Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Beljenje zob: izkušnje?

Beljenje zob: izkušnje?

Prebrala sem mnenja zobozdravnikov in reklame tistih, ki to izvajajo… seveda so si zelo nasprotujoča. Zanima me, če si je kdo že dal pobelit zobe in kakšne so vaše konkretne izkušnje. So zobje bolj občutljivi in boleči? Si je kdo mogoče dal samo tiste, tako imenovane luskice na zobe, da so bolj beli? Lahko z njimi normalno ješ ali moraš pazit? Hu, polno vprašanj! Hvaležna bom za vsak odgovor. N.

Če res ni nujno, ne beli. Menda tudi beljenje ni večno in ga moraš ponavljati. Poznam dekle, ki je po njem res imela bolj občutljive zobe. Jaz bi se na tvojem mestu pogovorila z več zobozdravniki, ki uporabljajo različne aparate, metode. Zvijača za bolj bele zobe je rdečilo za ustnice, ki mora biti res rdeč odtenke, ne roza. Pomaga tudi malce temnejši puder ali obarvana krema.

Sorodnica ima luskice. Prvo leto so se ji kar naprej odlepljale, zdaj ima mir. Je pa vsaka najmanj dvakrat prilepljena nazaj. 😉 Dosti ne moreš pazit, ker je padla tudi ko je jedla kaj mehkega. VAžno je predvsem, da je ne poješ. 😉

Verjetno ima še kdo kakšno izkušnjo.

Kakšne luskice, kaj je to, mi lahko kdo pove kaj več o tem

To to plasti, ki jih prilepijo na zob in jih imajo v ZDA vsi igralci in ostale zvezde.

Jaz sem si jih enkrat pobelila. Zobozdravnik mi je naredil odtis, po katerem mi je protetik naredil “šalčke”, ki so se popolnma prilegale spodnji in zgornji čeljusti. Sama sem si nato doma vnašala v šalčke sredstvo in to delala mislim da 14 dni. V bistvu pod zdravniškim nadzorom, vendar doma.
Zobje so se resnično pobelili, spremenila pa se je tudi barva plomb. Tko da realna posledic je bila, da sem si morala dati zamenjat vse bele plombe, ker so postale sive.
Razmisli, jaz si jih ne bom dala več pobelit. So spremljjoči stroški previsoki, belit pa bi si jih moral vsaki 2 leti, če bi želel konstantno bele zobe.

A lahko kdo malo več o teh luskicah pove al pa če je kje kak link, da vidimo kako to izgleda?

Dala pobeliti zobe in dala na sprednji zg. enki luski. Žal mi je! Stalno moram skrbeti v kaj lahko ugriznem v kaj ne, da ne bi odpadle. Barva zob je še slabša, kot sem jo prej imela. O občitljivosti zob, posebaj spodnjih, ne bi niti govorila. Napako sem naredila, ker sem vse to dala delati zobozdravniku, ki pa ni estetski zobozdravnik. Lusko mi je zacementiral postrani, tako, da je zob celo kriv! Plombo, ki jo imam na dvojki, je zaradi (verjetno) beljenja odstopila.
verjela sem vsem reklamam, nasedla sem. Kriva sem si sama, tu ni kaj. In zdaj, če želim vse popraviti….lahko bom še na slabšem, ne upam si.
Srečna sem bila samo par dni, dokler se ni začelo…Občutljivost zob, da se ti zmeša, zabarvanost, ne moreš verjeti, plombe odpadajo, zdaj samo še čakam, da bodo luske tudi.
Moj nasvet – lepo vas prosim, ne delajte si tega!

Ja zakaj pa potem večina zobozdravnikov beljenje odsvetuje? Jasno, ker se zobje oz. sklenina poškoduje, pa še strupeno je. In ni za dolgo, če je sploh kak učinek.
če imaš nelepe zobe, je najbolje, da si jih daš v porcelanske prevleke. S tem ni potem nobenih težav, v kaj bi ugriznila. In imaš filmski nasmeh.

Beljenje zob je precej drago, jaz sem jih dala samo “peskat”, to je da pride ven moja barva zob. So bili rumeni od kave in senzodyn paste za občutljive zobe. Cena 80 eur.

Peskanje naredijo s strojčkom in res obupno smrdi po peroksidu. Tako, da si ne predstavljam kakšen strup je šele beljenje zob.

