Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kako se znebiti kuhinjskih moljev?

kako se znebiti kuhinjskih moljev?

tisto zadevo za v omaro že imam in se jih res ogromno nalepi… zdaj pa jih je čedalje več tudi zunaj in ne vem s čim bi jih pošpricala, mogoče kak biokill? Da grem kupit nekaj, kar jih zanesljivo iztrebi 🙂

najboljše temeljito počistiti omare, kar pomeni zmetati vse stran

Definitivno je treba vsa živila vreči stran.Žal, ampak ne veš kje so lahko bube. Potem počistit vse omare in pazi jaz sem jih imela v luknjicah, ki so namenjene prestavljanju polic. Notri so bla “gnezdeca” in zato sem s z njimi borila pol leta. Kupila sem tudi posode za shranjevanje živil od Tupperware, tako da če sedaj s kakšnim živilom žužke prinesem domov, ostanejo v tisti posodi in se ne razmnožijo. No men je blo grozno tole letanje žužkov med hrano….no od takrat jih nimam več, luknjice pa smo očistili s palčko za ušrsa ter jih zasilikonirali.

Tudi jaz jih neuspešno lovim! Za znoret!

Tako kot pravijo zgoraj: če samo loviš te ki frčijo in pustiš ličinke da se futrajo dalje, nisi naredil nič.

3x vse počistila, zadnič vse, res vse, zmetala stran…pa so prišli zopet!! Kako !!! ?? Se mi že kar meša !!

Zadnjič.)). Celo sem tretjič pomila vse s kisom. Prazne omarice !! Kupila vse novo-zopetso tu!! ( Kaj—!?

Pa še enkrat spucaj in daj zatakni v moko,polento, pa take stvari lovorov list, ki jim ne diši. Ne moreš kar naprej strupe not špricat. Ne razumem, če si vse spucala, ampak res temeljito, pa zopet so tu. Že nisi dober. S kisom, pobrisat, pustit da se na zraku posušik, dat v omarice lovorjeve liste,vejice, pa spet nazaj. Ne puščat samo zavihane takele stvari,zapret.

Če kupujete tiste feromonske vabe, jih v bistvu zares privabljate in to od zunaj. Potem pa, ko je že primerna hrana pri roki….

Moj recept je bil, da sem res vse sumljivo pometala stran, nato pa dala vse sipke stvari v steklenke, nekaj v posode s pokrovi, in vse ostale, ki niso mogle v posode, kar v hladilnik.
Po mojih opažanji so šli predvsem na zrneta stvari (riž, ajda, zdrobi) in na polnozrnate moke, bele stvari so bolj pri miru pustili.

Vse sem pometala, dala nove stvari v kozarce /zaprla/…pa.. so zopet prileteli!! Res , ne vem več..Kje so?? Kje imajo gnezdo??

Groza so ti molji!!!! Jaz sem vsa živila iz omare zmetala stran, posode fajn oprala, pa še ni bilo dobro.Pa sem vse, kar je ostalo, odnesla na balkon, prešricala omaro in tako pustila nekja dni.Res težko sem se jih končno znebila. Nasračkali pa so se mi v kosmičih, pa potem seveda razširili v gres, polento…Poskusi totalno vse odnest ven, pa pustit omaro prazno nekaj časa.

Pred časom sem imela celo mravlje, prosila tu za nasvet,kako se jih rešit, spet špricala, nastavlajala vabe….na koncu pa ugotovila, da jih privablja ena vražja roža na okenski polici, od tam so se pa razširile po vsej kuhinji.Ko sem vrgla rožo, jih ni bilo več, prej pa ni pomagala nobena žauba.

Srečno.

jaz lahko dam nasvet kako biti brez moljev, če želite?

pripravljajte hrano od živil,ki ste jih kupile pa ne bo nobenega molja. Jaz to še v življenju nisem imela.

zvečer,ko poslušate košarkaško tekmo specite kaj svoji družini. Oni bodo presenečeni in veseli ve pa zadovoljne,ker nimate moljev.Čist simpl

Kar dolgo so bili molji tudi v naši kuhinji. Pa sem zmetala neuporabno stran, kupila škatle za hrano, kupovala vabe, …..pa je še vedno kak molj krožil po kuhinji.

Letos smo kuhinjo prebelili (seveda smo vse generalno spucali, v omaricah in zunaj njih) in hura, že tri mesece ni nič letelo po kuhinji. Kje so imeli leglo, pa nisem uspela ugotoviti.
Sedaj je v kuhinji le hrana za “sproti”.

Hahaha….tud jaz sem se par mesecev nazaj ubadala z molji….vse pospravila, pomila, nastavila tiste stvari proti moljem…ni bilo učinka!

Imamo pa skupen prostor-kuhinjo, jedilnico in dnevno in sm bila 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} da so molji v kuhinji.
Pa mi je potem tud dnevna soba postala sumljiva in sm šla še tam omarice pospravljat.
Nisem mogla vrjet- molji so se zaredili v eni sliki iz pšenice, koruze in fižolov, ki mi jo je sin naredil v šoli..
Sm vrgla sliko v smeti in zdaj je mir pred molji!! :))

Imate morda domačo žival, ki se hrani z zrnjem (papiga, hrček, morski prašiček)?

Mi smo molje nosili domov s hrano za živali iz trgovin s hrano za živali, kjer so higienski in biološki standardi bistveno nižji od trgovin z živili za ljudi.

Moja kolegica je tono moljev prinesla iz trgovine s posipom za kletke za papige v katerem je bil koruzni drobir.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close