SKB in blokiran račun
Račun imam odprt na SKB, zaradi enega dolga so mi ga blokirali, dolg presega moj dohodek.
Koliko lahko dvignem? Vem, da ne morem dvignit na bankomatu, zato sem bila danes na banki in so mi dali samo 120€. Ni bilo tako, da lahko dvigneš 420€? Denar nujno potrebujem, saj imam poleg tekočih stroškov (ki bi brez dviga še nekako šli) še bolezen v ožji družini.
Razmišljam, da bi vzela posojilo in pokrila ta dolg ter se obenem rešila tudi drugih dolgov. Im kdo podobne izkušnje? Kakšen nasvet mogoče? Izkušnje z SKB banko?
Vem, da ni rešitev iti iz dolga v dolg, ampak se je pač tako zgodilo, da dokler sem poplačevala ene dolgove, so nastajali drugi, in potem spet in spet in… Začaran krog. Nekako se mi zdi rešitev, da vzamem kredit s sprejemljivim mesečnim obrokom, poplačam kar imam za poplačat in potem samo tekoče naprej.
Kaj svetujete?
Sigurno je tako,dvigneš lahko zajamčen od,poleg tega lahko dvigneš (če prejemaš npr) otroški dodatek, preživnine..tega ti ne smejo zadržat,razen če ti tako ne želiš,če bi npr. rada prej odplačala dolg.Zdaj zakaj so ti pa dali samo 120 pa res ne vem,ker ne vem koliko si imela na razpolago in koliko je tvoj dolg…če nimaš velik dolg,potem so mogoče zadržali kar vsa sredstva ki so ti ostala in s tem pokrili blokado??…mogoče si že dvignili ta mesec kaj denarja na banki,ker dvigneš pa lahko samo 440 na mesec!!!….tako da če boš imela naslednji mesec še blokado,pojdi na banko in reci da bi dvignila kolikor lahko,to je zajamčen od.Če boš imela pa še kakšne druge prilive npr.regres ali pa dohodnino, to ti pa vse vzamejo.
Ma dej nehajte no s takimi, punca vas prosi za pomoč ne pa za vaše kritike. Vsakemu se lahko zgodi, kar mislite si da se vam ne more.
Jaz ti svetujem da stopiš na SKB do ene svetovalke za kredite in se z njo pomeniš o zadevi sigurno ti bo znala svetovati kako se rešiti iz dolgov. Tudi jaz sem pri SKB vzela kredit in svetovalke so res prijazne tko da poskusi.Če pa ne bo šlo pri njih pa pojdi na NLB ali kakšno drugo banko, tam odpri račun in dvigni kredit, ki ti ga bodo sigurno dali če ne gre za zelo velik znesek. Samo tam ne govori da boš s tem kreditom poplačala drug kredit na drugi banki amapak povej da gre za kakšen drug namen, na primer nakup avtomobila ali kaj drugega.
Srečno.
Kredita ne bo dobila dokler bo blokada na računu,tudi če bo šla na drugo banko,bojo tam kot prvo zahtevali izpiske z matične banke(kjer bo razvidno da je blokada), kot drugo pa kadar je blokada na računu, je blokada na generalni banki,tako da to v bistvu vse banke vidijo in ji ne morejo nič izplačat.
Ostati ti mor res nekaj čez 400 € ampak če imaš še kakšne druge kredite, trajnike, obroke,… pa se to odbija od tistih 400 € tako, da si boš verjetno sama zračunala zakaj so ti dali samo 120 €.
Če do sedaj nisi imela problemov z poslovanjem na banki se da tudi kredit uredit za odplačilo dolga. Stopi do svoje svetovalke na banki.
Na drugo banko sicer lahko tudi greš ampak so od letos tako ali tako vsi povezani in lahko vpogledajo v tvoje stanje na katerikoli banki tako, da se ne slepit, da ne bodo vedeli za tvojo blokado in finančno stanje.
Prvo kot prvo – res ste zoprne, babe! A res ne znate drugega, kot da si ego futrate z moralkami? S tem da seveda POJMA NIMATE, zakaj je oseba prišla v tako situacijo.
Tudi jaz imam blokiran račun – a ne po svoji krivdi (ja, kar obesite se na to). je bila huda sodna napaka, ki sem jo dokazovala par let in nazadnje uspela – samo da se na teh inštancah kaj zgane, lahko človek itak prej crkne. Vse je razveljavljeno že pol leta, a sem nalog za deblokado in povrnitev vseh sredstev, ki so mi jih zaplenili, dobila šele pred dvema tednoma pa še čakam, da postane pravnomočen.
