imaš tudi tam (pipa)… no včasih zmanjka kozarčkov, ampak rečeš in zrihtahtajo.
Opazuj kako drugi to počnejo in ti bo jasno… lahko pa tudi povprašaš te na recepciji, kjer boš vplačala in dobila brisači.
Maksimalno uživaj in se lepo imej!
Forum je zaprt za komentiranje.