Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Slovensko zdravstvo

Slovensko zdravstvo

Mene čisto tako inforamtivno zanima,koliko vas je tukaj že imelo slabo izkušnjo v zdravstvu predvsem pri otrocih..in kaj vas moti….oziroma ka bi spremenili?

Moti me, da je tudi za otroke potrebno vedno več plačevati.
Oz. da se celo pri zdravju otrok varčuje.

moti me odnos osebja do pacientov,nestrpnost,dolge čakalne dobe,nedelo nekaterih,varčevanje zdravstva pri cepivih,….

ker delam v zdravstvu vem kje so “črne luknje” in me je groza kam to pelje.

Moti me ne-celostna obravnava. Imam težave, vsak “opravi” svoje, niti slučajno ne pogleda malo levo ali desno, oz vsaj navede morebitne vzroke. Tako, da vse trajaaaa.

Moti me
– da v nekaterih delih slovenije dobijo mleko v prahu in bepanthen mazilo za dojenčka na repcet, v drugem delu slovenije ga moramo plačati oz. cigani ga dobijo na recept, ostali ga moramo plačati
– da mi reče, ko pridem k zdravniku, ker mi otrok kašlja: kupite sirup proti kašlju- KUPITE!!!!!!! in mi ne da recepta. FEJJJJ!

Ne vem, zakaj jaz plačujem vsak mesec tiste klinčeve prispevke?
Zakaj??????

Kašelj zdraviš doma in niso potrebni prav nobeni sirupi. Denar prišparaj sebi in zdravstvu za pomemebnejše zadeve.

to pa nima nobene veze z zdravstvom. mleko na recept plačujejo določene občine, ostale pa ne. preseli se tja, kjer to plačujejo. (itak tudi to gre samo za socialno ogrožene) in kako vezo ima to s cigani?

če bi morali iz zdravstvene blagajne plačevati še sirupe proti kašlju, pol bi pa res v pol leta bankrotirali.

Mene toliko ne moti to, da moram za vse plačevati to je itak samoumnevno najbolj moteče so mi obupne razmere po otroških bolnicah. Starši, ki imamo bolj bolne otroke oziroma so bili ti večkrat hospitalizirani smo na lastne oči doživeli razmere na otroških oddelkih primerljive s kakšno nerazvito državo. Razpadajoče postelje, premalo prostora, ščurki, nobenih možnosti za higieno, premalo zdravstvenega osebja oziroma ponekod ga je bilo preveč ampak so imeli “neko drugo pomembnejše delo! Seveda je del osebja potrebno pohvaliti saj gredo nekateri preko svojih zmožnosti in se zares potrudijo. V ZD so moteči predvsem organizacijski kiksi in včasih premalo fleksibilnosti, predolgo čakanje zaradi nujnih izvidov recimo.

Če pa kaj ne razumem so taki ljudje kot si ti. Najprej imaš otroka, pol bi pa vse zastonj. Saj ne rečem, je fajn, če občina plača mleko, samo, halo??? Ne moreš tega pričakovat. Če spraviš otroka na svet, mu boš že kupila hrano menda. Isto za kremo za rit. Saj to že prej veš, da je to tvoja dolžnost. ZZZs naj plača resne stvari, ne pa take bedarije!

Pa brezplačeno hrano, pa kosmetiko, pa vrtce, pa dajmo še peticijo, da nam še obleke za otroke kupijo!

Pa da ne bo pomote, imam sama 5 otrok doma!

Ravno sem bral članek na rtv slo in piše da potrebuje medicinska fakulteta več denarja.

Ampak zakaj le, leta 2012 je bilo isto število vpisanih kot bo letos ko so povečali vpis za 50 mest, saj zadnjih 10 let so leve vlade znižale vpis v Sloveniji za 50 mest, hkrati so pa povišale vpis tujih študentov. Kje je tu logika.

Po eni strani jamrajo premalo kadra, po drugi strani so znižali vpis, hkrati se je pa št zdravstvenega kadra v Sloveniji vsako leto povečevalo. Na kak način? Preprosto, z uvozom kadra iz držav kjer imajo manjše plače. Ampak potem je pa problem, da te revnejše države nimajo tam kadra in je še večja kriza. To je “pravičnost” po levo- kar dejansko ni.

Pa ko so vaje, če si zraven v ambulanti in 6 ur opazuješ, to pa res ni pretiran strošek…
Včasih se čudim, ko je danes vsaka stvar tako “draga” kako so 20, 30, 40 let nazaj izobrazili vsemogoče, delali od televizorjev do pralnih strojev, do vojaške opreme, danes je pa za vsako stvar izgovor, da je predrago, pa je res? Kitajska je lep dokaz, da ne, saj je vodilna država v svetu in proizvajajo praktično vse- še vesoljsko postajo so sedaj naredili.
Samo pri nas so izgovori za vsako stvar da je predrago… Dejansko so cene včasih napihnjene in plače nekaterih lepše kot marsikje na zahodu…

Ja, v kapitalizmu je vse predrago in nič se ne splača. V socializmu so 100 kilometrov železniške proge na roke zgradili v pol leta, v kapitalizmu pa z vso tehnologijo eno križišče pacajo celo leto.

