Najdi forum

Splash Forum Sex v mestu Test za SPB?

Test za SPB?

Nujno bi rabila vašo pomoč!
Nujno bi se mogla testirati za VSE spolno prenosljive bolezni, pa ne vem kam naj se obrnem, da bi prišla do izvidov v čimkrajšem času! Bila sem namreč pri ginekologu, kateri mi je dal napotnico za Dermatološko kliniko, tam pa so mi rekli da je čakalna doba 40 dni! Kar je za moje stanje trikrat preveč! Samoplačniško sem slišala da greš lahko na infekcijsko, tam pa testirajo samo za HIV, torej kam grem lahko samoplačniško, da mi opravijo vse teste? Ne morem verjet, da zdravstvo nima tega bolje organizirano in ni čudno da je pri nas vedno več bolanih in da se širi krog mladih, ki prenašajo te smrtonosne bolezni, saj nikakor ne moreš do testiranja!

A mi res noben ne zna odgovort? Kje lahko takoj samoplačniško na enmu mestu opravim vse teste?

Ljubljana

Zavod za transfuzijo
Naslov: Šlajmerjeva 6 (virološki laboratorij; zraven porodnišnice)
Info: (01) 543 8100
Urnik: vsak dan od 7.00 do 14.00
Rezultati: naslednji dan
Način: brezplačno z napotnico osebnega zdravnika, anonimno je samoplačniško

Infekcijska klinika
Naslov: Japljeva 2 (ambulanta za spolno prenosljive bolezni; mimo urgence, za Kliničnim centrom)
Info: (01) 522 2622
Urnik: vsak ponedeljek od 12.00 do 14.00
Rezultati: četrtek med 13.00 in 14.00 (v isti ambulanti) ali po pošti
Način: anonimno, brezplačno

Celje

Zavod za zdravstveno varstvo (ZZV)
Naslov: Ipavčeva 18 (epidemiološka ambulanta)
Info: (03) 42 51 122
Urnik: v torek in sredo, med 10.00 in 12.00 uro
Rezultati: čez 2-3 dni

Trbovlje

Splošna bolnišnica Trbovlje
Naslov: Rudarska 7 (Laboratorij za klinično kemijo pod KRG-oddelkom; v kleti)
Info: (03) 565 2512
Urnik: vsak dan, od 6.00 do 20.00 (zaželjeno dopoldne in na tešče)
Rezultati: konec tedna (če je samoplačniško potem prej)
Način: brezplačno z napotnico ali anonimno samoplačniško (4500 SIT)

Slovenj Gradec

Splošna bolnišnica Slovenj Gradec
Naslov: Gosposvetska 1 (Oddelek za transfuzijo v kletnih prostorih KRG–ginekološkega bloka)
Info: (02) 882 3400 (veži na transfuzijo)
Urnik: vsak ponedeljek od 7.00 do 14.00
Rezultati: v roku 1 tedna

Novo Mesto

Zavod za zdravstveno varstvo
Naslov: Mej vrti 5 (Dispanzer za preprečevanje nalezljivih bolezni)
Info: (07) 393 4140
Urnik: vsak dan od 8.00 do 12.00 (vendar se je potrebno predhodno naročiti!)
Rezultati: vsako sredo
Način: anonimno, samoplačniško (6500 SIT)

Kranj

Naslov: Gosposvetska 12
Info: (04) 201 7163
Urnik: vsak dan od 8.00 do 11.00 (če sreda med 7.00 – 8.00, potem rezultati isti dan ob 12.00)
Rezultati: čez 2 tedna
Način: brezplačno z napotnico, anonimno je samoplačniško (4500 SIT)

Nova Gorica

Splošna bolnišnica dr. Franceta Derganca, Šempeter pri Novi Gorici
Naslov: Ulica padlih borcev 13a (Oddelek za transfuzijo – stara stavba, 1. nadstropje)
Info: (05) 330 1173
Urnik: vsak dan od 8.00 do 14.00
Rezultati: čez 1 teden
Način: anonimno, brezplačno (lahko tudi z napotnico)

Izola

Splošna bolnišnica Izola
Naslov: Polje 35 A (Transfuzijski oddelek, zraven bolnice)
Info: 05/660 62 30
Urnik: ponedeljek, sreda zjutraj oz. dopoldne
Rezultati: odvisno od zasedenosti laboratorija (lahko tudi isti dan)
Način: anonimno je samoplačniško, z napotnico pa brezplačno

Koper

Naslov: Verdijeva 11
Info: (05) 663 0862
Urnik: vsak dan od 7.30 do 14.00
Rezultati: isti dan
Način: kri moraš prinesti s seboj (NE opravljajo odvzema krvi!); anonimno je samoplačniško (5500 SIT), brezplačno je z napotnico

Ptuj

Splošna bolnišnica Ptuj
Naslov: Potičeva cesta 23 (Oddelek za transfuzijo, v kletnih prostorih)
Info: 02/749 14 00 (te vežejo)
Urnik: vsak dan od 7.00 do 14.00 (najbolje dopoldne)
Rezultati: ob sredah (oz. v roku 1 tedna)
Način: anonimno je samoplačniško (cca. 6000 SIT), brezplačno je z napotnico

