Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kam z se uporabnimi zdravili?

Kam z se uporabnimi zdravili?

Nabirajo se nam zdravila, ki so se originalno zapakirana ali pa ze odprta, a neporabljena: svecke za znizevanje temperature, sirupi za izkasljevanje, kalcijeve tablete, oglje, Calpol, Claritine, Flonidan, Lekadol, Panadon, Aspirin, Saridon, Naklofen, Ketonal … pa ceeeel kup se drugih zdravil.

Skoda mi jih je metati stran ali nositi nazaj v Lekarno. Vem, da nekje v Ljubljani poskrbijo ta tiste, ki nimajo urejenega zdravstvenega zavarovanja in mislim, da sem nekoc ujela, da jim zdravil primanjkuje, zato so veseli, ce jim jih kdo odstopi.

Morda kdo ve, kje jih najdem?
Hvala za pomoc,
Z.

Jaz imam pa še enih 8 stekleničk domačega sirupa za izkašljevanje in proti kašlju…. nekaj jih je iz trpotca in nekaj iz smrekovih vršičkov.

Moji otroci so zdravi, sirupi so pa še čist ok in mi jih je škoda stran metat (pa še domači so in otroci so pomagali liste in vršičke nabirat in mi je reeees škoda, da bi jih kar preč vrgla)…

Če rabi katera, naj mi sporoči tukaj al pa na mail … z veseljem ji dam :)))

Jaz sem zadnjič nesla v lekarno (Jesenice) uporabna zdravila, pa me je uslužbenka debelo pogledala in rekla, kaj pa naj z njimi?

morda v kak vrtec?

k nam, v šolo, je tudi ena mama prinesla kar nekaj zdravil, katere je najprej pogledala učiteljica, ki je zadolžena za prvo pomoč.
Nato smo jih z veseljem sprejeli.
A ne dajemo jih otrokom v šoli, saj so zdravvila prepovedana. Niti aspirina ne smemo dati!
Damo jih družinam, ki imajo zelo veliko otrok in ki imajo zelo nizek življenjski standard.

Zvezdica, morda bi povprašala tule…

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Tule bodo zelo veseli teh zdravil:

Ambulanta in posvetovalnica za osebe brez zdravstvenega zavarovanja
Mislejeva 3, LJ
tel. 01/437-20-10
e-mail: pro-bono@ordinacija.net, kontaktna oseba: Aleksander Doplihar

čao

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

Osebno jih vrnem zdravnici in jih ona da naslednjemu, ki jih potrebuje, če so originalno zaprta in če ni kakšnih posebnih pogojev shranjevanja in še iamjo rok uporabe.

Ja Doplihar je ta pravi za te stvari!!

Jaz jih odnesem v lekarno in do sedaj ni bilo nobenega komentarja.

Če so odprta in še vedno uporabna zdravila, potem jih komu podarijo (na tak način sem tudi jaz dobila neko že odprto, vendar še vedno uporabno kremo, ko sem lekarnarici nekaj jamrala :))). Če je rok uporabe pretečen, imajo oni kontejnerje. Če so pa še neodprta in uporabna zdravila, jih navadno dam kar svoji zdravnici….

Nataša

Jaz vsa zdravila, katerim poteče rok vrnem nazaj v lekarno. Le ti pa jih potem pošljejo nazaj v tovarno v predelavo. Do sedaj so še vedno vsa zdravila sprejeli z veseljem.
Sem pa enkrat zdravila, katerim še ni potekel rok, nesla k naši zdravnici in naj bi se le ta potem potrošila za tiste, ki nimajo zdravstvenega zavarovanja.

Always look on the bright side of life!!!

Jaz sem jih lani kar nesla v to ambulanto za brezposelne, to je zraven tistih savskih stolpnic. Samo tja greš in potrkaš, daš zdravila in to je to. Nikogar ne rabiš kontaktirat.

in naslednjic, ko ti zdravnica zeli napisati nov recept, reces hvala ne potrebujem, se imam doma.

lp Metka

Tiste z receptom moraš itak pojesti do konca pri bolezni, ali ne? take brez recepta imam pač doma, saj nikoli ne veš, kdaj jih boš spet potreboval…

Mi lahko pišeš na email : valovi@mail386.com .

Na Mislejevo 3 .

nisem brala odgovorov, zato oprostite ce bom ponavljala.
V Ljubljani je neka brezplačna ambulanta za vse ljudi, ki nimajo urejeno zdr.zavarovanja, se pravi za brezdomce, socialno ogrozene ljudi… in tam so dejali, da so veseli vseh zdravil, ki so se uporabna.Zal pa ne vem kje je ta ambulanta, vem le da je v Lj in da tam zdravi tudi neki dr. Doplihar.

Sama, caka te mail.

Punce, najlepsa hvala! Vladka in Sestica, tocno to smo iskali in mislim, da bomo zdravila odnesli na Mislejevo 3 k g. Dopliharju.
Tam bodo verjetno prisla veliko bolj in hitreje prav, kot pri nasi druzinski zdravnici. Skoda bi bilo, da rok potece pri njej.

Ampak res, ve ste zakon! Ni, je stvari, ki bi jo ve tule ne vedele :))
Lepo se imejte, odhajam k zdravniku, zvecer pa bo predizbor Evrosonga :)))) Juuupii, bomo navijali!
Uzivaje,
Z.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close