Delam v zdravstvu ion lahko samo potrdim,da je Slovensko zdravstvo na nivoju tretjega sveta!

Odgovor na objavo uporabnika
Desperadodajka, 30.06.2021 ob 07:51

Ja, v kapitalizmu je vse predrago in nič se ne splača. V socializmu so 100 kilometrov železniške proge na roke zgradili v pol leta, v kapitalizmu pa z vso tehnologijo eno križišče pacajo celo leto.

Popravek, v SLOVENSKEM kapitalizmu se nič ne splača. Ker bi vsi delali in kradli, kot v socializmu, dobrine pa bi mel kapitalistične. Je.i ga, ne gre to skup, nekdo mora plačat.

Zdravilo za astmo se mora doplačevati. Antibiotično mazilo se mora plačati v celoti. Vsaj za otroke bi moralo biti brezplačno.

“Popravek, v SLOVENSKEM kapitalizmu se nič ne splača. Ker bi vsi delali in kradli, kot v socializmu, dobrine pa bi mel kapitalistične. Je.i ga, ne gre to skup, nekdo mora plačat.”

No, če bi delali in “kradli” kot v socializmu, bi bilo vsaj kaj narejenega. Če ni nič ustvarjenega, tudi ničesar ukrasti ne moreš. Kaj je bilo ustvarjenega v zadnjih tridesetih letih? Nekaj avtocest in nekaj “nadstandardnih” stanovanj, ki razpadajo že takoj ob vselitvi. V glavnem se je pa razprodajalo “komunistično” premoženje. V mojem naselju kanalizacijo postavljajo že tri leta, pa še ni konca. Cel kup privatnih podjetij. Privat gospodarstvo. Kapitalistična učinkovitost, ki je tako boljša od javne uprave.

Sandra984, 30.06.2021 ob 08:28

Delam v zdravstvu ion lahko samo potrdim,da je Slovensko zdravstvo na nivoju tretjega sveta!

To je objektivno mnenje. Ne le čakalne vrste, kar je najhuje, je nestrokovnost in nezanimanje za poklic. Iz osebnih izkušenj lahko potrdim, da, ko prideš v bolnico v kakšni drugi evropski državi, lahko samo odpiraš usta od presenečenja. Poleg splošnega človeškega odnosa (ni tu nadiranja s strani neke polpismene Fate strežnice) je tudi strokovnost na neprimerljivem nivoju.

Slovenci so res potrpežljiva v usodo vdana živinčeta.

dsgg, 30.06.2021 ob 08:49

Popravek, v SLOVENSKEM kapitalizmu se nič ne splača. Ker bi vsi delali in kradli, kot v socializmu, dobrine pa bi mel kapitalistične. Je.i ga, ne gre to skup, nekdo mora plačat.

Če bi blo to res ne bi imeli za časa korone 3x plač.

Poleg tega je v času socializma bilo razmerje delavec: dr =1:2 sedaj je pa 1:10 pa še ni dovolj.

Pa si v socializmu 1 leto čakal na pregled in preiskavo? Nikoli. Če bi se šlo ljudem za kvaliteto se na nobeno stvar ne  bi smelo čakati več kot 2 meseca, na nobeno. Tako se pa samo še okoli plač in finančnih injekcijah pogovarjajo. Dopoldan delajo v bolnici pa ne prideš na vrsto 4 mesece, pri koncesionarju pa pri istemu kot dela v bolnici prideš na vrsto v 3 tednih. Pa je to prav. Meni se ne zdi.

In sedaj ko sem to napisal je nekdo jezen in blokira, ampak napisal sem čisto resnico.

V socializmu so bile tudi zelo kvalitetne fakultete in kakšen je pa dodaten strošek če je par študentov več ali manj, ure in vaje so tako skupinske, bilo je manj revežev kot jih je danes kjer je blišč in beda.

En zasluži 10k v parih dneh, drug pa toliko v enem letu ne. Če pa pogledamo športnike pa zaslužijo v enem letu kot ljudje v 200 letih ne.  Če ljudem ne bi bil primaren denar tudi ne bi bilo toliko goljufij, kraj in ostalih malverzacij. Pa tudi ljudje bi manj lagali.

Enkrat je nekdo napisal, ko je bila še prejšnja garnitura, kako je sedaj ne vem.

Napisal je če stopnjujemo besedo laž obstaja: laž, velika laž in politika.

Tako je napisal.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close