Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Hranjenje mačke izključno z briketi

Hranjenje mačke izključno z briketi

Ali kdo od vas hrani mačko le z briketi in katerimi? Gre namreč za to, da ima maček po hranjenju s konzervami oz. z “mehko” hrano (da ne bo pomote, ne glih najcenejšo, tudi Iams, Sheba,..) bolj mehko blato in me moti, ker mi velikokrat kaj nanese na pregrinjala, posteljo,.. Ves čas mu res ne morem stati za “rito”, da bi ga sproti čistila.

Kak nasvet?

Hvala in lp!

Nič ni narobe, če je le brikete, sploh, če mu konzervirana hrana škodi. Mi mu kupujemo Hills ali pa Royal canin, ob kakšnih prebavnih težavah Eukanubo – ker vsaj v naši zoo trgovini oz. veterinarju ostale dietne hrane nimajo. Hrano Almonature (vsaj mislim, da je tako) pa naš maček še povoha ne, kaj drugega nismo niti poskusili. Mokro hrano kupujem Iams pa še to zato, ker tistih paštetk od Hillsa ne mara, kaj drugega pa v postojni ne dobim.
Aja, pa mislim, da se Sheba ne šteje kot kvalitetmna hrana.

Pa mačka naj ima na razpolago vodo, saj jo ob briketirani hrani potrebuje več. Ji mogoče dajete tudi mleko, saj mačke po mleku lahko dobijo drisko?

jaz svoji mački na njuno željo hranim izključno z briketi Techni – Cal, z nijma je vse ok (prebava, zdravje, dlaka, zobovje). pa vodo pijeta, mleka ne, ker jima povzroča prebavne motnje.

ne hranim niti z briketi niti z mokro hrano sem pa slišala (različni veti) da so briketi vseeno ”mal boljši” zaradi zobovja. Zdj pa, če je to res ali ne, ne vem.

Izključno in samo z kvalitetnimi briketi .

Naš je samo na briketih Royal Canin.

naša je že 8 let izključno na Hill’s i/d, po vsem drugem ima drisko. Če ima na voljo vedno dovolj vode, potem lahko komot je samo to. Pa še ves čas ima hrano na voljo, tako da ni treba stalno skrbeti, da je zmanjkalo oz. da se je na toploti pokvarila. In seveda so briketi bistveno boljši od konzerv za zobe, saj delno tudi mehanično čistijo zobe mehkih zobnih oblog.

Sheba je sicer precej draga, njena kvaliteta pa s ceno žal ne sovpada. Mačke jo imajo sicer precej rade zaradi vseh aditivov v njej.

Če ima mačka daljše obdobje mehkejše blato, potem je vedno dobro pomisliti tudi na to, kdaj smo jo zadnjič razglistili.

Sicer pa mirno preidite na kvalitetne brikete, ki mački ustrezajo, dober način uravnavanja prebave je sicer v večini primerov tudi kuhano piščančje meso brez dodatkov z rižem ali brez, če to vaša mačka seveda je. Lahko poskusite.

Še nekaj: možno je, da maček ne prenaša dobro katere vrste mesa, ki se v konzervah pojavlja, sama imam izkušnjo z mačkom, ki ni prenašal rib. Preprosto je po hrani, ki je vsebovala ribe, ribja jetra, ribje olje itd. vedno dobil drisko, tako da sem bila pač pazljiva, da ni dobival hrane, ki ribje proizvode vsebuje in težav ni bilo več.

Veste, da mi je odleglo. Naša mačka tudi je samo brikete (R.canin), pa sem imela že slabo vest. Ji pa dam tudi kuhano korenje, košček krompirja, riža, pašte, kruha, sira, da ji ni toliko gorje. Tudi kuhano rdečo peso je (neslano vse, da ne boste kričali name).
Ko pa zavoha ribe, se ji zmeša – mora dobiti svoj odstotek.

Če ima maček rad brikete, ni res nič narobe, če jih je. Mačka na silo hraniti le z briketi (se pravi – pojej brikete ali crkni do lakote), je pa bolno. Predstavljajte si, da bi ve jedle vsak dan, leto za letom isto hrano. Ja, tudi mačke imajo okus, vonj, … zato se jim oa včasih utrga, ko kaj zavohajo.
Moja dva obožujeta brikete (ale RC in Orijen), jih imata na voljo 24 ur na dan, pa kljub temu noro fehtata za mokro hrano, muca še za mleko. Seveda dobita svoje tako oboževane vrečkice RCm ali konzerve Miamor, tu pa tam košček hrenovke, piščanca, govedine, …
Drugo pa je, če ne sme druge hrane zaradi zdravstvenih težav, vse ostalo je pa mučenje.

enalila, če imaš mačko, ki kaže interes za meso, ji lahko mirno na nekaj dni uvedeš mesni obrok, ki zamenja brikete. V bistvu te pride ceneje, če mački npr. dvakrat na teden odstopiš tistih par dag mesa in ji ga ponudiš posebej zanjo kuhanega/pečenega (brez soli, seveda) ali kar surovega (seveda ne piščanca), kot če kupuješ mačje konzerve pa tudi kvaliteta je najvišja možna.

Ogljikovih hidratov pa ob briketih mačkam dodajte v prehrano čimmanj, saj jim prevelike količine ne denejo dobro.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close