Bedak na cesti
Danes ob 10.00h se peljem po roški in stojim na semaforju čakam na zeleno luč. V tem času me pokliče kolegica in čez nekaj sekund mi nekdo potrobi. Prvo pomislim na semafor… Nič. Še enkrat potrobi, pogledam na levo in in nek BEDAK mi žuga s prstom. Odprem šipo in mi začne govorit da bom kazen plačala 300eur in, da me je slikal, ker sem govorila po telefonu.
Mislim, da so dosti bolj od “telefonistov” nevarni kadilci…. le kako si prižigajo cigareto? Kako jo otresajo? kako jo ugašajo? Kaj pa, če jim pade ogorek na tla? Mislim, da nobeden ne bo pustil, da “gori” na tleh, ali kje na sedežu, med nogami…tile so šele nevarni!!! Resnično. Mislim, da tisti, ki se samo pogovarja po telefonu, še vedno spremlja dogajanje, saj nič ne išče….(ne strinjam se z branjem in pisanjem sms-ov). Po tej vaši logiki se potem voznik tudi nebi smel pogovarjati s sopotniki, če jih ima v avtu. Saj mu močno pade koncentracija, a ne?
Točno tukaj sem se želel oglasiti.
nevarno je, če imaš telefon. Enkrat se ustavite na pločniku in malo opazujte koliko jih govori in vozi.
Potem pa ugotovite, koliko jih kadi v avtu, koliko jih je, pije, in še in še aktivnosti.
NI se treba razburjati, je prav, da opozorimo na to. Ampak vedno je kazen samo za tisto, kar piše. Trej mobilna kazen, cigaretne pa še ni. Nesreč pa verjetno ravno tako, samo kdo lahko odkrije, da je bilo zaradi cigareta.
Glavno bistvo je to, da to ni varno, ne zate ne za druge. Tudi nestrpnost drugega voznika ni nič manj nevarna.
Primož
ti pa očitno še nisi zvedela za slušalke! drugače verjetno ne bi ogrožala sebe in druge s čvekanjem po telefonu.[/quote]
Joj, slušalka je pa bolj varna?! Zakaj že? Tvoja koncentracija je ravno tako usmerjena v pogovor in ravno tako nisi zbran(a) za dogajanje na cesti, kot ne tisti, ki ima telefon v roki. Ni nobena prednost. Prednost je kvečjemu ta, da te policija ne vidi in te ne more kaznovat. O tem so bile tudi raziskave in mislim da so ponekod že prepovedali takšno telefoniranje.
Spet nekdo drugi je pa lahko med pogovorom bolj zbran, kot nekdo, ki “normalno” vozi. Vse je relativno.
ti pa očitno še nisi zvedela za slušalke! drugače verjetno ne bi ogrožala sebe in druge s čvekanjem po telefonu.[/quote]
Joj, slušalka je pa bolj varna?! Zakaj že? Tvoja koncentracija je ravno tako usmerjena v pogovor in ravno tako nisi zbran(a) za dogajanje na cesti, kot ne tisti, ki ima telefon v roki. Ni nobena prednost. Prednost je kvečjemu ta, da te policija ne vidi in te ne more kaznovat. O tem so bile tudi raziskave in mislim da so ponekod že prepovedali takšno telefoniranje.
Spet nekdo drugi je pa lahko med pogovorom bolj zbran, kot nekdo, ki “normalno” vozi. Vse je relativno.[/quote]
Ce imas slusalko, imas proste roke. Po tvoji logiki se niti s sopotnikom clovek ne bi smel pogovarjati.
Kaj pa radio? Si pomislil, koliko ljudi, ko isce kaksno ulico in se mora skoncentrirati, utisa ali ugasne radio? Kaj mislis zakaj? Koncentracija? Drzi. Ampak roke imas pa le proste, ce imas slusalko in hitrost lahko zmanjsas. Pa nujni pogovor hitro zakljucis.
Ne, to ni moja logika. Sem pa prepričan, da če se s pogovarjaš s sopotnikom, prav tako nisi tako zbran, kot bi lahko bil sicer. Kaj potem, če imaš proste roke. To ti nič ne koristi, če je reakcijski čas zaradi slabše koncentracije ali neopazovanja okolice krajši ali pa ga sploh ni.
Zaradi mene delajte kar čete v avtu.
Ko je že govora o telefoniranju med vožnjo, sem že nekajkrat doživela, da modeli pred mano sredi ceste kar ustavijo in se pogovarjajo, meni nič tebi nič, kot da je to najbolj normalno in varno na svetu. Ti pa nekaj časa po možnosti čakaš, ker ne veš kaj se dogaja in ne vidiš, če kdo prihaja nasproti, da bi ga prehitel, ker zaseda vozni pas.
Včasih se čudim, da je še malo nesreč, ko se ogromno šofer-jev(k) na cesti obnaša kot da so sami v prometu.
Drugič, ko vaju zaustavi policija zaradi prehitre vožnje recimo, omeni to še policiji, kaj dela mož. 🙂
Ljudje, ki govorijo po telefonu med vožnjo mi gredo pošteno na živce. Če dobiš sporočilo ali klic, poišči parkirišče ali ustavi nekje, kjer ne motiš ostalih in preveri. Veliko ljudi v komentarjih je predlagalo slušalko. Slušalka je v ušesu in hitro se zgodi, da nas pogovor ali glasba hitro zavede. Če se voziš se voziš, glej na cesto. Če radi poslušate glasbo ali je res nuja da vas nekdo pokliče, za pogovor uporabite zvočnik. Imejte ga na taki glasnosti, da lahko slišite kaj se dogaja v prometu. Na cesti imamo seveda tudi take ljudje, ki nabijajo svojo glasbo. Sicer mene osebno ne moti, da kdo posluša glasbo na glas ampak na jo ima na taki glasnosti, da lahko sliši npr. Reševalce, gasilce s prižganimi lučmi. Bodite previdni in varni na cesti! 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.