tečaj računovodstva
Jaz sem bila pred leti na nekem tečaju računovodstva.
Sem bila kar malo razočarana, ker so bile izključno osnove. Knjiženje, kontni plan ….
Če ne poznaš osnov, potem kar pojdi – osnove so bile dobro razložene. Če pa poznaš osnove, se boš verjetno “dolgočasila”.
Obstaja tudi enoletno šolanje za računovodje. To je že bolje. Pozanimaj se na DU.
Nataša
Ja sem že sama gledala, pa so me na računovodskem forumu kar malo okregali, da se ne sme delati reklame.
No ja sama se najbolj nagibam k tečaju LU ki je 400 ur in je priprava na izpit pri GZ, bi bila pa zelo vesela, če bi mi katera povedala svoje izkušnje.
Kraj, ki mi je najbližji je pa Radovljica.
Patricija- tole temo si mi pa vzela iz jezika- hvala.Upam, da kaj izveva.
Mene presenecajo visoke cene in več ali manj nizka kvaliteta. Moja mama je pred leti delala tečaj na Miklošičevi (uf saj veste tisti center za izobraževanje odraslih) in je imela bolj malo osnov pa veliko veselja in je bila čisto razočarana. Največ sama pravi, da odnese od teh tečajov (kratkih par dnevnih) ki jih imajo na ; pa branje Iksov in koriščenje kakšnih kratkih konzultacij z revizorji.
Ja na racunovodja.com pa res ne dovolijo takih debat, ker je vse reklama. Morda lahko se katera pove kako dodatno info.
Pred 3 leti sem hodila na tečaj na LU Radovljica, ki je trajal 400 ur in na koncu smo dobili POTRDILO o strokovni usposobljenosti – poklic, ki je dodeljen po 5. stopnji.
Tečaj je bil kvaliteten, korektno izpeljan in z zelo dostopnimi predavateljicami. Od osnov do dela v praksi, izpiti so bili sprotni.
Tudi mene zanima ta 400 urni tečaj – tudi Radovljica. Zanima me pa tudi, če ti že delaš v računovodstvu in bi rada samo potrdilo o usposobljenosti ali bi šele po končanem tečaju poskusila v praksi računov.delo. Jaz sicer delam v računovodstvu, ampak samo materialno, ostalega pa vse do sedaj nisem imela možnosti in bi poskusla najprej z dodatno izobrazbo. Se še odločam kako in kaj bi.
jaz sem mislila na kakšen tečaj, kajti jaz že tako imam višjo šolo na ekonomski fakulteti narejeno. če bi se odločila za študij, bi šla na specializacijo, vendar jo je tudi potrebno plačati cca. 1mio sit. to pa je za mene zaenkrat preveč.
sem gledala malo na računovodji, kjer imajo te hitre variante, npr. 48 ur za 72.000 sit. bom še premislila.
Forum je zaprt za komentiranje.