Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Predčasno odplačilo kredita

Predčasno odplačilo kredita

Spoštovane!

V kratkem pričakujem nekaj denarja s katerim bi lahko predčasno odplačala kredit, ki ga bom drugače plačevala še 10 let. Zanima me ali dejansko v končni vsoti potem kaj plačam (obresti imam fiksne) ali plačam isto vsoto ne glede na to ali plačujem še 10 let ali sedaj odplačam vse za naprej. Se mi to sploh splača ali naj to vsoto rajši kam naložim?

namesto plačam zgoraj je prihranim, hvala

odvisno od tega kaj ti piše v pogodbi z katero si sklepala kredit. tako ti bo na tvoje vprašanje lahko odgovorila le odgovorna oseba pri banki, fin.hiši kjer si kredit vzela.

prihraniš deset let obresti, je pa seveda odvisno od oblike kredita. Jaz sem poplačala samo preostalo glavnico in jo je bilo po malo več kot polovici odplačevanja dejansko malo manj kot polovica, deleža sta se skratka ujemala.
Glede naložb bi se pa morala posvetovat s kakim stručkotom. Imaš pa poseben forum Financiranje, za začetek lahko poskusiš tam.

Jaz mislim, da težko dosežeš donos na nivoju obresti za kredit (za katere sicer nisi napisala kakšne so). Jaz bi raje poplačal. Seveda plačaš manj če odplačaš naenkrat, kot pa v dveh letih, si pa obračunajo banke neko “takso” za predčasno poplačilo.

vse je odvisno od tega, ali si imela sistem – plačilo vseh obresti na začetku, zdaj pa odplačuješ le še glavnico, ali pa imaš anuitetni izračun odplačila kredita.

v prvem primeru boš za predčasno odplačilo kredita odplačala točno tak znesek, kot če bi ga odplačevala nadaljnih 10 let, v drugem primeru pa seveda plačaš manj obresti.

Vzemi malo v roke tisti papir, ki si ga podpisala ob sklenitvi kredita, marsikaj boš izvedela z njega, več, kot ti lahko mi tukaj povemo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close