Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Otrok spi v kleče

Otrok spi v kleče

Moj otrok, star je 11 mesecev vedno spi na trebuhu, noge pokrčene, se pravi kleči na kolenih, ritka v luftu, roke pod trebuhom ali ob telesu. Upam da si predstavljate…

Ko jo dava spat, jo dava na bok ali hrbet, ko zaspi pa se vedno takoj sama obrne v to pozo.
V tako čudni pozi spi, pomojem jo mora v taki pozi boleti hrbet. Potem se pa premetava iz enega konca postelje na drugega, se vsa razkrije in potem jo zebe, se zbudi,..

Nekaj ji očitno ne odgovarja, ampak midva nikakor ne ugotoviva kaj.

Hehehe, kako mi je tako spanje poznano. Se pač v tej pozi dobro počuti.

Naš je tudi pogosto tako spal tam do slabega leta starosti. A niso lušni, ko tako spijo. Očitno jim tako paše, če ne nebi tako spali. Nemirni pa so itak ponoči. In potujejo po postelji. Naš še pri petih leze naokoli. Se razkrije. Verjetno mu je vroče, pa zleze izpod oddeje ven.
Malo poskusite s kakšno tranjšo odejo, pa boste videli. Naša oba sta kot živi termostat. Sedaj iz izkušenj vem, kdaj pokriti samo z deko, kdaj s kovtrom.

Moj sinko ima malo več kot dve leti in spi še vedno tako. Rit v luft in že ga ni več :))))

Slikaj detece, ker so tako nesramno luštkani, ko tako spijo.:)))

Moja je stara 9 let in spi tako, da si z obema rokama podpira glavo. Kot bi na postelji brala knjigo, samo veliko bolj zvita.
Zg. del telesa, ramena ima v zraku, nemogoče je to opisat. Včasih ima še nogi od kolena gor v zraku. Pa čisto zvita…vsak, ki jo vidi kakao spi pravi, da ne more verjet,….

Tudi moji pupi (2 in 4 leta), spita z ritko v zrak in v tem ne vidim nič čudnega…

Sta pa res luštni v tej pozi:o)))

Tudi naša je tako spala, s tem da je imela še prekrižane nogice 🙂 luštno za zjokat. Še sedaj pri 3. letih se včasih zgodi da tako zaspi.

Če pa se odkriva in jo zebe, ji pa kupite spalno vrečo. Mi smo ji letos spet kupili, ker se je zbrcala takoj ko sva jo pokrila, zjutraj je bila zvita v klobčič in cela mrzla. Pa celo noč nismo dobro spali, ker sva jo z možem skoz pokrivala.

In sedaj lepo spi kot polhec 🙂

brez skrbi, tudi naš je spal tako, očitno je to neka faza, a niso luštni?

Moj sinko je tudi spal tako vedno. Moj mož je vedno rekel, da spi kot čebela, rit u luft:-), Ful mi je to blo zanimivo.

moj mlajši, pri 20-ih mesecih tudi tako.

se tako namontira. To mora bit kaj s spominom na maternico povezano al kaj takega :-). Je pa les luškano, moram enkrat pofotkat. Si se prestrašila, da Alaha moli 🙂 ?

Tudi predlagam, da ima za spanje spalno vrečo, pa ji ponoči ne bo mrzlo. Sicer pa nobenega ne moreš prisiliti, kako bi spal. Otrok se tako “naštima”, da mu je udobno.

predlagam spalno vrečo, da ji bo ponoči toplo v nogice (mogoče ji na začetku ne pasala, a se bo navadila). naš tako spi ko ga zebe (vsaj po mojih občutkih).

nisem strokovnjak, nekaj pa dam tudi na to kako je postelja obrnjena. preveri če ima glavo obrnjeno proti severu ali vzhodu. mogoče bo potem boljše spala (glede tistega premetavanja).

V enem strokovnem clanku sem od ene zdravnice sem zasledila da je spanje dojencka z ritko v zraku znak pomanjkanja zeleza…

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 1089, 11.01.2022 ob 23:56

V enem strokovnem clanku sem od ene zdravnice sem zasledila da je spanje dojencka z ritko v zraku znak pomanjkanja zeleza…

Daj, pripopaj nam link (ali pa vsaj naslov) tega strokovnega članka.

Same stare teme ven vlečete….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close