Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kako očistiti zlato?

kako očistiti zlato?

za darilo sem dobila uhane, take da se “spnejo” (niso viseči). pa so mi po pol leta te zankice postale čisto rjave. dol ne gre z milnico, kaj drugega nisem poskusila. sem jih pa nesla nazaj v zlatarno CE- dali jih bodo na čiščenje, samo men je to mal sumljivo. te zanke potem že niso iz istega zlata kot sam uhan.
pa ziher se bodo čez čas spet “umazali”… Kaj mi vi priporočate za čiščenje zlata??

To sigurno ni zlato, ker zlato ne porjavi. To je kaka druga kovina.

ma je zlato samo fora je v tem da če se ne čisti porjavi od “smole” ki se izloča iz luknice…

da se kupit neka zadeva v kateri se čisti srebro in zlato – pred časom so jo imeli v hoferju.
drugače pa domač recept je kaladont za zobe in stara ščetka za zobe ali pa vzameš tisto za nohte in poščetkaš…

To kar je rjavo je čisto normalen pojav. Oksidira baker ,ki je v zmesi zlata(če si mal bolj pogledaš po netu,kako je zlato sestavljeno). Seveda gre zankica skozi uho,včasih potemni(če je človek bolan) tudi drugi nakit,ki ga nosi. Očisti ti pa lahko(da se sveti) samo zlatar na žalost.

Dobi se tudi taka posebna cunja za pucanje zlata.Meni ga je kolega in je bilo kot novo.

jaz ga v posodici najprej prevrem, potem pa še zdrgnem s krtačko za zobe in zobno pasto. se sveti bolj, kot če bi ga nesla k zlatarju!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close