Maribor

Splošna bolnišnica Maribor
Naslov: Ljubljanska 5
Info: 02/321 26 57
Urnik: ponedeljek od 10.00 do 12.00
Rezultati: sreda od 12.00 do 13.00

Murska Sobota

SB Murska Sobota
Naslov: Ulica dr. Vrbnjaka 6, Rakičan
Info: (02) 512 3593
Urnik: torek, sreda in petek do 11.00
Rezultati: isti dan
Način: anonimno je samoplačniško (cca. 7200 SIT), brezplačno je z napotnico

leta letijo - iščem stevardeso

Najlepša Hvala!!!!

razo, večina tega kar si našteval testira samo za HIV, mogoče še kak Hepatitis-BC.

ja na zavodu za transfuzijo te testirajo za vse, plačaš saj kako leto nazaj je bilo 40 €.

Ej samo res je pri nas testiranje za najpogostejše bolezni nepraktično, malokje dostopno in … čudno. Osebno sem že večkrat pomislil, da bi se dal, samo ko sem pretehtal res objektivno majhne možnosti saza okužbo proti gnjavaži sem se odločil proti. Pač če bi bilo res mimogrede in neko zmerno ceno, kar redno, saj zakaj ne. Malo krivim splošno miselnost, tudi po svetu, zaradi katerega se je najbolj dostopna, hitra testiranja omejilo na HIV, ki je, kljub vsej drami prav na dnu pogostnosti. Veliko ljudi enači testiranje za HIV je testiranje za SPB kar je čisto brezveze.

Se je kdo že testiral v Mb, ker me zanima, ali gre samo za testiranje na HIV, ali tudi druge SPB? Če ja, na katere še testirajo poleg HIV-a (hepatitis B in C, sifilis morda)? Rada bi namreč opravila testiranje na taglavne, ki sem jih naštela in pa še za gonorejo, klamidijo ipd. Za bris pridem na vrsto šele avgusta pri moji ginekologinji.

Bi bila hvaležna za kakršno koli aktualno informacijo, saj o tem ne zasledim nikjer nič koristnega (prav tako ne cene, saj želim opraviti test samoplačniško, torej anonimno). Zgoraj je nekdo zapisal, da je bila cena v takratnih tolarjih nekje 7000, vendar je to najbrž cena samo za testiranje na HIV, mene pa zanima še za ostale.

LP

Malce pozno, pa vendar. V Mariboru se lahko oglasiš v laboratoriju oz. centru za transfuzijsko medicino, ki se nahaja v kleti (mislim, da stavbe A) kliničnega centra. Na okencu poveš, da bi rada testiranje na SPB kot samoplačnik, lahko tudi anonimno, in sicer pod šifro, ki si jo pač izmisliš. Nato pokličejo zdravnika oz. zdravnico, s katerim v posebni “sobi” opraviš razgovor in mu poveš kaj vse bi si rada testirala. Predlagam, da se najprej pozanimaš oz. vprašaš zdravnika pomen posameznega testa predvsem pri hepatitisih, saj za omenjene viruse obstajajo različni označevalci okužb. Po opravljenem razgovoru zdravnik označi za katere označevalce okužb se želiš testirati in “napotnico” preda administratorju, ki ti napiše račun. Nato račun plačaš na centralni blagajni kliničnega centra. Po plačilu se vrneš v laboratorij, kjer ti zraven sprejemnega okenca vzamejo kri. Izvidi so naslednji dan in jih dvigneš pri istem okencu. Cene (oktober 2010) so podobne, če ne celo iste kot v Ljubljani, in sicer: Odvzem krvi za preizkave 3,16 €, Hepatitis C ANTI HCV TEST 21,84 €, Anti HIV-1/HIV-2 TEST 13,94 (naredijo tudi test z beljakovino p24), Hepatitis B (Določitev protiteles ANTI HBC 8,53, Hepatitis HBS ANTIGEN 17,16) Za sifilis nimam podatka mislim pa, da je okrog 30€… Pa srečno!

Meggie, pozabil sem dopisat, da za gonorejo in klamidijo v laboratoriju za transfuzijsko medicino ne testirajo, lahko pa za Klamidijo neseš prvi jutranju urin v sterilnem lončku na Mikrobiološki inštitut v Lj kjer naredijo PCR test (zanesljiv test), ki stane 70-80€, ali pa opraviš serološko testiranje npr. v privat laboratoriju Adrialab v Lj z odvzemom krvi, ki stane okrog 40€, ki pa je nekoliko manj zanesljiv test za odkrivanje akutne okužbe s klamidijo, drugače pa je za tovrstna testiranja potreben bris, na katerega pa si že itak naročena, ali pa ga samoplačniško opraviš pri kakšnem privat zdravniku. V Mariboru mislim, da lahko opraviš samoplačniška testiranja za vse najpogostejše spolno prenosljive bolezni tudi pri dr. Mlakarju v ambulanti Zdrav splet. V primeru, da imaš še kakršnokoli vprašanje pa ti z veseljem pomagam, saj sem se, s podobnimi vprašanji, v preteklosti tudi sam ukvarjal. Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close