Z beljenjem zob uničimo sklenino, ki je glavna zaščita zoba. Zob postane porozen in občutljiv.
Raje imam malo zabarvane zobe, kot pa boleče in mrliško bele (tako namreč zobarji imenujejo povsem belo barvo zob)…sicer pa kakor kdo….

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

Še dobro, da sem vprašala vas preden bi naredila neumnost. Hvala vsem za odgovore. Trenutno imam tako ali tako fiksni aparat, ki bo še v mojih ustih kakšno leto in pol. Ker pa imam naravno sklenino zoba precej rumeno, bi res rada enkrat imela bele zobe. Ne tiste divje bele, ampak vsaj malo bolj bele kot so zdaj. Zobe nimam zabarvane, ker ne kadim, ne pijem kave in pravega čaja. Drugače pa imam zelo zdrave, v bistvu samo tri plombe. Kako pa zobje izgledajo če imaš gor porcelanske prevleke in kakšna je razlika med tem in luskicami? Še enkrat hvala vsem! 🙂 N.

Pri prevlekah zbrusijo zob z vseh sttrani, pri luskicah le sprednjo stran. Zob je pri preobleki cel “oblečen”, luskica pa je samo nalepljena na sprednjo stran. Če nisi ravno zelo obremenjena s to barvo, raje počakaj. Z leti pride marsikaj, tudi kakšen zob se zlomi, zboli in takrat enostavno moraš preobleči. Estetsko zobozdravstvo se zelo razvija in prepričana sem, da bodo pogruntali še kaj drugega v naslednjih letih. Počakaj, če lahko in ne delaj sama sebi škode.

Prosi zobozdravnika, da ti zobe lepo očisti. Zobozdravniki to naredijo bolje kot sam doma. Meni je enkrat celo premazal z nečim, da so se bolj svetili. Če imaš zabarvano sklenino globoko v zob, ti ne bo pomagalo nič, razen agresivnih metod (brušenja in preoblačenja). Te pa so za zobe škodljive. Tudi dlesni so pri marsikom občutljive in imaš potem probleme. Čiščenje “umetnih” zob je pa sploh procedura zase in zahteva levjo disciplino.

Porcelanasti zobje izgledajo – če jih seveda naredi zelo dober tehnik – kot pri nekaterih filmskih igralkah, skratka, popolno.
Z njimi ni nobenih težav, čiščenje ni nič bolj zahtevno, tudi z dlesnimi ni nikakršnih problemov. Disciplina je ista.
Kar tu trpi je le – bančni račun!

x&y, tole o “nič problemih” ni res. Morda jih pri večini res ni, a kdor jih ima, ve, da ni luštno. Oblečen zob mora biti vsaj zvečer dobro očiščen, kar se težje naredi kot če je zob tvoj. No, težje… bolj natančen moraš biti. Preberi si kak psot na to temo. Zdanjič je ena pisala, kako so ji pod prevlekami odmirali zobje. Vsak človek je zgodba zase in včasih še tako dober zobozdravnik in tehnik ne moreta kaj dosti proti naravi. Tudi meni en oblečen zob dela probleme. Zatekel rob dlesni, ki je nastal … bog vedi, zakaj. Ne zobozdravnik, ne paradontolog ne vesta. Tuhtata in čakamo, kaj se izcimi.

očitno se res ni za hecat s tem… saj menda je rumenkasta barva zob bolj zdrava. Je pa res da veliko lepše izgleda nasmeh z belimi zobmi. Ah nikoli zadovoljni s tem kar imamo a ne?

Noella, meni so rekli, da obstaja trik, da so zobje bolj beli. Ustnice si namaži z rdečim odtenkom (ne roza), dodatna lepotna “prevara” je tudi, da malce potemniš kožo (temnejši puder od tvoje naravne kože). Poskusi, morda boš zadovoljna. Glej pozitivno in če imaš zdrave zobe, je to velik plus. Lepota pa ni samo barva zob, še kaj drugega spada zraven.

Pozdravljeni,
Sama sem si pred leti dala pobeliti zobe. Odličen učinek, nobenega skelenja, zgledalo je pa fantasticno…zelo dolgo. Se mi zdi, da je najboljsi efekt pri ljudeh ki imajo naravno obarvano sklenino, rahlo rumenkasto. Pri tistih ki je sklenina sivkast od drugih dejavnikov, pa je slab učinek.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close