Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nihanje teže, zakaj?

Nihanje teže, zakaj?

Teža mi stalno niha za nekaj kg, že več let je tako.
Naredila sem že intenzivne zdr. preiskave /ščitnica,itd./, KT brez ali z je isto…
Zdr. mi nima kaj pomagati, pravi da mi ne priporoča tbl. za odvajanje vode, raje kak čaj. Pa tudi to ne pomaga..
Ne vem zakaj in ne vem kako naj se tega lotim. Nekaj je v mojem metabolizmu ali presnovi.. Kaj?
Tudi v obdobju intenziv. hujšanja (57 kg) se je to pojavljalo, nižje nisem šla, ker mi organizem ni več dopuščal.

Zdaj imam pri vel.162 težo med 64-67kg, pozna pa se mi največ okrog pasu, že takoj od prsi navzdol se mi nabere nekakšen balon vode.
Počutim se slabše, težje sedim, drugi me pa sprašujejo če sem noseča, ker tiste dni zgledam kot v 7.mesecu. No, tiste dni je praktično skoraj ves čas, vsakih 3-5 dni je kakšen dan ok, potem pa spet… in to se lahko pojavi v nekaj pičlih urah..in izgine prav tako hitro, ko se mu zdi…
Prebava ok. Jem pod povprečjem, pijem kavo in kak red bull.
Zdrave napihnjenosti po obilnem obroku sploh ne poznam, ker do tam ne pridem .. 😉

Vem, da je taka težava redkost, pa vseeno se mogoče najde tu kak nasvet..

kaj miganja pa ti ni priopročil ta tvoj zdravnik?

Ali mogoče ješ kontracepcijske tablete?

Še nekaj razlogov: genska nagnjenost, zakisanje organizma ( beri kaj na temo kandidijaza-tudi na forumu Zdravilstvo ), prehranjevalne navade (hranjenje po 18. uri zvečer), hormonska kontracepcija, ……

Opazuj svoje telo, in si zapiši, ko se ti zgodi da si tako “napihnjena” kaj si počela in kaj si jedla tisti dan…čez nekaj časa boš zagotovo ugotovila.

Jaz sem imela podobne težave, pa sem ugotovila:
da ne smem:
– jesti slano hrano (salame, paštete, knorkocke, juhe iz vrečk, tunina v konzervi, še celo navadna žemlja je preslana, siri….)
– piti kavo in potem jesti sadje – katastrofa, sadje jem le in zeeeelo daleč od kakršnegakoli obroka,
– piti gazirane pijače,
– jesti izdelke ki imajo umetna sladila (razni dietetični jogurti, sladoledi, žvečilke, bomboni,….)

in da moram:
– jesti počasi
– migati (začela sem s tekom pred letom dni, sedaj tečem redno po 5-7km povprečno, 3-4x tedensko)
– piti veliko koprivinih, zelenih, zeliščnih čajev ali vode,

in hodim na sprostitvene “sestanke”, kjer se učim “odklopa”, da ne mislim na nič, da se sprostim, da se umirim…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close