Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek prašek za pomivalni stroj

prašek za pomivalni stroj

S katerim praškom , tabletami se najbojše opere posoda v pomivalcu?

tudi mene zanima. Sem poskusila z Luno kockami, pa so zanič. Po moje bo calgonit še najboljši.

Sama najraje uporabljam od claro, ker se ovitek sam stopi in ni treba tablete ven iz ovitka dajat. Operejo ravno tako dobro kot calgonit ali finish, le precej cenejše so. Ravno tako dobre so hoferjeve.

lidlovimi in hoferjevimi kockami. obnesejo se super in so smešno poceni.

A imajo lidlove,hoferjeve tudi vse v enem, tako kot calgonit, ali moraš posebej dajat še sol in tekočino za lesk?
Smo šele kupili stroj in zdaj pač iščem najbojše in seveda najcenejše( če se le da) variante.

Glede na razliko v ceni z veseljem dodam tisto sol. Mal si zračunaj.

Ni odvisno le od praška. Jaz sem pred štirimi leti kupila Candy pomivalni stroj in poizkusila vse tablete, pa je bila posoda umita pri vseh približno enako, kakšnih trdovratnih madežev ni odstranil noben prašek. Letos smo se preselili, kupili Boschev pomivalni stroj, uporabljam sedaj DM tablete, 60 tablet 4 evre, take bolj tanke, stroj opere fantasično čisto, poizkusila sem tudi Lidlove in Mercatorjeve tablete, posoda, tudi tista od pečenke, oz. trdovratni madeži, vse čisto.

Moj stroj je 3 v 1, ko sem ga kupila, je bil najdražji boschov. Sem naivno mislila, da to pomeni, da daš noter tableto 3v1 in ni treba soli in tekočine za lesk. Opral je, ni pa posušil, voda je kar tekla po vratih stroja. Po kontaktiranju s servisom so me razsvetlili, da 3v1 pomeni, da prepozna tablete, prašek ali gel. Meni se to zdi največji nateg. Vsa sredstva je “prepoznal” tudi prejšni Ariston, s tem, da je šlo vanj precej več posode. Pri B. se, če je kaj prekrito, ne pomije dobro, pri A. ni bilo problema, edino glasnejši je bil, kar pa je logično, saj je bil vsaj deset, če ne več let starejši.

Kupla sem Boschov pomivalni strok, ker so mi svetovali, da se najboljš obnesejo. Začela sem s kombinacijo Calgonitovega praška, sredstva za sijaj in soli. Potem sem sprobala še Calgonit tablete 3 v 1. Približno enako. Ko so bile v akciji Somatove, sem te kupla-enak učinek pranja. Zdej sem nabavla Hoferjeve, še nisem sprobala. Sol pa mora bit v stroju.

Imam 18 let star Ariston. Pomiva še vedno super, samo ropota pa res kot en traktor. Pa tudi sol vidi samo par krat v letu.

Jaz imam pa Candyjev pa mi tablete sploh ne stopi, približno enako je s praškom. Tako, da sedaj uporabljam gel, ki pa je še kar drag. Ali ima še katera take težave?

Pia3,
Tudi jaz sem imela Candya in mi je isto počel. Sem ugotovila, da se mi je to dogajalo samo, kadar sem ga pri tistih vratcih za prašek preveč napolnila s kakšno pokrovko ali krožničkom in se vratca niso mogla v celoti odpreti. Preveri. Jaz sem svojega po 13. letih morala zamenjati, ker je šlo nekaj drugega k vragu. Sedaj imam novega Candya in se mu vratca odpirajo drsno in ni težav, sem zadovoljna.

Uporabljam le pol tablete, redno dodajam sol, ker je ta za stroj in sredstvo za lesk, občasno še malo kisa, po nasvetu serviserja. POsoda je lepo oprana, če le ni kakšne smeti v vetrnici. STROJ bOSCH, STAR 7 let.

Uporabljam gel Calgonit, ker se je izkazal za najbolj učinkovitega – tablete se pogosto zataknejo ob posodo, ostanejo neraztopljene, sploh tisti gel, ki je namenjen za sijaj. (imela možnost preizkusiti pri 4 blagovnih znamkah strojev: Candy= v službi, Gorenje, Whirlpool in Miele).

Po priporočili serviserja uporabljam poleg tekočega gela OBVEZNO tudi sol, ker dodatno mehča vodo in preprečuje nabiranje vodnega kamna in tekoče sredstvo za sijaj.

Jaz pa uporabljam lidlove tablete in posoda je sicer vedno dobro oprana, vedno pa ostane lisasta- kot, da ni dovolj izprana. Ali daje kdo po pranju še enkrat na izpiranje?

Ista finta pri meni. Kjer je pokrovček za tableto, moraš pustiti “frej” oziroma ne postavi tja pokrovk ali velikih krožnikov, pa bo vse okej. Jaz pomivam pri nižji temperaturi (eko program), pa tableto normalno stopi. Menda je pa čisto isti pes, če tableto lepo postaviš nekam v stroj.

Neglede na “x v enem” strojk vedno potrebuje vsaj še sol, lahko pa tudi lesčalo za kozarce. Brez soli boš uničila stroj. Je pa znamča res brez pomena, cena pa bizarno nizka.

Kupujem sol pod mercatorjevo blagovno znamko, prašek v dm ali v mullerju (njihova trgovska blagovna znamka), pa tekoče sredstvo za izpiranje tudi dm blagovne znamke (denk mit).

Stroj dela super, oprano super, pa še ogromno prihranim:) Sicer je stroj bosch, 9 let star.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close