wind surfing
Pozdrav!
Že nekaj časa razmišljam o tem, da bi se naučila surfat (tisto z jadrom, torej wind surfanje, ne samo surfanje).
Ker nimam pojma kako se tega sploh lotiti in kam se obrniti me zanima, če tukaj kdo kaj ve o tem.
V svoji bližini nimam nikogar, ki bi se s tem ukvarjal, torej bi rabila nek tečaj, šolo, da me to naučijo.
A kdo ve vsaj kam naj pogledam? Saj nekaj malega na netu piše, prav dosti pa ne. Pa rada bi kakšne nasvete iz prve ali vsaj druge roke:)
No, če kdo ve…
Hvala!
Splača se ti iti v tečaj, res.
Za začetek si izberi dopust kje, kjer imajo surf šole, itak jih najdeš na obali (tam ostali surferji shranjujemo opremo) in vzami začetni tečaj.
Mogoče se bo zdela sama sebi smešna, ko boš stala na simulatorju, in kasneje na vodi na sami deski, a se splača.
V par dneh se boš naučila več kot pa če bi se učila sama celo sezono. Pa še opremo ti posodijo.
Če pa poznaš koga, ki bi te vzel v uk in se posvečal samo tebi, pa zagrabi priliko in izkoristi. Ampak tu pa že rabiš svojo opremo.
http://www.totisurf.com/new/index.php
http://www.slosurf.com/
Pa uživaj!!!
Kje pa lahko samo surfaš v jadranskem morju..?? Raje razmišljaj o kite surfingu…http://www.youtube.com/watch?v=W4su3iMYRgQ&feature=PlayList&p=24945F32DDCDDC89&playnext=1&playnext_from=PL&index=14
Bol na Braču ima 4 šole, Preluka jih ima, bližje sta ti Medulin oz.Premantura in pa Fažana pri Puli.
Za slovensko obalo pa žal ne vem.
Kajtanje je pa dobro tudi zaradi tega, ker pride v poštev tudi pozimi na kaki planjavi, Weinebene v AVstriji jih imaš vedno nekaj:)
Dobro bi bilo, da imaš vsaj kakšno neopren majčko in hlače, ker verjetno ne boš takoj kupila obleke, pa kake rokavice, za silo so dobre tudi stare kolesarske, čevlji so lahko navadni za v vodo za začetek, mogoče tudi bosa, samo so nekatere deske kar grobe, jadro in desko ti bodo posodili, tako da mislim da boš s tem kar v redu prišla skozi, pozneje je treba še trapez…
v glavnem vedi, če boš začela surfat je to neizpeta pesem kar se tiče opreme, pri nas trije surfajo tako da vem, sicer se da v začetku kupit rabljeno opremo po zmerni ceni, samo pri tem naj ti kakšen izkušen svetuje.
uapm, da sem ti kaj pomagala pa veliko užitkov ti želim!
Na hrvaškem imajo dober veter Bol (Brač) in Korčula oz. Viganj na obali oz. na Pelješcu. Viganj je par km severno od Orebića.
Tudi v Hvarskem kanalu je dober popoldanski maestral.
Na dnevna jadranje se iz Slo lahko hodi v Preluko pri Rijeki, kjer je dober termičen veter ob lepem vremenu zjutraj – od 4h zjutraj do cca. 8h ali malo čez.
Včasih smo hodili dol okrog 2h zjutraj, surfali, potem malo zaspali na plači in domov.
Če rabiš za osnove – lahko tudi učenje teorije in osnovne stvari glede rokovanja z jadrom , desko itd… te lahko naučim tudi v Lj če želiš.
Sicer že dolgo nisem stal na surfu… ampak nekaj pojma še imam. Vcasih sem bil certificiran učitelj surfa…
Rok-1, a resno?? To bi bilo super!!:)
Pa še to me zanima… od mojih prijateljic in prijateljev sem edina, ki se navudušje nad tem in nekako nimam družbe, da bi z njimi to počela.
A obstajajo kakšni forumi ali društva, kjer spoznaš ljudi, da hodiš potem skupaj surfat?
Sami mi je mogoče malo bedno…
Ja, vem, sem si zbrala nekaj brez znanja in brez družbe, ma kaj čem, me vleče v to:)
Par mojih znancev surfa. Ob 4 zjutraj štartajo iz LJ, od 9 dopoldan so že nazaj. Hodijo pa v Izolo. Ko meteorologi napovedo kako tramontano na morju, vsi bežimo od tam, tile norci pa dol : )
Je pa tako kot pravi ena zgoraj, kar veliko stane tole. Vsaj potem ko že malo obvladaš, pa si opremo kupuješ + denar za benz na poti, se tudi nabere.
Ampak če ti je v veselje kar pogumno, lepo jih je videt.
Forum je zaprt za komentiranje.