izdelki L’Occitane
Krema za roke – odlična za mojo kožo, tudi mož je imel grozno kožo na rokah in ima zdaj lepo in mehko kožo. Seveda ne takoj, ampak po redni uporabi. Se pa strinjam, da ima karitejevo maslo in vsi njihovi izdelki s karitejem močen vonj. TUdi meni ne paše najbolj, zato, razen kreme za roke, ne kupujem te linije.
Mandljevo olje za tuširanje mi je super. Mandljevo mleko (čeprav je bolj kot krema) za telo – ne morem prehvalit. Prav tako mi paše mleko za telo od češnje in toaletna voda z istim vonjem.
Kremo iz grozdnih pešk za vrečke pod očmi, baje super, stalno kupujem tašči. Sama je (še) ne rabim.
Mož uporablja še kremo po britju in si jih kar kupuje. Pa njihov gel za tuširanje (brin) …
Milo imamo iz njihove medene linije…
Nad kremami za obraz jaz nisem preveč navdušena … Vse ostalo pa se mi zdi Top lista.
Jaz imam izredno problematično kožo, s kremami izredne probleme. Krema za roke je pa ta edina ki mi paše in dam zanjo zadnji euro(in se mi zdi tud izredno kvalitetna).Ravno tako krema za noge, isto s karitejevim maslom. Immortele je tudi meni super, uporabljam pa olje in kremo(menjam z decleorjem).Tekoče milo mi je ok iz linije oliva.
Šamponi mi pa niti slučajno niso ok.
Meni pa edino kram za roke od l’occitaina ne paše. Na živce mi gre, ker se mi ne vpije v kožo, ampak imam ves čas občutek mastnih rok, ko pa si jih sperem, dobesedno vidim kako krema dol odteka (se ni vpila v kožo). Uporabljam pa:oljčno kremo za obraz in kremo bombaž+ karitje za obraz, super je oljčno milo za obraz pa oljčna maska in piling za obraz. Super je tudi mandljevo olje za tuširanje in mandljevo mleko in piling za telo. Meni je všeč še citronkin piling.Jaz vse, razen kreme za roke in vazelina (tudi zanič), priporočam.
Punce, preberite si enkrat natančno kaj je notri v vseh l’occitainovih izdelkih!
Propagira se kot zelo natur s “pravimi imeni” kot npr. oljčna…, češnjev…, mandljevo…,citronka…, pomarančna…
In seveda embalaža je krasna.
No jaz priznam, da sem padla na njihovo foro in nekaj let kupovala. Kar nekaj izdelkov. Dokler nisem enkrat videla, da so na listi po kakovosti in eko ipd, zelo zelo nizko. Med najslabšimi. In potem sem sama začela KONČNO brati etikete njihovih izdelkov, ki sem jih imela doma. Katastrofa.
Nekoč je ena pametna punca rekla:”Ne kupim nič, kar vsebuje sestavine, ki jih ne znam izgovoriti/prebrati!” V njihovih izdelkih je kar nekaj takih.
Na mojih poličkah ni več njihovih izdelkov. Raje Weleda, Dr. Hauska ipd. Embalaža sicer ni tako lepa, ampak…
Ko tole berem se vedno vprašam kaj vse nekateri ne packajo na svojo kožo. Ali res potrebujete vse te kreme in pomade, pellinge in ne vem kaj še vse ?
Če bi kozmetična industrija živele od tega kar jaz uporabljem bi že zdavnaj propadla.
Lepo, mehko nežno in mlado kožo se da ohranjati tudi z eno čisto navadno otroško kremo za par eurov in nekaj sestavinami iz domače kredence in hladilnika ( mleko, jogurt, med, kumare ….. )
Meni se je prijateljica v Franciji, ki je farmacevtka, hudo smejala, ko je videla mojo toaletno torbico, polno teh njihovih izdelkov. Močno mi jih je odsvetovala kot velik nateg! Sem jo poslušala, zdaj kupujem 5x cenejšo kozmetiko in tudi ni nobenih težav. Prej sem zgleda padala na reklamo in lepo embalažo.
Hvala vam za vse odgovore, eni tako eni drugače, meni se zdijo krepko predragi, zato tak dvom.
TUdi meni se zdi čudno, da reklamirajo, kako da delajo vse te kreme in mila iz naravnih sestavin rastlin iz Provanse, zdej pa se sprašujem je možno, da oskrbujejo cel svet z izdelki iz tam dveh njivic, ko pa po drugi strani vem, da za eno kremo rabijo fuuul enga koncentrata in ful enih rastlin….
ne vem, res sem v dvomih, osebno pa meni ta retro embalaža niti slučajno ni všeč, trgovine so zelo lepo urejene, simpatično, osebje izobraženo in zelo zelo vljudno… a žal me nekak ne prepričajo.
To sploh niso tako naravni izdelki, kot jih reklamirajo. Na začetku sem dobila par izdelkov za roj. dan in ker se je toliko govorilo o tej znamki, sem nadaljevala in kupovala kremo za roke, pa milo… koža se mi je vedno bolj sušila in prodajalka mi je rekla, da moram zamenjati vso svojo kozmetiko z njihovimi izdelki. Neumna jaz sem to res naredila in koža se mi je vedno bolj izsušila, na koncu začela celo pokati do krvi. Šele ko sem res prebrala, katere sestavine vsebujejo in na internetu prebrala malo več o sestavinah, sem jih zabrisala proč. Sedja uporabljam samo še izdelke od Hauschke in Welede, kožo pa imam končno normalno.
Forum je zaprt za komentiranje.