Dodatno pokojninsko zavarovanje
Če imaš na razpolago nekaj denarja, potem raje investiraj v sklade. Poglej zadnjega Delničarja ali se malo pozanimaj pri npr. KD-ju. Če imaš raje kaj bolj “rizičnega” potem se odloči za bolj tvegane sklade. V vsakem primeru pa je to dosti donosnejše kot pokojninsko zavarovanje.
Malo poglej, koliko sploh prinašajo ta pokojninska zavarovanja – kljub reklamam, kako uspešna so.
Nočem delati nobene antipropagande, samo realno poglejmo!
Jaz sem sklenila kombinirano zavarovanje pri Adriaticu. Vsota, ki jo vsak mesec vplačujem, se razdeli na pokojninsko zavarovanje, nekaj gre v vzajemni sklad, nekaj pa za nezgodno zavarovanje. Polica ni zacementirana, po enem letu lahko dvignem privarčevana sredstva, če ne bi več želela vplačevati in če bi se odločila za kaj drugega.
Predvsem sem se odločila za to varianto, ker nikoli ne veš, kaj se ti lahko zgodi danes. Moram misliti tudi na otroke.
Trenutno so IN skladi, ki investirajo na treg JV Evrope. Raiffeisen je naredil en tak sklad, ki ima malo višjo vstopno provizijo, nima pa izstopne. Ima zdravo osnovo. Obstaja jih veliko, zato nasveti v stilu, svetujem to in to….saj veste, čez čas me boste pa “zmerjale”. Vsekakor ocenite koliko denarja, kakšna je vstopna in kolikšna izstopna provizija in ne pozabite, da imate če ste manj kot 3 leta plačati še davek pri nas.
Kombinirana zavarovanja niso slaba, vendar tudi ni vlagati v to reč prevelikih zneskov.
In še nekaj….lepo prosim, vzdržite se akviziterjem, ki ponujajo bajne zaslužke. Trenutno spet za Parsifal Grand Selection. Res je, da za tem stojijo banke v tujini, donosi pa nikakor niso taki, kot jih slikajo.
Forum je zaprt za komentiranje.