Skratka, vem, kako to zgleda.
nekaj dejstev: dvigneš lahko sredstva v višini če se ne motim 430 € (kakor ta zajamčeni dohodek), a samo pod pogojem, da je to REDNA plača! (pa itak socialna pomoč in podobne zadeve, to je itak nedotakljivo, a pustimo to).
jaz sem živela samo od honorarjev in meni so pobrali VSE. nisem smela dvignit niti eura, ker to pač ni bila redna plača. Ja, takle mamo. Groza od groze. Zajamčen je samo dohodek od REDNE plače, ostalo se pobere vse, razen če se seveda z upnikom ne dogovoriš drugače.
In pa – na nobeni drugi banki ne boš mogla odpreti računa, če imaš blokiran račun. Banke so med sabo vse povezane in takoj vidijo, da na eni banki nimaš stvari urejenih. Sem poskusila. Sem šla na drugo banko in skušala špilat francoza – me je v hipu preveril in mi rekel, da dokler nimam situacije urejene na svoji banki, tudi pri njih ne morem odpreti računa.
Vsaj v mojem primeru je bilo tako, ne vem, če so povsod taki, a mislim, da kar so. Obstaja centralna evidenca.
kako je s krediti, ne vem, se splača o tem pozanimati. kar pogumno!
Pametjakovičke tu gor pa pusti ob strani. tudi za njihov napihnjen ego palca raste. pač njihova omejenost, da ne razumejo, da lahko človek zaide v stisko. Dajanje moralk pa samo priča o njihovem ubogem duhu, ko je edini način, da se čutijo boljše, ta, da ponižujejo druge.
Srečno in boš že uredila.
Ne reci, da je socialka nedotakljiva! Sem v času DSP poplačala dolg 350€! Jedla le kruh……[/quote]
Zakonsko je nedotakljiva. Sem jo tudi jaz prejemala v času blokade računa in je bila edina stvar, ki mi je niso smeli vzeti. Če so pač ponekod debili in jo vseeno vzamejo (kar me ne čudi, ker sem doživela bleščeč razpon naše nepravne države), se moraš pač zabunit – kolikor se lahko.
Moraliziranje gor, žlehtnoba dol, dejstvo je, da je ženska bila in je očitno še dolžna in rabi nasvet kako ven iz tega sranja. Samopomilovanje in usmiljenje je brezveze, treba je le ukrepat.
Kar tako na “suho” povedat, da se splača vzet kredit kljub temu, da si v dolgovih je brez veze. Sama veš kako si do dolga prišla, veš tudi za vse svoje potrebe, nuje in obveznosti. Poskusi si sama narediti nek načrt, kako se boš iz tega izvlekla sama.
Prvo, poglej, ali imaš doma kaj za prodat, oddat v najem, karkoli. Potem poišči možnost za dodatno popoldansko zaposlitev (prodajanje vstopnic, delo na raznih sejmih, varstvo mlajših šoloobveznih otrok, sodelovanje pri kakšni reviji, in podobno), potem pa maksimalno zapri pipico glede hrane, čistil, drugih nepotrebnih stroškov. Mogoče recimo odpovej stacionarni telefon, zminimiziraj mobitel stroške in podobno. Skratka, nasvetov je veliko, ti pa uporabi sebi primernega.
Ena od možnosti pa je, da greš k kakšni dobri svetovalki, pokliči jih prej po telefonu in povej za svojo težavo, ter da bi se z neko dobro svetovalko vsedla in orng pogovorila, pa boš vidla kaj se da. Mogoče ti povečajo limit, mogoče dajo kakšne ugodne kreditne pogoje…
(meni so pred leti ukradli čeke, in fejst spraznili račun, in sem se posluževala marsičesa od zgoraj naštetega, da sem zopet prišla na neko normalno stanje…)
Živjo sočustvujem z tvojo težavo glede blokade.Pred kratkim sem tudi sama imela podobno težavo zablokiran račun.Na SKB banki sem prosila za pomoč finančno svetovalko.Tako tudi jast imam nizek dohodek 600,neto plača 455.Trgajo to tretino plače torej meni so dali 305 evrov ostalo mi je banka obdržala zaradi blokade.Poskusi kontaktirat ponovno z Skb in prosi za obširno razlago,razloži zadevo in skupaj poiščite rešitev.Vem kako se počutiš,bodi močna nikakor pa ne dviguj drugi kredit resnično boš padla v hude težave raje nekako potrpi da se stvar uredi .Veliko uspeha ti želim.Glede kritik -Velika večina se zaradi težav slabo počuti želi kakšne informacije ali pomoč takrat resnično niso kritike potrbne saj se vsak zaveda da tudi on lahko zapade nekoč v ta položaj.
Forum je zaprt za komentiranje.