Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako dolgo pečete kremenatlc?

Kako dolgo pečete kremenatlc?

svinjski kotlet al kako se že temu prav reče – tak srednje debel, v ponvi? Bo pol ure dosti?

Jaz jih pečem vedno zelo počasi na majhnem ognju v pokriti ponvi, z oljem veliko čebule in česna,posolim, večkrat zalijem z malo vode in tako pokrito pečem do 1ure in pol. Se splača malo dalj, ker potem se ti pujsek kar stopi v ustih)

dokler ni pečen 🙂

1h

Deset minut, obrnem in še pet minut na drugi strani.

ta je pa še živ,hihiihi.jaz ga 40 min oz dokler ni pečen.

Jaz rabim podplat samo na čevlju, nikakor pa ne na krožniku.

Tri minute na vsaki strani in siser par trenutkov na zelo možnem ognju potem pa znižam.

dve možnosti imaš: ali na hitro, kot pravi Mik – pa bo ostal sočen; druga varianta je pa na doooooooolgo, da skoraj čisto razpade – v tem primeru ni več sočen, je pa mehak. Če ga pa glih nekje vmes, bo pa trd in podplatast

če pečeš zraven krompirčke krmenatelc vpije krompirjev sok in so prav mehki.še nikol nisem skuhala podplata.no na začetku kuhanja ja,zdej ne več.

če pečeš zraven krompirčke krmenatelc vpije krompirjev sok in so prav mehki.še nikol nisem skuhala podplata.no na začetku kuhanja ja,zdej ne več.[/quote]

Če pred tem “pečenjem” dodaš malo čebule, proti koncu “kuhanja” pa nekaj začimb, bi jaz rekel tej jedi krompirjev golaž.

ma ne na tak način.v pekač vržeš na 4 dele narezan krompir in zraven 4 krmenatle.nč čebule.na koncu zraven vržem še par korenčkov.

ni čorbe,ker se peče samo na olju.

Ja, se podpišem pod Mika. Vse skupaj največ 15 minut. Na ful vročo ponev, malo oljčka.

Omake in priloge delam v drugem loncu, da imajo jedi različen okus.

Moja mati je delala vse v istem piskru, je imela vse enak okus, fuj. Vs 100x prekuhano in prevreto. bljak.

A res še vse kuhate kot včasih na šporhetih na drva?
In koliko časa pa porabite za vse to kuhanje, … saj vendar ne ohranite nobene hranilne snovi, jao, no!?

Jaz dajem kremenatelce v pečico. zložim v tak pekač, da je potem čist poln. V pečico in je tam pečen v 40min-1h. Lepo zapečen in mehak.
Še naslednji dan je lepo mehek. 🙂 Če ti slučajno ostane.

meni ni jasno, kako pečete krmenatlce 1 uro v pečici – jaz toliko pečem celo svinjsko pečenko, ki jo je za ene 4,5 kremenatlcov v kosu.

1 kg mesa 1 ura – splođno načelo za peko mesa.

JA, kako ti ni jasen??? Not porineš, pečeš.

Men se nabere fuuulll soka, ki ga čez čas pol dolijem, pa počakam, da se še enkrat fajn zapečejo.

Zakaj ga pa še pol doliješ, če ga je že tako fuuulll???

:))))) Ups, narobe napisala. ODLIJEM sta se črki zamenjali.

JA, kako ti ni jasen??? Not porineš, pečeš.

Men se nabere fuuulll soka, ki ga čez čas pol dolijem, pa počakam, da se še enkrat fajn zapečejo.[/quote] enako.pa tak lep sokec spusti,ki ga poliješ po krompirčku.njami,mehek,sočen,pečen na 180.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close